reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

mnie nie chodzi o napis, ja mam tloczony, zreszta nie zwrocilam na to uwagi,
generalnie jak dla mnie butelka jest kiepskiej jakosci, jak nie TT
ciekawa jestem czy one wszystkie takie czy ja jakis bubel kupilam

reklama
Też polecam sprzedawce "rodzyneczki":-) pieniadze przelałam w sr wieczorem w pt wysłał towar w pn miałam juz paczke;-)

A ja mam pytanie do dziewczyn ktore kupily butelki z tommee teppe:confused: Czy wasze butelki mają czarny napis tej firmy czy tłoczony? Bo ja mam czarny i butelki wydają sie podróbkami i wogle takie małe granaty:baffled: na zdjeciu na allegro lepiej sie prezentowaly a tak wygladają na jakąś tanią chińszyznę:dry: Kupilam wogle zestaw startowy teramoopakowanie szczotke do butelek i zakretni ogolnie wydalam 130 zł i jestem srednio zadowlona :baffled:

Ja też robiłam zakupy u "rodzyneczek". Oprócz tego mąż odebrał osobiście, to za przesyłkę nie płaciliśmy. Chcę jeszcze nich zamówić przewijak i ze dwa prześcieradła. Oczywiście też polazłam zobaczyć moje butelki TT, ja mam ten sam zestaw od nich. A może w takim zestawie mają taki napis, a kupowane pojedynczo mają tłoczony? Na spodzie pudła jest nalepka, że dystrybutor akpol - to taka znana od lat hurtownia z dzidziolowymi akcesoriami, chyba by byle czego nie sprzedawali? A ostatnio byłam w dużym sklepie "mama i ja " i nie było tego zestawu, bo chciałam sprawdzić cenę. Ale po weekendzie będę jechała po materacyk,to spojrzę.

Co do wózka, to zamówilśmy mutsy urban rider, kolor active coffee, trochę się czeka około miesiąca. Ale dali większy rabat niż w bobowózki.
Co do podkładów, to też kupiłam 5 o wymiarze 90x60cm z myślą sobie i paczkę chyba 30 szt dla maluszka wymiary 60x40cm to tak jak dziewczyny pisały do przewijania u kogoś czy gdzieś w sklepie.

MoniSkabe to buractwo z tym łóżeczkiem. Działaj jutro, może urwiesz cenę, a najlepiej niech ślą nowe.

Czesc dziewczyny! Jestem mama Marcowa 2008 (tak naprawde lutowa ale mial byc marzec) i teraz za niedlugo bende mama Lutowa 2010. Sorki ze sie wtracam w wasz watek. Ale czytalam ze niekture dziewczyny mialy watpliwosci co do butelek TT z czarnym napisem. Ja mieszkam w USA i u nas dopiero od paru tygodni sa rzeczy z tej firmy dostepne i to tylko chyba w jednym sklepie. I wszystkie butelki maja czarny napis, wiec nie mysle ze to sa podrubki tylko poprostu pewnie ta firma zmienila wyglad butelek. Ja sama zakupilam dwie na sprubowanie. Z pierwszym synkiem uzywalam dr.browns i avent. teraz chcialam cos innego sprubowac no i zobaczymy jak sie sprawdza te butelki. Jak cos to wruce do dr. browns. A tutaj jest link do tych butelek kture sa u nas w sprzedarzy Baby Bottles, Baby Feeding, Pacifiers - Tommee Tippee | Babies"R"Us

Pozdrawiam!

Moniskabe Ty to masz pecha ...!!
Ja mam to samo łózeczko, ale nie rozpakowane jeszcze, kupiłam w sklepie co prawda ale tez sie zeschizowalam ze moze cos nie tak i w sobote bedziemy skladac :tak: a wada niestety rzuca sie oczy....ehhh co za łajzy..:no:

Safari chyba cieszy sie najwiekszym powodzeniem, jak kupowalismy to w sklepie bylo ostatnie a zainteresowanych 3 osoby heheh

Słuchajcie, chciałabym kupić dla małej kombinezonik, taki na wyjście i pierwsze spacery, bo nie wiadomo, jaka pogoda będzie w marcu. Jaki rozmiar byście radziły? Myślałam o 62 na wszelki wypadek, ale sama nie wiem. Nie znam wymiarów małej, bo ostatnie usg było w listopadzie, a kolejne 28 stycznia dopiero:baffled::baffled:

teściowa kupiła kombinezinik na 62, ale moim zdaniem to będzie on dobry na maj :confused: no, ale może sie mylę i dziecko się urodzi wielkie niewiadomo po kim ;-) zresztą, ja juz sama kupiłam ładniejszy moim zdaniem, więc na razie zapomnimy o tym drugim ;-)

Ja ochraniacz na razie mam krótki (był w zestawie z łóżeczkiem, pościelą i materacem), ale jak dziecko zrobi się bardziej ruchliwe, to kupię cały.
Podkładów do przewijania nie kupuję, ani przewijaka. Myślę, że z powodzeniem będę mogła przewijać małego po prostu w łóżeczku, podkładając mu pod pupę coś "w razie w";-)

ojj, nie ryzykowałabym! :no: pomijam niekontrolowane siknięcia, ale jak średnio zmieniasz pieluchę 6 razy dziennie, to mi by krzyż wysiadł od nachylania się :no: wiem, że na początku dól łóżeczka jest na najwyższym poziomie, ale potem opuszczasz na dół, a pieluchy dalej musisz zmieniać...

Dziewczyny mam okazje dostania materacyka z trawy morskiej. Co o takich sadzicie?? Byl troszke uzywany

nie wiem, jakie ma opinie, ale JA sama na takim spałam, jak byłam mała i mam się dobrze :-)

A ja mam pytanie do dziewczyn ktore kupily butelki z tommee teppe:confused: Czy wasze butelki mają czarny napis tej firmy czy tłoczony? Bo ja mam czarny i butelki wydają sie podróbkami i wogle takie małe granaty:baffled: na zdjeciu na allegro lepiej sie prezentowaly a tak wygladają na jakąś tanią chińszyznę:dry: Kupilam wogle zestaw startowy teramoopakowanie szczotke do butelek i zakretni ogolnie wydalam 130 zł i jestem srednio zadowlona :baffled:

dziewczyny, nie panikujcie z butalkami :-) ja kupowałam je normalnie w sklepie (w aptece w Irlandii) i duże mają czarne napisy (moim zdaniem lepsze, bo wyraźniej widać, ile mleka w środku), a małe mają białe niewidoczne prawie tłoczone :-) nie sądzę, żeby to były podróbki :-)

wlasnie przyszlo lozeczko.. i wiecie co?
ma peknieta okleine... no szlag czlowieka moze trafic !!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

4B Klupś SAFARI STYLOWE ŁÓŻECZKO NOWOŚĆ 24H (892521986) - Aukcje internetowe Allegro

nie na tej czesci co jest zyrafa tylko na drugiej, na tej gornej jasnej czesci... :wściekła/y::wściekła/y:

o.. tak to wyglada..
2ps3tc1.jpg

chciałam napisać, że moje też podrapane przyszło, ale nie aż tak :szok: wygląda poważnie, dzwoń, pytaj i domagaj się rekompensaty :tak:

Ja ciągle kupuję na Allegro i często sprzedaję. Kiedyś miałam firmę i handlowałam m.in. akcesoriami Tommee Tippee. I powiem wam, że nigdy nie spotkałam sie z jakimiś większymi problemami, ani ze strony sprzedających, ani kupujących. Raz się zdarzyło, że przesyłka zaginęła, ale sprzedawca zaproponował wtedy zwrot kasy, a ja się zdecydowałam wziąć inne rzeczy w zamian i wszystko było ok :tak:. No ale jak widać różnie bywa...

Ja kupilam Malej kombinezon- spiworek bo takiego mi brakowalo przy Bartku, kupilam rozmiar 62-68 . Ale kupilam na allegro, nowy z h&m,pewnie z jakis koncowek kolekcji, wlasnie dzis przyszedl. Jest wielki !!! Mala sie w niego bedzie mogla dwa razy owinac :sorry:
Mam po Bartku kombinezon w rozmiarze 62 ( chyba z benettona ) , to nie jest duzy specjalnie, Bartek jest z 25lutege 08 ale wtedy zima sie mocno przedluzala i pamietam ze pod koniec to juz tak na styk byl ten kombinezon. Mala tez sie moze urodzic w lutym wiec nam kombinezon zapewne troche sie przyda.

Co do butlek TT to ja sie nie upieram ze to podrobki, moze one poprostu takie sa, ale jezeli tak to jak dla mnie strasznie bylejakie . Nie jestem w stanie Wam pokazac swojej, mozecie mi wierzyc na slowo :sorry:No ale od tego sprzedawcy butelki kupuje mnostwo osob i nikt nie zarzucal ze nie sa orginalne wiec pewnie poprostu TT takie ma butelki.

reklama
ojj, nie ryzykowałabym! :no: pomijam niekontrolowane siknięcia, ale jak średnio zmieniasz pieluchę 6 razy dziennie, to mi by krzyż wysiadł od nachylania się :no: wiem, że na początku dól łóżeczka jest na najwyższym poziomie, ale potem opuszczasz na dół, a pieluchy dalej musisz zmieniać...
Rozmawiałam o tym ze swoją mamą i powiedziała, że nas (mnie i siostrę) z powodzeniem przebierała w łóżeczku, albo na własnym łóżku. Jak rozłożę ceratkę pod pupę, to siknięcie nie straszne;-) A ja po prostu mam tak malutki pokoik, że boję się mieć za wiele rzeczy. Gdyby jednak przewijak okazał się nieodzowny, to na szczęście sklep z dziecięcymi rzeczami mam prawie pod nosem;-)

A co do zakupów na allegro, to ostatnio się zraziłam, ale nie dla dziecka, tylko dla siebie. Kupiłam spodnie ciążowe i okazało się, że są z dziurą. Pani sprzedająca nie chce uwierzyć, że nie ja tę dziurę zrobiłam i twierdzi, że za mocno przymierzałam, ha ha:wściekła/y:

Do góry