Wama a w jakich to rozmiarach brać?? tzn. jak np. 3-4 body, to na przykład po sztuce z każdego rozmiaru (50, 56, 62)?? a bluzeczki mam takie z trzema zatrzaskami z boku na ramieniu, także chyba w dosyć wygodnym miejscu??
reklama
Myszencja82
Fanka BB :)
Rany, ja też się gubię. Również mam większość rzeczy z "drugiego obiegu";-) Najwięcej mam na 62, ale już zauważyłam pewną prawidłowość, że niektóre z metką 0-3 miesiące są większe niż te 3-0, więc raczej mierzę jedne z drugimi niż na metki patrzę. Ale już sama nie wiem co jeszcze dokupić, bo mama o kaftanikach mówi, a mnie się to strasznie takie niewygodne zdaje...
Ostatnia edycja:
Wama a w jakich to rozmiarach brać?? tzn. jak np. 3-4 body, to na przykład po sztuce z każdego rozmiaru (50, 56, 62)?? a bluzeczki mam takie z trzema zatrzaskami z boku na ramieniu, także chyba w dosyć wygodnym miejscu??
Mirosia ja pisalalm na rozmiar rzeczy 56 cm czyli 0-3 miesiaca. Moj synek urodzl sie 4135 gram wiec wszystko poniezj 56 bylo dla niego za male, dlatego tym razem nie kupuje nic co jest newborn lub ponizej 56cm. Ja wiem ze tego wydaje sie duzo, ale dzieci sie czesto ulewaja, maja wypadki pieluchowe i te ubranka sie zuzywaja. Dodatkowo jak dziewczyny pisza rozmiary sa bardzo rozne i co firma to troszke mniejsze lub wieksze.
moniSkaBe
ja bym nie kupowala na rozmiar 50.
Moment i dziecko wyrosnie. A nawet jak 56 bedzie na nie za duzo to jak dlugo? po tygodniu , dwoch juz 56 na pewno bedzie dobre
Moment i dziecko wyrosnie. A nawet jak 56 bedzie na nie za duzo to jak dlugo? po tygodniu , dwoch juz 56 na pewno bedzie dobre
moniazuber
=)
ja nie mam obok siebie żadnego lumpka/sklepu z używaną odzieżą, a jak są to tragedia.... więc myślałam, że będę musiała wszystko nowe kupować, ale właśnie wyczaiłam na allegro, że sprzedają całe paki ubranek/takie wyprawki 0-3 z używanymi ciuszkami,
pewnie nie są tak tanie, jak Wasze lumpeksowe zdobycze, ale czasami zdarzają się fajne okazje, na które można popolować ;-)
wklejam linka:
Link do allegro - zestawy dla maluchów
pewnie nie są tak tanie, jak Wasze lumpeksowe zdobycze, ale czasami zdarzają się fajne okazje, na które można popolować ;-)
wklejam linka:
Link do allegro - zestawy dla maluchów
Moniazuber ja te paki też obserwuje na allegro, tylko może kupię na lato taką paczkę .Ładne te ubranka mają . Na sam początek już trochę ubranek mam, trochę dokupuje w lumpku, ale niektóre mam większe, jak mi się podobają, to biorę.
mag349
mi juz o tym pepco szwagierka mówila.Jest w sosnowcu więc na pewno przed świetami sie wybiore:-):-)
widze teraz na ich stronie sliczny polarowy kocyk za 9.99 Najlepszy zakup - PEPCO![]()
![]()
Ja właśnie kupiłam taki kocyk (tez żółty) już chyba z miesiąc temu. Jest rewelacyjnie mięciutki i milutki i nie stracił tego nawet po praniu

reklama
AsiaKC
Just mama
MoniSkaBe - ja tez obserwuję takie paki 
Chłopcom swoim kupowałam a teraz podglądam sobie od czasu do czasu żeby na lato/jesień coś typowo dziewczęcgo dla córy mieć (szukam paczek w większym przedziale wiekowym np 0-9m-cy czy 3-12). Bo resztę po braciach donosić będzie :-)
Sama z siebie nie mam cierpliwości do przeszukiwania pojedynczych ofert na allegro. jest ich tyle że się gubię a atrakcyjne ceny kończą się kiedy trzeba doliczyć przesyłkę...
A w takiej paczce jest sporo ciuszków (z reguły cośtam odpada rozmiarowo lub jakościowo) i przesyłka płatna tylko raz, więc jak się liczy po kilka zł za szt to wychodzi nie raz taniej niż w lumpku.

Chłopcom swoim kupowałam a teraz podglądam sobie od czasu do czasu żeby na lato/jesień coś typowo dziewczęcgo dla córy mieć (szukam paczek w większym przedziale wiekowym np 0-9m-cy czy 3-12). Bo resztę po braciach donosić będzie :-)
Sama z siebie nie mam cierpliwości do przeszukiwania pojedynczych ofert na allegro. jest ich tyle że się gubię a atrakcyjne ceny kończą się kiedy trzeba doliczyć przesyłkę...
A w takiej paczce jest sporo ciuszków (z reguły cośtam odpada rozmiarowo lub jakościowo) i przesyłka płatna tylko raz, więc jak się liczy po kilka zł za szt to wychodzi nie raz taniej niż w lumpku.