reklama

Majówki 2014

stazi, z tego co czytałam to serduszko słychać w 6 tygodniu :) ja mam pierwszą wizytę w 8 tygodniu, więc mam nadzieję już na 100% usłyszeć :D ale normalnie odliczam dni do tej wizyty i żałuję że wcześniej nie miał wolnego terminu :P
a w środę lub czwartek idę do przychodni w której moja przyjaciółka jest położną i mi pobierze krew do badań :D żebym miała już wszystko na wizytę u lekarza :)

reklama
aNilewe, czasami zdarza się plamienie, ale jeżeli martwi Ciebie, to lepiej idź do lekarza. Może być tak, że ginekolog powie żebyś się nie martwiła, a może tez przepiszę Tobie luteinę dla pewności. Nie martw się Kochanie na zapas <przytul> :* Idź prywatnie i wtedy nie będziesz się, aż tak denerwować. Trzymam kciuki aby było wszystko w porządku :*

aest, każda ciąża jest inna. U mnie dopiero w 7-mym tygodniu było słychać :)

stazi, nie martw się o ten smutny, cichy dzień <przytul> To da dla Twojego męża wiele do myślenia i zobaczysz, że zacznie Ciebie w końcu doceniać :)

Ostatnia edycja:
Stazi - mam nadzieję, że twój M wszystko dzisiaj przemyśli i będzie już ok.
aNilewe - jak będzie więcej tych plamień to może lepiej iść do gina i sprawdzić.

Ja dzisiaj totalnie nie mam siły a moje dziecko miało bunt na spanie w dzień. Na wieczór było jeszcze gorzej bo postanowiłam ją oduczyć smoka. Wycia prawie 30 minut. Jestem zmęczona fizycznie od tulenia jej na rękach a psychicznie, że aż tyle płakała :-(.

Dobrej nocki życzę majówkom :-D

Witam wszystkie majowe mamusie:-) Pozwolę sobie nieśmiało do Was dołączyć :tak: Według moich obliczeń wynika iż przewidywany termin porodu wypadnie u mnie 7 maja. Termin pierwszej wizyty u ginka mam dopiero na 16 września zatem ciąża potwierdzona póki co jedynie dwoma testami, tkliwością piersi, bardzo lekkimi mdłościami i lekkim pobolewaniem podbrzusza...i odrzuciło mnie od mięsa- tak jak w poprzedniej ciąży...zatem myślę że wszytko jest na dobrej drodze aby w maju moja rodzinka się powiększyła :cool2: Właściwie już nie mogę się doczekać hihi
Pozdrawiam wszytkie majowe mamuśki

Kurczaczek, Twoja córeczka w pampersie jeszcze biega?:) Ja jak dowiedziałam się o drugiej ciąży, to moje dziecko miało 1,6 roku i tak się ubrałam, że po 2 miesiącach mała zapomniała o pampersach :P Teraz znacznie mi jest wygodniej. A jak potwierdzi się, że znowu zostanę mamą, to myślałam żeby Roksankę oduczyć od pampersa. I tak z chęcią siada na nocniczek. A poza tym współczuje Tobie odstawiania od smoka. Moje córki nie chciały w ogóle smoka, a czasami przydałoby się (jak były młodsze), tylko z drugiej strony ciężko się odstawia.

Paula, gratuluję. I życzę Tobie aby ginekolog zobaczył na USG Twoje maleństwo :)

Ostatnia edycja:
Kurczaczek, Twoja córeczka w pampersie jeszcze biega?:) Ja jak dowiedziałam się o drugiej ciąży, to moje dziecko miało 1,6 roku i tak się ubrałam, że po 2 miesiącach mała zapomniała o pampersach :P Teraz znacznie mi jest wygodniej. A jak potwierdzi się, że znowu zostanę mamą, to myślałam żeby Roksankę oduczyć od pampersa. I tak z chęcią siada na nocniczek. A poza tym współczuje Tobie odstawiania od smoka. Moje córki nie chciały w ogóle smoka, a czasami przydałoby się (jak były młodsze), tylko z drugiej strony ciężko się odstawia.

Jeszcze w pampersie. Najpierw chcę ją oduczyć smoka a max za miesiąc zabrać się za pampersa.

Witam wszystkie majowe mamusie:-) Pozwolę sobie nieśmiało do Was dołączyć :tak: Według moich obliczeń wynika iż przewidywany termin porodu wypadnie u mnie 7 maja. Termin pierwszej wizyty u ginka mam dopiero na 16 września zatem ciąża potwierdzona póki co jedynie dwoma testami, tkliwością piersi, bardzo lekkimi mdłościami i lekkim pobolewaniem podbrzusza...i odrzuciło mnie od mięsa- tak jak w poprzedniej ciąży...zatem myślę że wszytko jest na dobrej drodze aby w maju moja rodzinka się powiększyła :cool2: Właściwie już nie mogę się doczekać hihi
Pozdrawiam wszytkie majowe mamuśki

Witam i gratuluję 2 kresek ;-)

Oj przyda się, pewnie teraz kilka dni będzie ciężkie, ale kiedyś i tak trzeba to zrobić a im szybciej tym lepiej ;-).
A powiedz miałaś jakiś sposób na oduczenie od pampka?? W dzień ją sadzam na nocnik, bo czasami sama przynosi i pokazuje, że chce usiąść ale teraz nic nie robi. Wcześniej częściej się jej zdarzało coś nasiusiać :-(. Poczekam jeszcze z miesiąc bo kiedyś gdzieś czytałam, że dziecko mając 17 miesięcy dopiero robi świadomie i mam wrażenie, że teraz po prostu jest za wcześnie i nie będzie wiedziała o co mi chodzi.

Stazi - nie wiem czy uslysze serduszko ale grunt zebym miala potwierdzona ciaze. W sumie jak dzwonilam sie umowic to zapytalam kiedy przyjsc i poloznavpowiedziala ze serce bije juzbw 5-6 tyg ale to sprawa indywidulana chyba

no i jak ktoras wczesniej napisala - jak liczycie, czy jak mam 5w1d to to juz jest 6 tydz zaczety? Chyba tak....

reklama
witam Was :)

Ja dzisiaj troszke poplewiłam na ogródku byłam na mieście z mamą miała sie obciąć, ale było troche ludzi a mi jako słabo było, że następnym razem to zrobię :)

Kinga Paula witajcie wśród nas :)

aesthete kciuki :):)

ania// jak często myjesz podłogę ja to moze dwa razy w tygodniu, ale póki nie ma dzidzi to pewnie dlatego nie wyrobiłabym tak latać z mopem :)

dorotka widac widac :)

stazi współczuje ci naprawde :( aż mi smutno, że takie coś musisz przechodzic ale teraz liczy sie własnie dzidzia i TY pamietaj...

anilewe a ty bierzesz jakis progsteron ?jeśli nie to może jest go malo. Nie wiem ja bym szła do gina jeśli by to było silne
Ptysia tak jest z tymi tygodniami :)

Ja dzisiaj zgrzeszyła i zjadłam trochę lachmatuna ale miałam ochotę:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry