reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

Dziewczynki...mam zamiar jak najdłużej karmić piersią, ale różnie to bywa...
Powiedzcie mi ile butelek kupujecie na początek? Zastanawiam się nad dwoma butelkami a później ewentualnie smoczki wymieniać, co wy na to/???:-)

reklama
A my wczoraj kupiliśmy łóżeczko i komode gluck seria platan, używane. Rozważaliśmy nowe, ale stasznie mi się ta seria podoba, a cena kosmos i znalazłam używane , są jakieś tam ślady użytkowania. Ja chciałam odcien jaśniejszy,ale tu była okazja. Dzwoniliśmy do zaprzyjaźnionego stolarza on to odnowi i ewetualnie zmieni kolor za parę złotych. Może już pod koniec tygodnia będziemy mieli te zakupy, bo mąż wybiera się służbowo w tamte rejony, to przywiezie. wklejam link: gluck Platan ciemny brąz łóżeczko+komoda SUPER (867284297) - Aukcje internetowe Allegro

marry76- strasznie mi się podoba to łóżeczko i szafeczka, fajnie ci się udało kupić

Tak się zastanawiam, co jest takiego w tych niemowlęcych ciuszkach, że tak miło się na nie patrzy i kupuje...:-D

Biegnę zaraz na zakupy- mam sporą listę:-)- zaglądnę tu potem.

Dziewczyny, a ja mam pytanie jaki rozmiar ciuszków kupujecie?? Czy opłaca się kupować ten najmniejszy czy lepiej od razu kupić troszkę większe ciuszki?? To moje pierwsze dziecko, więc się zastanawiam.

Poza tym z USG zawsze wychodzi, że Dzidziuś jest długi wiec zastanawiam się od jakiego rozmiaru zacząć kupować, żeby nie przesadzić ani w jedną ani drugą stronę:-)

Dziewczynki...mam zamiar jak najdłużej karmić piersią, ale różnie to bywa...
Powiedzcie mi ile butelek kupujecie na początek? Zastanawiam się nad dwoma butelkami a później ewentualnie smoczki wymieniać, co wy na to/???:-)
Ja kupiłam 2 buteleczki 150 ml Tommee Tippee. Właśnie mi przyszły, bo kupowałam na allegro. I 2 smoczki uspokajające też TT. Tak na wszelki wypadek ;-)

Ja zakupy dla maleństwa dopiero zaczynam. Jestem mądrzejsza niż przy Miłoszku,teraz kupuję wszystko na 62 i jak coś extra to 68.Ale nic na zapas, w końcu zaraz wejdą do sklepów nowe kolekcje wiosenne, wybór będzie jeszcze większy.I mam pewność ,że dziecko nie wyrośnie, zanim zdążę założyć.:)

ja mam duzo sztuk na 56, a parę rzeczy na 50. Ja zrobie tak jak z Filipkiem. Kupiłam w razie co 3 kaftaniki na 50, a potem je w szpitalu zostawiłam, bo urodził się 56 cm.

Na 56 mam głównie kaftaniki i koszulki - 15 sztuk plus jeszcze trochę mama moja teraz dokupiła. Spiochów też mam sporo, ale sądzę ze raczej sie nie przydadzą. Ja filipa w samym kaftaniku i w rożku przez pierwszy miesiąc trzymałam - ale to był sierpień. Ale siostra rodziła w styczniu i też tak dziecko trzymała. Śpiochy na jakies wyjścia tylko miała, a wiadomo, od razu na dwór sie nie pójdzie, więc wystarczy na zmianę i do prania parę sztuk. Za to na 62 i 68 to istne szaleństwo. Kilka pudeł jest. Ale to efekt po Filipku i Zuzance

reklama
Do góry