reklama

Majówki 2014

no i jak ktoras wczesniej napisala - jak liczycie, czy jak mam 5w1d to to juz jest 6 tydz zaczety? Chyba tak....

Nikt mi wlasnie nie odpisal na to a tyle dziewczyn mialo usg.

Dziekuje za rady i wsparcie. Jak mi przejdzie to chyba odpuszczę a jak bedzie sie ciagnac to pojde w pon do lekarza. Liczr ze t jednorazowe bo nic mnie nie boli.

reklama
Kurczaczek, pozwalałam brać ze sobą najlepszą zabaweczkę. Pomagało :) Starałam się też sama ją sadzać tak co 15 minut, później co 30 minut, później co 1h, aż w końcu sama załapała. A poza tym przed snem wysadzałam, a później pamersik na pupę i po śnie i starałam się bez pampersa, ale jak w pampersie biegała, to pilnowałam żeby w nim nie robiła. Ciężko było, ale powiem, że jestem uparta i musiała mi się udać :P Z młodszą to mam tak, że widzi starszą bez pampersa, to sama sobie ściąga i siada na nocnik (nie zawsze, ale stara się często). Niedługo będę ją starać się oduczyć całkowicie.

Dziewczyny, teścik dzisiaj robiłam i powiem Wam tak. Wydaje mi się, że to ciąża, ale idę jeszcze na betę potwierdzić to. W C mam słabą kreskę, gdzie normalnie powinna być gruba, a w T prawie jej nie widać, ale coś jest. Zobaczymy, czy to prawda. Nie chce się rozczarować jak Koleżanka z forum :(

Witam Was chwile mnie nie bylo ale to przez natlok obowiazkow..
Trinaesi przykro mi zaciskam kciuki za kolejny cykl..
niuniaa gratuluje udanej wizyty:-)Ty musisz tu zostac mnie sie wczesniej tez przesunal termin ale na 31 lipca a zostalam na sierpiowkach:)tez mam teraz szybszy porost wlosow hormony;/
stazi musisz postawic sprawe jasno widac ze Twoj Pan jest bardzo niedojrzaly i egoistyczny przepraszam za te slowa ale u mnei taka sytuacja by nie przeszla sorry, dobze ze w koncu mu wygarnelas, i skoncz mi sie tu denerwowac, To teraz Ty i dziecko jestescie pepkiem swiata nie ON!
ewelinka co do zebow poprzednia ciaza wyszla mnie u dentysty kolo 1000 jak nie wiecej:( przykre wspomnienia mam, wyladowalam w WLK Sobote na kanalowce dentysta przyszedl ze swieconka zeby mi ulzyc w bolu...co do samopoczucia ostatnio poszlamsie wyryczc do przyjaciolki bo moje stosunki z tesciami i innymi dobily mnie;/ srednio ryczec mi si chce codziennie...
Kiuik witaj ;-)
Perełka nakręcanie sie jest najgorsza rzecza jaka moze byc...poza tym konsultuj sie z lekarzami jak najszybciej a dziewuchyz forum nie sluchaj!

aNilewe ja mam mega oponke widac po wymiarach wczesniejszych wiec bez ciazy tez wygladam jakbym w nie byla, przy kolejnych ciazach brzuszek szybciej widoczny...:-)idz na IP jesli sie martwisz spradza czy wszystko ok
Lena no no tylko sie cieszyc z takiej kondycji wlosa:D
aesthete jesli chodzi o lozeczko polecam z szuflada, a jesli chodzi o posciel kwestia gustu;-)wyprawka przy 1 kosztowniejsza bo przy drugim juz nie;-)materac kokos ryka dla mnie ok mieliscmy dobrej jakosci nic sie nie dzialo, My sie wybieramy do chorzowa i jakos nam nie po drodze z mlodym cos czuje ze w przyslzym roku albo jeszcze na jesien sie uda;-)dasz rade nie martw sie an zapas zycie samo to pouklada! chcesz idz i sie edukuj dziecko w niczym nie przeszkodzi
Straciatella pociesz sie ze jeszcze troche i przestaniesz wymiotowac;P co do przedszkolaka hormony ci nie pomagaja w rozlace niestety ale dasz rade silna babka jestes , zestaw lozeczko z szufladami rewelka ale cena tez powalajac :szok:3 moje znajome mialy oszczedzaly sie lezlay duzo i krwiak si wchlonal, u Ciebie tez tak bedzie Tylko uwazaj na siebie prosze
Karmelowa piekna beta:-) ja sie chce jutro wybrac na powtorke zeby sie upewnic ze wsio ok ...
co do zmeczenia chodze spac o 21;30-22 masakra
Martakubus 3 mam kiucki zeby wszystko bylo w porzadku!
Martynia mialam tak samo ale nie jem mniej staram sie czesto i nie za duzo tak mi sie wydaje:-p
aple
u nas wszyscy wiedza zaufani oczywiscie ale kazdy wie ze poki lekarz nie potwoedzi kazdy info przyswoil na spokojnie, mam troche inne podejscie juz wjasnialam w ktorym poscie, uwazaj na siebie, Beta mysle jest ok:-)
ja mam wszystich objawow po torchu oddam z checia chcesz??:P
Czesc Szuszunia, niewazne ktora ciaza... teraz dobrze bedzie i 2 dzieciaczek:-)
Malusiolka tez mialam tyle sluzui dalej mam:tak:o do reakcji tesciow przy euforia przy drugim ( gdzie wiedzieli ze si staram zero slow i patrzenie w tv plakalam jak bobr a maz poczul jakby ktos mu z buta dal w buzie:no:Czekam na bete!
Szkola spokojnie choc wiem ze tudno najgorzej przetrwac ten niepewny czas sprobuj zajac mysli czym innym...
WItaj Dorota zaciskam kciuki ;-) widze czestochowa niedaleko mnie;P widac kreche widac;-)
Witaj Kingax;-)
Ptysia zazdroszcze ci tej wizyty i reszcie dziewczyn ja jeszcze tydzien:( a produktywne dziewuchy sa ze siedze juz godzine i odpisuje:P
Czesc Paula:-)
Kurczaczek mysle ze moze jeszcze za wczesnie zeby juz od tak sobie uczyla sie oduczac? ja zaczelam od marca syn mial 19 miesiecy i ciezko zatrybil pod koniec czerwca z wpadkami teraz dopiero jest ok i papmek jeszcze na noc, kazde dziecko inne nie sugeruj sie innymi dzieciakami, a przede wszystkim nie zmuszaj ot to moje skromne zdanie ;-)i tak jak Malusiolka pisze czeste wysadzanie ale ja bym jeszcze chwile poczekala< ja to ja>:-)

Boshe godzine wam odpisywalam, widze zadna sie nie stesknila:P
u mnie wierzba na dachu jest, z tesciami porazka, mialam ciezkie dni teraz wszystko mnie dowalilo:( ale coz trzeba zyc dzis przynajmniej spedze w koncu z mezem i dzieciem popoludnie! teraz ide ogarniac i robic obiadek, potem malowanie i czesanie na sesje slubna i free:)
Milego dnia :-)

Ostatnia edycja:
Hej jeden dzien mnie nie bylo a tu tyle postow:)
Sagaa niemartw sie tesciami moja tesciowa tez lubi grac mi na nerwach. Wczoraj moj M wstawial drzwi wejsciowe bylo od diabla roboty a ona przyszla patrzec czy ladne i czy on dobrze to robi no masakra;(
Brzuch mnie nie boli alesluz mam dalej taki ciemno kremowy.
Ja dzieci co pilnowalam to tak staralam sie odluczac w okolicach 15 miesiaca na nocnik i nawet wychodzilo tylko trzeba byc upartym.

Coz moj M dzis mnie nadal traktuje jak powietrze jakbym miala czuc sie winna - mam dosc - nie mam zamiaru sie prosic o jego czulosc-- najwyzej pojade do rodzicow na jakis czas bo nie mam zamiaru siedziec z Nim w takiej atmosferze... szkoda slow na NIego....

witaj Paula :tak: a to tylko testy robiłaś? a na betę się nie wybierasz? i tak lekarz Ci zleci, a beta potwierdzi Ci ciążę praktycznie na 100% ;-)

co do pampersów, to moja mama mówi, że ona nas oduczyła pampersów już jak miałyśmy 8 miesięcy :szok: mojej siostry syn z kolei to długo w pampersach chodził... no a jak będzie u nas to nie wiem :-p

stazi, to raczej on powinien czuć się winny :wściekła/y: jak mnie mój wkurzył, to nie miał obiadu ani nic. Albo czasami wręcz przeciwnie - obiad zrobiony, rzucony mu pod nos w grobowej atmosferze :dry: ja to bym się bała taki obiad zjeść :-p wiem, że łatwo powiedzieć, ale nie przejmuj się, bo to on powinien przemyśleć swoje zachowanie :*

Malusiolka, super! gratulacje! :-) czytałam na staraczkach, że idziesz dzisiaj na betę więc koniecznie daj znać :tak: u nas w niedzielę to chyba nie ma szans nigdzie bety zrobić :-p czekam z niecierpliwością na info :-)

Ostatnia edycja:
Witam się niedzielnie;);*
jak dziś samopoczucie?
Ja dziś wporządku wczoraj na urodzinach z teściową jak zawsze.. więcc szybko byliśmy w domku, i wpadli znajomi także fajnie było;) dziś ciężki dzień wymyśliliśmy sobie przemeblowanie i zmianiamy łóżko;) w końcu;) ale mi się nie chce..

dziewczyny to ja już nie wiem kiedy na ten nocnik mała zacząć sadzać.. chcialam gdzieś za miesiąc żeby nati się przyzwycziać zaczeła.. ale już nie wiem czy to nie za wcześnie??

perełka, ja niestety teraz podłoge myje czasem nawet 3 razy dziennie jak natalka sama je coś czy chrupki czy lizaka bo póżniej cala podłoga się klei;) a tak to staram się co drugi dzień bo wszystko póżniej do buzi jest brane.. ;D

stazi, kurcze już nie wiem co poradzić.. może faktycznie jak wyjedziesz to przynajmniej sobie odpoczniesz a M będzie sam to zacznie się starac.. nie wiem kochana <przytulam>;**

malusiolka, najlepiej przejdz się na bete to jest wiarygodne na 1000%

anilewe, mamy wekeend więc odpoznij..;) a jak coś bedzie się dalej działo to możesz nawet przejechać się na szpital powiedzieć że w ciązy jesteś i muszą cię zbadać..;) a jaknie to jutro do lekarza na spokojnie;) trzymaj się;*

kurcze mam smaka na słodką bułkę z masełkiem szyneczka i ciepłą herbatkę z cytrynką.. mmm..;) szkoda że brak słodkich bułek..;(
miłej niedzieli mamuśki;*

reklama
samopoczucie dobre, poza tym, że ciągle chce mi się spać :no:
mój mąż w pracy, więc jadę do rodziców na obiad dzisiaj, bo świra można dostać jak się tyle czasu samej w domu siedzi :-p
ja myślę, że spokojnie możesz zacząć sadzać na nocnik, niech się oswaja :tak:

no i jak jestem sama w domu to mam lenia, nawet śniadanie nie chce mi się zrobić :sorry2: bo jak jest mąż, to mam motywację, bo robię dla niego, a dla samej siebie to tak bez sensu :-p chociaż teraz też dla dzidzi :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry