reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

to i ja sie dolacze jako doswiadczona mama ;-)
Gondola moi mzdaniem jest jak najbardziej potrzebna, ale faktycznie nie ma co szalec - zwykle okolo 5 miesiecy, a czesto wczesniej dziecko jest przenosozne jzu do spacerowki - nawet jak jeszcze nie siedzi to po prostu w gondol isie nie miesci i protestuje przeciwk olezeniu plasko.
Ja synka przenioslam do spacerowki rozlozonej na plasko jak mial 3 miesiace bo szybko z gondoli wyrosl :eek:

Spacerowki uzywa sie potem roznie - niektorzy tylko kilak miesiecy i dla roczniaka kupuja jzu wozek - parasolke (zwykle jeszcze z odchylanym oparciem do spania) a niektorzy uzywaja dluzej tej ciezszej.
Moj 2,5 roczny synek czasem jak idzie z niania na dluzszy spacer to ona bierze ciezka spacerowke (nie wiem jak daje rade :szok: bo to lekko liczac ponad 30kg jest w sumie), ale ja juz od dosyc dawna uzywam lzejszego wozka.

Tak wiec - kupujac wozek liczcie sie z tym ze gondola posluzy do poczatku albo konca wakacji mniej wiecej :tak:

reklama
Moj Syn jest z 25.02.2008 , termin mialam taki jak teraz na poczatek marca i naprawde wiekszosc dziewczyn juz w wakacje wozilo dzieci w spacerowkach, najpierw rozkladanych na plasko, potem juz podnoszac oparcie. Moj syn jak mial 5 miesiecy tez juz jezdzil w spacerowce ( dlatego warto zwrocic uwage czy spacerowka rozklada sie calkiem plasko ), w spacerowce dziecku jest duzo chlodniej w gorace dni. Druga sprawa ze w wakacje wiecej sie podrozuje, wozek z gondola zajmuje duzo wiecej miejsca niz spacerowka, ,moj maz ma duzy samochod ale ja jak spakowalam wozek z gondola do swojego to juz na nic innego nie bylo miejsca ;-)

Ja teraz kupilam dla Malej Emmaljunge. Wozek generalnie duzy i ciezki, ale ma swietna spacerowke ( patrzac na wygode dziecka ), ja jednak chcialam taki wozek, mieszkam w domu, wiec waga i wielkosc mi obojetna, a jednak taki wozek na pompowanych kolach prowadzi sie o niebo lepiej niz te spacerowki na malych kolach piankowych.

Ostatnia edycja:
A co myslicie o tym zeby kupic wozek z miekka gondola zamiast normalnej. Tu jest taka gondola do wozka Maxi Cosi Mura [video=youtube;flJmdaJxXlg]http://www.youtube.com/watch?v=kF-XKt5oyfY"]YouTube- Maxi Cosi Mura Soft Carrycot - Kiddicare[/url] a tak wyglada zamontowana do wozka Hauck Apollo RS Plus Travel Set - Red - - Hello Baby Online Nursery Shop co myslicie o takim rozwiazaniu duzo osob doradza mi zeby wogole nie kupowac gondoli tylko rozlozyc spacerowke na plasko ale boje sie ze w marcu bedzie jeszcze za zimno a jak kupie normalna gondole to nie bede miala miejsca w mieszkaniu zeby ja polozyc bo mamy malutkie mieszkanko.

w sumie to miekka gondola mysle ze zdalaby egzamin :tak::tak::tak:

co do fotleika to ten pierwszy fotelik jest montowany tylem do kierunku jazdy - z tylu (albo i pod spodem) ma na pewno takei zaczepy do pasow bezpeiczenstwa i tak sie go jakos zahacza o te pasy - jak kazdy :tak: MoniskaBe - musialabys isc do sklepu z fotleikami i spytac sprzedawcy jak sie takei foteliki montuje.
Ta aukcja wyglada zachecajaco :tak:

wiele jest uzywanych fotelikow firm coneco, chicco itp. Mozna kupic nawet za 50 zł. Wydaje mi sie zachecajace kupno takiego fotelika.
Tylko ja nigdy nie widzialam na zywo takich fotelikow, a kupujac na aukcjach nie chcialabym czegos "niedokupic" i miec problem :-D

zeby foteliki wpiac to zwykle nie trzeba miec nic specjalnego - zadnych adapterow itp. Sa oczywiscie fotleiki z tzw. baza i wtedy baza na stale jest w aucie a wpina sie w nia tylk osam fotleik (jest to latwiejsze niz mocowanie sie z pasami za kazdym razem) no ale te foteliki sa drozsze.

Wiele osob odradza kupowanie uzywanych bo niby moga byc powypadkowe, no ale mysle ze tak naprawde to rzakdo sie to zdarza...
Ja tez kupilam uzywany - taki /PG/ MUTSY PLAY ... FOTELIK W KOLORZE CARGO BLACK (836100482) - Aukcje internetowe Allegro i byl w stanie idealnym :tak:

MoniSkaBe- Każdy z fotelików ma pokazane na nalepce umieszczonej z tyłu fotelika, jak go montować. Z reguły na fotalikach sa oznaczenia otworów, przez które należy przeciagnąc pasy bezpoieczeństwa. Chyba że kupisz fotelik z bazą ( ale za 50 zł na pewno takiego nie kupisz-raczej za 300), wtedy nie trzeba za każdym razem przypinac fotelika pasami a jedynie wsuwa się go w zamontowana na stałe w samochodzie bazę.

reklama
Do góry