reklama

Majówki 2014

Witam mamuśki;)

kurcze 2 dni mnie nie było.. a tu tyle napisane hehe;) musze was nadrobić ale to póżniej..;) roboty tyle się nagle zrobiło że po prostu nie wyrabiam czasowo... jakaś werwa mmi się załączyła..;) samopoczucie wporządku więc dajemy rade;)
odezwę się wieczorkiem..;*
buziaki

reklama
Dziewczyny, nie możecie się aż tak stresować. Jesteście w ciąży, bo testy Wam wyszły, betka i lekarz potwierdził. Powinnyście się cieszyć, a nie na zapas martwić. Wiem, że mi łatwo pisać, bo nigdy nie straciłam dzidziusia, ale po co Wam kolejne problemy. Jeżeli którąś z Was bolał brzuch, a teraz nie boli, to jest dobrze. Powinnyście się z tego cieszyć. Ja w drugiej ciąży nie odczuwałam żadnego bólu brzucha, tylko w połowie ciąży zaczęło mnie boleć w pachwinach. A co do mdłości,to nie wszystkie mają. Trzymam kciuki za Wasze fasolki &&&&&& Mam nadzieje, że niedługo będę mogła oficjalnie do Was dołączyć :)

Zaśmiecę trochę forum ale nie mogę inaczej wkleić przepisu ;-(.

Przepis na pizze.

Składniki:
Ciasto (jeden placek)
2 niepełne szklanki mąki
Troszkę więcej jak pół szklanki letniej wody ( ale nie ¾)
0,5 cm paseczek z kostki drożdży ( krótszej strony)
4 łyżki oleju
Szczypta soli
Pół łyżeczki cukru

Sos pomidorowy, składniki wg. Uznania.
Drożdże zasypujemy cukrem i czekamy około 10 minut aż drożdże „ruszą” ( połączą się). Drożdże zalewamy wodą dobrze mieszamy i odstawiamy na około 20-30 minut (powinny się spienić).
Do dużej miski wsypujemy mąkę, olej, sól następnie wlewamy wodę z drożdżami, rozmieszać łyżką i zacząć wydniatać ciasto ( jeśli ciasto jest zbyt lepkie podsypujemy mąką, lecz nie za dużo by niestraciło puszczystiści). Wyrabiamy ciasto aż przestanie siękleić. Dobrze wyrobione ciasto zostawiamy w misce przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około 30 minut. Blat posypać mąką rozwałkować okrągły placek. Nagrzać piekarnik do 220-250 stopni, blachę posmarować trochę olejem, wyłożycz placek, sos pomidorowy i składniki. Piec w piekarniku 10-15 minut (pilnować żeby ciasto niebyło za chrupkie). Jak się lekko zarumienia boki i pizza będzie się ruszać (bulgotać) to znak że jest gotowa.

Smacznego !!!

Kurczaczek_k a jak gruba wychodzi ta pizza? bo ja probuje roznych przepisow na pizze i nie umie zrobic takiej by byla w miare cienka jak w pizzeri tylko wychodzi mi taki grubas wsciekly - a takiej nie lubie;/ mozesz dac linka do przykladowej pizzy jaka wychodzi z Twojego przepisu mniej wiecej??

ale wy tu kusicie :D przed chwila zjadlam paczka ale mam ochote na wiecej:-D

Dziewczyny co do objawow to sprawa bardzo indywidualna. Niektore dziewczyny maja je na poczatku ciazy, u niektorych pojawiaja sie pozniej, a sa tez takie, ktore pierwsze tygodnie przechodza bez zadnych objawow.
Nie mozemy martwic sie na zapas;-)
Poki nic zlego sie nie dzieje nasze maluszki maja sie dobrze:tak:

witam

Dziewczyny chyba moje zaburzenia lękowe łącznie z depresją wracaja i sądze, że te objawy sa nasilone tez przez to a ja nie mgoę stosować tabletek depresyjnych w ciąży jedynie w wyjątkowych przypadkach. Nie daje sobie rady myśle o najgorszym wczóraj serce mi zaczęło szybko walic myślałam, że wyskoczy nad ranem znów brzuch sie odezwał. Przejde się do mojego lekarza , ale ona mówiła ze nie bede brała tabletek muze sie spytac jakie sa to sytuacje wyjatkowe bo ciągłe napięcie bóle nie wiem czy tez pomagaja w rozwoju ciąży :-(:-(

stazi współczuje kurcze wie, że w ciąży jesteś a dodatkowo cie denerwuje:wściekła/y:

niuniaa mnie zawsze szybko odrastaja koleżanka mi kiedyś mówila , że to efekt moze byc wysokiego testosteronu ale tutaj sa jeszcze inne objawy.

malusiolka ja miałam kremowy biały ale biorę lutke więc ciężko odróżnic, trzymam kciuki za pozytywny test :)

Straciatella zjadłabym z miła chęcia tylko nie wiem czy mój brzuch by wytrzymał :(

szkoła ja robiłam ostatnio ucierane z malinami :)

Perełka najlepiej skonsultować to z lekarzem bo nie wiem czy taki ciągły stres i lęk nie jest gorszy...
ja dzisiaj miałam straszny sen, aż nie chcę o nim myśleć, te wszystkie nasze obawy to na pewno biorą się z ciągłego myślenia, analizowania... no cóż, ale takie już jesteśmy :blink:

reklama
perelka, dzięki :* Mam nadzieje, ze jednak fasolka. Coraz więcej śluzu i czuje ciągle mokro. Nawet nie mogę zjeść moich ulubionych krokietów z pieczarkami, z cebulką, z jajeczkiem i serem. Odpycha mnie :szok: A o pizzy to już nawet nie mogę pomyśleć, bo mnie od razu mdli (a przecież ostatnio miałam na nią ochotę i z apetytem jadłam). Musi coś w tym być. W niedziele przed jazdą zajadę na betę i po 2h po jeździe mam nadzieje, że wyniki będą, a później do Wesołego Miasteczka:D Przyjechał do nas w tym tygodniu i trzeba skorzystać. Idę do niego od 2 lat i jakoś dojść nie mogę :P

Martynka, od Waszego stresu ciśnienie wzrasta. Ja zawsze jak chodziłam na kontrolę do mojego ginekologa, to ciśnienie miałam ponad 160.. ;/ Kazał się nie denerwować, bo podniesione ciśnienie źle na dzidzie wpływa.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry