reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

reklama
a ja zakupilam ten kubek niekapek ktorego duzo z was uzywa:tak: TT

ale boje sie ze on i tak nie bedzie pic, jakos nic mu nie smakuje, bo nawet jak podaje lyzeczka to wypluwa,a probowalam juz herbatek wody i ostatnio soku jablkowego

ciekawe co bedzie jak zaczniemy wprowadzac nowe pokarmy, czarno to widze he he;-)

ale boje sie ze on i tak nie bedzie pic, jakos nic mu nie smakuje, bo nawet jak podaje lyzeczka to wypluwa,a probowalam juz herbatek wody i ostatnio soku jablkowego

ciekawe co bedzie jak zaczniemy wprowadzac nowe pokarmy, czarno to widze he he;-)
Wiesz co, dawaj ten kubek Pawełkowi do zabawy. Ja tak Lilce dawałam, wiec ona sobie go ciumkała, lizała, aż w koncu załapała. A to, że wypluwa to normalne. Po prostu próbować, próbować...

Mcgosia mojej Lili nie da sie oszukać. Dzisiaj jak miala niecała 2 godz. przerwe w karmieniu jak byłam u kosmetyczki, to moja mama chciała uraczyc ja herbatką, to wrzask był taki, że na ulicy slyszałam, a potem przy cycusiu błogi spokój.

Wiesz co, ja nie wiem czy to jest kwestia smaku... Dziecko jest przyzwyczajone, że picie leci tylko z piersi, a jak dostaje coś innego, to nie przełyka i mu to picie wylatuje z buzi. Z łyżeczką też są często problemy na początku, bo dziecko ma odruch wysuwania języka jak coś mu się wkłada do buzi i tym językiem wypycha jedzenie.

Wiesz co, ja nie wiem czy to jest kwestia smaku... Dziecko jest przyzwyczajone, że picie leci tylko z piersi, a jak dostaje coś innego, to nie przełyka i mu to picie wylatuje z buzi. Z łyżeczką też są często problemy na początku, bo dziecko ma odruch wysuwania języka jak coś mu się wkłada do buzi i tym językiem wypycha jedzenie.

o widzisz! nie przyszloby mi do glowy... a mu faktycznie po prostu wylatuje:shocked2:

dobrze, to juz lepiej wrozy...;-)

Może podawaj mu picie z butelki z najmniejszym rozmiarem smoczka.Nie odrzuci od razu piersi a nauczy się pić.Ja jeszcze z kubkiem poczekam ze dwa tygodnie i dopiero rozejrzę się za kupieniem.

Może podawaj mu picie z butelki z najmniejszym rozmiarem smoczka.Nie odrzuci od razu piersi a nauczy się pić.Ja jeszcze z kubkiem poczekam ze dwa tygodnie i dopiero rozejrzę się za kupieniem.

kochana u nas nie ma opcji odrzucenia piersi!!:-) wlasnie tego sie bojac nie podawalam mu butli i teraz mam, ani nigdzie wyjsc ani nic, ledwo na godzinke moge go zostawic, no i moze wieczorkiem czasem z mama bo wtedy i tak spi, ale jakby sie obudzil to ZARAZ musze wracac

probowalam juz roznych smoczkow itp bez rezultatu:cool:

ale nie ma co jakos dam rade;-)

reklama
kochana u nas nie ma opcji odrzucenia piersi!!:-) wlasnie tego sie bojac nie podawalam mu butli i teraz mam, ani nigdzie wyjsc ani nic, ledwo na godzinke moge go zostawic, no i moze wieczorkiem czasem z mama bo wtedy i tak spi, ale jakby sie obudzil to ZARAZ musze wracac

probowalam juz roznych smoczkow itp bez rezultatu:cool:

ale nie ma co jakos dam rade;-)

a próbowalas NUKa lateksowego?? Moja mała tez gardzila smoczkami bo byly silikownowe a dzieki temu smoczkowi juz nie wisi mi na cycu...jest miękki i krótszy od silikonowych:)
co do jedzenia...moja mała jak podaje jej gripe water czy pyszny gruszkowy syrop na kaszel to pije chetnie,....a jak juz podam mleko mm lub herbat koperkowa hippa wysuwa jezyk i nici z tego:/

Do góry