reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

A ja tak z innej beczki :-)
Chcialam Was przestrzec przed ewentualnym kupnem ksiazek w ksiegarni internetowej:
Księgarnia Warszawa - 20% TANIEJ
Wybor maja na prawde duzy i ceny, z reguly, troche nizsze.
Zamowilam ksiazki za niemala sumke (ok 300zl) i nie moglam sie ich doczekac. Dopiero po moich interwencjach Telefonicznych i e-mailowych, ksiazki dotarly do mnie. Czekalam na nie ponad miesiac czasu.

reklama
ja ubustwiam allegro:cool2::-D teraz szczególnie siedzę i już marze o sukieneczkach i bucikach i innych ciuszkach, które kupie po porodzie:cool2::-D
ja również uzależniona od allegro,
już kupiłam mnóstwo ślicznych ciuszków dla małej - takie dwa zestawy ubranek, co mamy sprzedają po swoich dzieciaczkach :-)
wydałam mnóstwo kasy, ale licząc na sztuki wyszło mnie taniej niż w lumpeksie, a ciuszków mam sporo na wiek 0-3-6-nawet kilka 12 :-D
ubranka dobrej jakości, z dobrych firm, niezniszczone, tylko niestety sporo różowych (nie cierpię tego koloru i mój Darek się śmieje, jak ja przeżyję ubierając córeczkę w różowe body:-D), ale w sklepach też dla dziewczynek dominuje róż :zawstydzona/y:

tylko na taki sam początek kupiłam Zosi nówki, bo jakoś chciałam i tak czułam ;-)

tak tak to nie jest zabobon, mojemu bratankowi wyszedł pępuś z płaczu.

a co do smoczków to czasem mamy chciałyby aby ich dzidzia go ssała... bo jak się trafi taki "wrzaskuś" który nie lubi smoczka to współczuje.... mój lubiał, a z odzywczjaniem nie miałam problemu... najbardziej mnie wkurzało jak ten smoczek wypadał w nocy i go szukałam w pościeli :crazy:

dziewczyny co sądzicie o przewijaku z ikei (takim montowanym do ściany). Mam mało miejsca w mieszkaniu i kombinuje z tym koromysłem....
IKEA | Małe dziecko | Stoliki do przewijania i pielęgnacja dzieci | ANTILOP | Stolik scienny do przewijania

A ja bym chciala zeby moje drugie dziecko chcialo ssac smoczek, to naprawde jest niesamowity uspokajacz i taki "oszukaniec" dla dziecka. Wole zeby ssal smoka niz chcial ssac piers wkolo . Teraz przy dwojce dzieci to ja nie bede miala czasu zeby 3/4 dnia siedziec z dzieckiem przy piersi a dzieci czasami poprostu maja duza potrzebe ssania i chca ssac cale dnie.

Ja jestem zdania ze wszystko z umiarem, moj Bartek ssal smoka na spacerach i czasami usypial ze smokiem ( ale nie spal ze smokiem w buzi ) , nie dawalam mu tez smoka w dzien w domu, nie wtykalam jak tylko cos zamarudzil, nie bylo tez zadnego problemu z odzwyaczajeniem, zreszta on sam jakos przed skonczeniem roku zrezygnowal ze smoka.

Milkshake moim zdaniem ten przewijak jest fajny, praktyczny.

Ostatnia edycja:
oto moje zakupy... jednak się skusiłam na coś różowego dla niuni ;-) choć się zapierałam, że jak będzie dziewczynka to jej nic różowego nie kupie.

Na ostatnim zdjęciu starszy braciszek, a w tle mój brzusio :-D

Załączniki

• IMG_0122.jpg
    IMG_0122.jpg
    25,9 KB · Wyświetleń: 47
  • IMG_0106.jpg
    IMG_0106.jpg
    32,3 KB · Wyświetleń: 54
  • IMG_0058.jpg
    IMG_0058.jpg
    25,7 KB · Wyświetleń: 52
reklama