reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Ja ile razy nie pójdę do laboratorium, to kolejka wystaje aż na zewnątrz. I schodzi z 1,5h do 2. Szlag mnie tam trafia. W moim rodzinnym mieście bylo zawsze po kilka osob, a tu obojętnie jaaki dzien tygodnia i kilkadziesiąt luda. Najwięcej babc i dziadziow. Siedzą i gadają

Masakra! co to za przychodnia? na nfz czy prywatna?
w medicowerze nie widuje starszych, przewaga młodych i ciężarnych ;)

No na NFZ :D i jak chodzilam prywatnie to w sumie tam najnizsze ceny w miescie. W pozostalych roznica cen wysoka. A i wyniki są tego samego dnia. A ja najczęściej robie w dniu wizyty. Więc chodzę tam jak trusia potulnie

Ja robie w diagnostyce i tam też numerki sa - jedno okienko dla kobiet w ciąży i osób z dziećmi a dwa dla pozostałych. Jeśli chodzi o gabinety, to te same numerki obowiązują, ale nie zauważyłam, żeby bylo szybciej. Ostatnio jak byłam, to osoby z "pozostałych", które przyszły po mnie weszły wcześniej do gabinetu na pobranie, niż ja w ciąży.

@ZdechłaKura ale sie usmialam z siebie bo pisalas ze puscisz "Obcego" to zasniesz a ja durna pomyslalam ze jeszcze masz nudnosci:confused:. Ja na szczescie nie mam problemów ze spaniem Klade sie kolo polnocy potem wstaje ubrac mlodego do przedszkola o 7.30 i jak maz z nim jedzie to ja wskakuje pod kokderke i nawet do poludnia spie:D.
@Koniczyna05 mozesz kupić sobie sok z zurawiny do picia w sklepie lub suszona zurawine zjadać. To tez duzo pomaga na infekcje pecherza.

U nas kolejka jest na 2 godziny czekania. Ludzie często przychodzą, zajmują kolejkę do.laboru i jeszcze do sąsiednich poradni.Cyrki są nieziemskie. Rozrywkowo mają dziewczyny w ciąży robiace krzywą cukrową, bo muszą zdążyć do 10.00 Wepchanie przed.starsze osoby graniczy z cudem. Ja po prostu nienawidzę czegoś takiego. Jeśli doczekam , do laboru na to badanie pójdę przed siódmą. Tak samo obezwladnia mnie.czekanie w kolejce z T.do poradni, np laryngologicznej. Ludzie są bezczelni. Wpychają się, kłamią, zeby tylko wejść. Gdy jestem z Tomkiem, robię się wręcz agresywna werbalnie, gdy ktoś próbuje mnie bezczelnie ograć. Mnie nie interesuje, że pani tu czeka juz dwie.godziny. Ja pilnuję osoby, która ma godzinę ustaloną przede mną i nikomu nie pozwolę wejść przede mną , zwłaszcza komuś kto sobie przyjechał wcześniej i przycwaniakuje szybciej.wchodząc. Jak się nie ma nic w domu do roboty, to niech sobie nawet na 7.00 przyjeżdżają i czekają 5godzin. Zaznaczam, że mam na myśli te sprawne osoby, bo przecież nie wykopię kobiety w ciąży itp. Cwaniactwa niecierpię. Nie mogłabym pracować w poradni, no chyba że jako.logopeda, bo wówczas nie ma takich nerwow. W związku z moim podminowaniem to mąż jeździ z T.na kontrole. ;) Wylałam swoje śmieszne żale ")

reklama
To dziś jak byłam to tez na NFZ tam zawsze jest wielka kolejka i ciężarne tez czekają, ja dzisjaj od razu podeszłam do okienka bo tylko z moczem, a jak idę do ogólnego to tam nigdy nie czekam do laboratorium bo mam pierwszeństwo z kolei w luxmedzie od kat jestem zapisana to tez góra 5 min najgorzej w tej pierszejprzychodni

Do góry