reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

reklama
A ja kochane jutro wybieram się na zakupy i mam nadzieję że upoluje coś niedrogiego dla Jaśka, bo jutro otwierają nowy sklep dla dzieci w Radomiu i ma być rabat 20% na wszystko :tak:.

Dzisiaj dostaliśmy łózeczko, które zamówiliśmy przed wczoraj wieczorem!! Bardzo polecam tego sprzedawce!! Łózeczko jest śliczne..mmmm Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro

A ja byłam też w Tesco i kupiliśmy juz pampersy ale 2. Stwierdziłam że beda dobre. Ja czasami w pracy jak rodzice nie dawali pampersików dla dziecka to szpitalne 4 z jakiejs tam firmy nie pamietam jakiej sie zakładało wcześniaczkom i dało rade :-) A po naszych usg widze że nasz Franek do malutkich nie będzie nalezał ehehe
No i tez kupiliśmy body te pakowane po 3, spiochy 0-3 i spiochy 3-6. Ręczniczek kąpielowy i kocyk. Jesteśmy zadowoleni z zakupów. W sumie dla Franka mamy juz wszystko. Brakuje tylko wózka i nosidełka ale to mamy dostać od mojej rodzinki z niemiec na poczatku lutego.
W przyszłym tygodniu przyjezdza do nas mój tata i będa z M przemeblowanko robić. Już najwyższy czas:tak:
Nie wiedzialam że prasowanie ubranek może tak poprawić humor:-)

Pobuszowałam dzisiaj i kupiłam pare rzeczy;łóżeczko sosnowe szczebelkowe,materac piankowy,podkład pod materac ceratka z bawełną,2prześcieradełka frotte,pieluchy tetrowe(5szt.),nożyczki i szczoteczka(230złotych za wszystko)...ale najwięcej zmartwienia miałam z żelem do mycia ciałka i włosów...ponieważ:
-do szpitala dla wygody położnej potrzebny jest z dozownikiem(w domu to ja mydłem bym umyła i też by dobrze było)
-na większości była informacja,że od 1 miesiąca życia
-znalazłam tylko 3firmy z dozownikiem dla noworodka..ale ceny mnie powaliły.Dwie to koszt ponad 20złoty a na to nie mogę sobie pozwolić.Zupełnie fuksem wciśnięty w realu na półce znalazłam:Bobini z wyciągiem z rumianku,hypoalergiczny 400ml+chusteczki odświeżające dla dziecka w cenie 9,99:-)

Ramari nie jest najgorzej, chociaż jak pewnie kupiła bym za 60 zł może były by troszkę fajniejsze!Ale potem coś dokupie i tak te pierwsze chwile to wkładki ida do środka i troszkę dziwnie to wygląda. Jeden czarny jeden biały..cena znakomita!

Ja kupiłam biustonosz do karmienia z firmy mitex. Doradziła mi go kobietka ze sklepu z bielizną DONNA- ma fiżbiny, grube ramiączka, szerokie boczki i ładnie leży.Kosztował 44,50 pln. Zrobiłabym fotkę, ale nie mam chwilowo aparatu:dry:
Dorotka_m już sie napaliłam bo fiszbiny i ta cena :tak:
I jak zwykle utknełam na rozmiarze :baffled: obwody od 75, miseczki max E ech...

reklama
Dziewczyny, a co sądzicie o kosmetykach ZiajKa ?
Byłam dziś na zakupach i rzucił mi się w oczy cały asortyment z tej serii.
Zastanawiam się, czy dla dziecka będzie to dobre (bo polskie;-)).
Sama kupiłam sobie na razie płyn natłuszczający do kąpieli, bo niesamowicie przesusza mi się skóra. Pachnie przecudnie:-)
Ale wiadomo, że co dobre dla "starej" skóry, to nie dla noworodka.
Jakie są Wasze opinie?
Bardzo dobre kosmetyki. Ogólnie ziaja obok aa jest jedna z najlepszych polskich firm kosmetycznych jesli chodzi o skład. poczytaj tu opinie na temat płynu natłuszczajacego- mysle ze bardzo zachecajace :) ogólnie polecam ta strone przed zakupem nowych kosmetyków :tak: Ziaja, Ziajka, Płyn do kapieli dla dzieci i niemowląt natluszczający

A jesli chodzi o info ze od pierwszego miesiaca- farmaceutka mi to wytłumaczyła tak ze takie badania sa bardzo drogie wiec duzo firm ich nie robi i w ten sposób sie zabezpieczaja. Ale wiekszosc smialo mozna stosowac.

Do góry