reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

@milkaklaudia na Hankę czekałam 42 tygodnie, wszystkie koleżanki z Lutówek 2009 już prawie porodziły a ja się turlałam i turlałam...:hmm::hmm::hmm: Z jednej strony daje mi to spokój z drugiej - nigdy nie zaznam tego mistycyzmu porodu sn... Stresu jeszcze nie odczuwam, ale kurcze - pewnie będzie. Liczę, że dotrwam z tymi wszystkimi dolegliwościami (uciskiem na wszystko, co mam w jamie brzusznej!!!), opuchlizną, na którą czekam - oby zaskoczyła i nie przyszła :) i nerwami na czubku głowy....:oo::oo:

reklama
Dziewczyny czytałam dziś posty Sroki i wychodzi na to,ze moja córka wychowała się na samych niefajnych produktach,które uczulaja i maja same badziewie w składzie a ona nawet ani razu pupy czerwonej nie miała ;) zglupialam już totalnie odnośnie kosmetyków,pampersow i chusteczek co forum to babeczki polecają co innego.

Mi się podoba podejście pt. 'im mniej roznych srodkow kosmetycznych tym lepiej'. Na poczatek cos do kapieli, przemywania i smarowania tyleczka i ewentualnie na odparzenia. A potem zobaczymy ;)

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak prezentują się późnowieczorne zachciewajki. [emoji23]

e85fd1844d819279e5beb4ffbebdfc97.jpg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Klaudia- niesamowite. że masz dobre jedzenie. To musi zależeć od placówki - nieststy nie od zaleceń dla ciężarnych i karmiących przyszłych podatników ;-) oto co na patologii dostawałyśmy w szpitalu w ktorym byłam w lutym:
Zobacz media 718283Zobacz media 718285Zobacz media 718284przerwa między kolacja a śniadaniem - 18 godzin. Herbata - woda z cukrem. Do porodu zgłoszę się jako dieta cukrzycowa bo jednak ich lepiej karmią.
W szpitalu gdzie rodziłam dwa razy były tak pyszne zupy mleczne że zjadałam po dwa talerze a tu.... szara wodna breja bez smaku.:-( Swoją drogą zaciekawił mnie temat od czego zależy dieta szpitalna - od kasy na pewno ale czemu jest aż taka różnica.... czy małe miasta mają jej zawsze mnieJ?
Martussa- same dobre wieści - świetnie!
myszkax33- Kochana. mo0żna oszaleć z analizami ale ja nauczyłam sie jednego mocno zagłebiona w dietetykę itp. To, że coś nam nie przeszkadza w diecie czy chemii teraz nie znaczy że nie przenika do naszego organizmu i kiedyś ( może za 60 lat dopiero) się nie odezwie. Jak to mówił profesor na wykładzie "każdy z nas nosi zaczątki chorób które kiedyś nas zabiją" Wszystko zalezy od nas jak szybko damy im nam zaszkodzić. Małe ciałko jest bardziej "przenikliwe, skóra bardziej higroskopijna i po co mu dawać popalić. Z drugiej strony - nie ma co dać się zwariowac bo na każdym kroku jest syf - powietrze na spacerach, koszmary w szpitalach, przychodniach itd. No i najgorsze - tylko od Ciebie zależy co zrobisz z tą wiedzą :-)
waraai - a ja nie spałam w nocy 4 godziny, ależ bym Cię chętnie odwiedziła.... A te przepisy pod spodem...MAGIA

Sto lat nam wszystkim - aby do maja/kwietnia :-)

reklama
Do góry