reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Majowe Mamy 2016

Ja pokoik dla.Oskarka będę robić szary z dodatkami miety i delikatne akcenty czarnego i żółtego. Kurde juz się doczekać nie mogę. No ale jeszcze to trochę potrwa :)

reklama
Ewa90 zrobię specjalnie dla Ciebie jutro zdjęcie :) My wybraliśmy farbę firmy "Home of Colour". A odcień nazywa się "Dove Grey - Satin".

GosiaLew doskonale Cię rozumiem :)

Wiecie że ja niedawno dowiedziałam się że "dove" tzn. gołąb. Nawet nie skumałam z logo na produktach dove :D

A w ogóle to źle podawałam sobie insulinę co odkryłam też wieczorem. Niby miałam tłumaczone i jeszcze instrukcję przeczytałam a i tak w praktyce wychodzi. Na początku to nerwy. Czy któraś podaje sobie clexane?

GosiaLew My z mężem mamy taką zabawę "nazywankę" i dzięki niej rozróżniamy:
"Dove" to gołąb tzw. symbol miłości lub kościelny.
"Pidgeon" to gołąb tzw. placowy.
A ten, który siedzi na lampie, pod którą właśnie musisz przejść to "srak" ;)

Gosia, ja byłam na clexane.
Miałaś problemy z podawaniem na początku? Ja sobie to niby wstrzykuje insulinę z pena, bo nie całą dawkę tylko sobie ustawiam i to jest na wiele razy tylko igły zmieniam i nie mam pewności czy to mi w ogóle się do organizmu podaje. Cukry mam przekroczone. A tak sobie pomyślałam analogicznie z clexane tylko nie wiem jak tam jest to podawane.

Szary na topie :) My mamy szary w kuchni i teraz w styczniu robilismy sypialnie (ostatni niewykonczony pokoj w nowym domu) i polaczylismy szary z ciemnym fioleto-rozem. Wyszlo super jak dla mnie :D maz sie obawial tego koloru ale tez zadowolony. W dzieciecym postawilam jednak na kolorek, zeby nie bylo smutno i jest trawiasty zielony. Na razie dziewczyny beda w nim razem, a jak podrosna to albo od razu kazda do swojego albo najpierw do wspolnego ale wiekszego. Wtedy to juz same beda sobie kolory wybierac (pewnie roz :p ).

W clexane masz gotowe strzykawki z małą igielka na końcu. Trzeba było w fałdy skóry na brzuchu wbić igłę i wpuścić płyn ze strzykawki.

reklama
Malutka - a dobrze kryje ta farba? :) myślałam o dekoralu i kolorze jedwabny popiel.

Ja mam w sypialni szary i dużym pokoju szary z różem :D no i u małej szarości nie może też zabraknąć z białymi meblami i chyba jasnoróżowymi dodatkami i miętą jeszcze myślę nad tym :D

Do góry