reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Nie krytykuje Was, ale powiem Wam, ze mi czasem szczeka opada jak widze jak drogie rzeczy kupujecie... Na przyklad ja kupilam uzywane drewniane lozeczko za 300zl (nowe 500zl), a teraz czytam, ze Wy za turystyczne (ktore uzywane bedzie raptem pare razy w roku w ciagu najblizszych 3 lat) jestescie gotowe dac az 2/3 tej kwoty...

PUZZLE PIANKOWE 26 ELEMENTÓW ALFABET ROZ. 30X30CM (1165534672) - Aukcje internetowe Allegro

Chce Polce kupic takie puzzle.
Czy to dobra cena?
Czy jesli pisza 34.99 za sztuke maja na mysli komplet? Czy jednego puzzla :eek:

To jest oczywiscie cena za komplet :-D Znalazlam kiedys aukcje na ktorej ktos sprzedawal mniejsze puzzle, chyba 17x17, ale bylo ich 100 za 60zl.

Ale nie wiadomo co będzie jak ociec zobaczy zielonego dinozaura za ponad stówe ;-)

Powiedz mu, ze nie zauwazylas jednego zera :cool2: W koncu zero to nic, wiec nie powinien miec pretensji :laugh2:

Fajnymi zabawkami na okres rozwoju 'łapek' są kubeczki z Ikea- na dziale dziecięcym- można je wkładać jeden w drugi, albo budować wieżę, albo wkładać do nich klocuszki, albo babki z piasku robić...

Bardzo mi sie podoba to wszystko co polecasz z ikei!

Ja też bardzo lubie zabawki z ikea mamy klocki na wózeczku 30 zł kosztowały , mule własnie i taką przebijankę
IKEA mula PRZEBIJANKA kurier FVAT ... (1112955192) - Aukcje internetowe Allegro
to był u nas hit tylko trzeba uważać żeby dziecie nie chciało kogoś zdzielić młotkiem :)

Swietny pomysl z ta zabawka!

a i jeszcze cos
poszlam dzis do rossmana z kuponem od hippa
odebralam kolejen pudeleczko a tam soczek jabłkowy puree z indyka, kolejna łyżeczka tym razem większa i kremik na odparzenia jupiii
a przy okazji zerknęłam na pampersy a tam promocja cena 39,99!!! szok
kupilam jedna paczke bo dzien wczesniej kupilam w tej cenie w kauflandzie dwie paczki sleep & playów a wiadomo ze wole te tradycyjne pampki tylko rzadko je w takiej cenie widuje
do tego polecono mi rosmanowskie chusteczki baby dream, nie maja parabenów
6 paczek po 80 sztuk w cenie 21 zl!!!
okolo 4 zl za paczke
kupilam i wypróbuje
takze laski leccie do rosmanna same bonusy :)

Ciekawa jestem Twojej opinii o tych chusteczkach. Ja uzywam chusteczek belli i bardzo mi sie podobaja. Za to nie cierpie bambino.... nie wiem czy to zapach konwalii czy czego, ale mam odruch wymiotny jak czuje je w polaczeniu z produkcja mojej coreczki :eek:

Ja tez chce paczke hippa! Jak to sie zalatwia??

Jakie pieluszki pampersa byly po 40zl??

Ostatnia edycja:
reklama
olapolap
jeszcze nei uzywalam tych chusteczek bo mam końcówkę pampers sensitive
jak uzyje to sie podziele opinią
wyczytalam powyzej ze Aniez jest z nich zadowolona moze mi tez podpasuja

pierwsza paczka hipp przyszla z ankiety ze szpitala a jak tam nie wypelnialas to wejdz na strone hippa i sie zaloguj
druga paczka jest do odebrania w rosmannie z kuponem ktory jest w pierwszej paczce :)

co do pampersów to sa to te tradycyjne pampers premium, rozmiar 3, 82 sztuki
cene zle Wam podalam
pomylilam sie nie 40 zl a 38zl
przecena z 52 na 38
jak dla mie to taniej nie bedzie

Olapolap nie wiem czy miałaś na myśli to łożeczko o którym ja pisałam, ale u mnie ono będzie bardzo często w użyciu. Ja wracam do pracy a Mała bedzie zawożona do babci i tam właśnie bedzie stało turystyczne - no wiec u nas nie tylko na wyjazdy sie przyda.

Rozłożyłam je i jak narazie super. W sumie to takie łóżeczko mogłoby spokojnie zastapic takie zwykle, gdyby tylko lepszy materac mialo. Wiec nie wiem czy byl sens kupowac drewniane.

Olapolap nie wiem czy miałaś na myśli to łożeczko o którym ja pisałam, ale u mnie ono będzie bardzo często w użyciu. Ja wracam do pracy a Mała bedzie zawożona do babci i tam właśnie bedzie stało turystyczne - no wiec u nas nie tylko na wyjazdy sie przyda.

Rozłożyłam je i jak narazie super. W sumie to takie łóżeczko mogłoby spokojnie zastapic takie zwykle, gdyby tylko lepszy materac mialo. Wiec nie wiem czy byl sens kupowac drewniane.

Nie chodzilo mi konkretnie o Ciebie, bo szczerze mowiac czytajac zapomnialam kto jakie lozeczko kupil ;-) Zreszta lozeczko bylo tylko przykladem :-) Jesli lozeczko bedzie czesto uzywane, to jasne, ze lepiej wylozyc wiecej kasy zeby dzidziol mial luksus, ale troche nie rozumiem osob, ktore kupuja jakies wypasy, ktore beda uzyte tylko kilka razy ;-)

Forget u mnie tylko turystyczne w użyciu - drewnianego brak wiec jeśli chodzi o materac to kupiłam gryka-kokos i na tym już drugie dziecię mi spi...
Możesz albo kupić nowy materac albo z drewnianego przekładać

olapolap
jeszcze nei uzywalam tych chusteczek bo mam końcówkę pampers sensitive
jak uzyje to sie podziele opinią
wyczytalam powyzej ze Aniez jest z nich zadowolona moze mi tez podpasuja
Używałam ich przy Kubie i są porównywalne z Bellą- nie są mocno nawilżone, ale nam takie pasowały, może jak dziecko ma twardzą qupkę, to są mało wygodne w użyciu, ale Kubuli taki luksus się nie zdarzał :-D
Natomiast nie lubiłam chusteczek Huggisów (mimo, że pieluszku tylko i wyłącznie Huggis), bo ciekło z nich maksymalnie. Na razie lecę na Nivei Sensitive, bo mam zapas 4 paków od rodzicielki :)))

Apropos pamków, ale chyba nie uwierzycie. U nas jest "hurtownia" drogeryjno-papiernicza i mieli pampki w ,promocyjnej podkreślam, cenie 62 zł!!!! rozm. 3-82 szt. Złapałam się za głowę i zaraz zasugerowałam by głęboko schowali ten napis Promocja, bo ta cena niewiele ma z tym wspólnego

Forget my turystyczne też mamy u babci i ostatnio kupiliśmy normalny materac gryka-kokos do niego i Olcia ma już super łoże jak jedzie do babci.

Apropos pamków, ale chyba nie uwierzycie. U nas jest "hurtownia" drogeryjno-papiernicza i mieli pampki w ,promocyjnej podkreślam, cenie 62 zł!!!! rozm. 3-82 szt. Złapałam się za głowę i zaraz zasugerowałam by głęboko schowali ten napis Promocja, bo ta cena niewiele ma z tym wspólnego

no to zaszaleli z PROMOCJĄ!!!!!!!!:szok::-D:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Pytanie czy ktoś kupował u tego sprzedawcy???
Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro

W super pharm pampki 39.99 z kartą klienta:)

Chusteczki
huggis używałam ale są strasznie mokre a przy tym zimne
bambino dostałam 2 paczki ale śmierdziały mi jakoś tak dziwnie...
pampers dostałam 6pak i w sumie są chyba najlepsze
generalnie tyłek Alicji wszystkie toleruje

Ostatnia edycja:
Do góry