reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

Ja nie kupowałam gondoli. W kwietniu już wiosna więc fotelik wpięty w wózek a później spacerówka.
Byłam dzisiaj w aptece superpharm i mają teraz bardzo fajną promocję na kosmetyki mustela :tak: Wszystko jest o 40 procent tańsze. Jak któraś chce się zaopatrzyć z te kosmetyki i ma gdzieś w pobliżu tą aptekę to chyba warto właśnie teraz. Dzięki temu sprawę kosmetyków mam już zamkniętą :tak:
Jeszcze "tylko" fotelik, baza, pościel, laktator...itd MASAKRA! :no:

reklama
a ja jednak gondole polecam bo wozenie dziecka w foteliku na dluzsza mete jest dla niego niezdrowe ze wzgledu na pozycje 9nawet w fotelikach ktorych oparcie sie rozklada na plasko). Jasne ze w okolicach wakacji pewnie kazda z nas przeniesie dzieck odo spacerowki, ale gwarancji pogody w marcu i kwietniu nie ma, no i to ze ktos ma temrin porodu na koniec marca to tez nie ma pewnosci ze wlasnie wtedy urodzi...

Kasaii - ja naprawde jestem zadowolona - jak juz pisalam - Jas w gornyc hcentylach wagi i wzrostu oscyluje (90 centyl) odkad skonczyl gdzies 3-4 miesiace, a w fotleiku sie spokojnie miescil :tak: do 11 miesiaca.

Jestem tego samego zdania co do gondoli. Na minimum 4 miesiace jest niezbędna moim zdaniem. Fotelik powoduje obciążanie kręgosłupa i dziecko nie powinno w nim przebywać dłużej niż jest to konieczne. Płaskie i dość twarde dno gondoli jest dla niego na pewno lepsze!

Też mi się tak wydaje dziewczynki, fotelik to nie jest jednak dobre wyjście dla malutkiego kręgosłupa, na dłuższą mete.

co do fotelika to ja uwazam ze jedna sprawa ze to niezdrowe, a druga ze niewygodne, ja bym nie chciala zeby mnie w takim foteliku na spacerach wozono ;-)
wogole nasza pediatra ktora tez zajmusie sie fizjoterapia maluchow to dostaje bladej goraczki jak tylko mowi o wozeniu dziecka w fotelikach samochodowych gdzie indziej niz w samochodzie ;-);-)
ale kazdy robi jak uwaza

ja sie tak zastanawialam nad fotelikiem i chyba jednak kupie maxi cosi z baza do samochodu, z racji tego ze nie trzeba juz wtedy przypinac tego fotelika pasami , szlak mnie pewnie bedzie trafial jak bede miala ta moja dwojke gdzies zabrac sama wiec chociaz tak sobie ulatwie zycie ;-)

Ja też uważam, że na dłuższą mętę to jest nie zdrowe i nie wygodne, z Dawidem owszem korzystaliśmy z fotelika w samochodzie, ale też np się przydał jak jechaliśmy do Supermarketu, braliśmy stelaż od wózka i było szybicej i łatwiej z samochodu do wózka i już :) Także myślę, że na jakieś krótkie wypady ok, ale nie na dłuższą metę, po za tym już wtedy miał z 5 miesięcy.

reklama
Ja też uważam, że na dłuższą mętę to jest nie zdrowe i nie wygodne, z Dawidem owszem korzystaliśmy z fotelika w samochodzie, ale też np się przydał jak jechaliśmy do Supermarketu, braliśmy stelaż od wózka i było szybicej i łatwiej z samochodu do wózka i już :) Także myślę, że na jakieś krótkie wypady ok, ale nie na dłuższą metę, po za tym już wtedy miał z 5 miesięcy.

ja rozmawialam z kolezanka jest pediatra i mowila zeby nigdy tak nie robic ze nosic dziecko w tym foteliku bez potrzeby bo na zakupy itd .Ze to nie dobrze dla tego malutkiego kregloslopa i wogule .
uzywac tylko w aucie i naprawede jak zachodzi koniechnosc a nie ot tak sobie na spacer malenstwo do wozka i niech lezy wygodnie a nie taki zwiniety jak rogalik :-D ja kupilam fotelik tylko od naglych wypadkow jak do szpitala itd tfu tfu tfu

do miasta mam 10 min z buta a do sklepow 5 min wiec wozek i jedziemy :) Bedziemy jechac :-D

Do góry