reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe zakupy

Ja parosolki nie kupowałam bo wydaje mi się, że na jesień nie będzie konieczna.

Jeśli chodzi o materac to pomimo "robaczkowych histori" też wybrałam gryka-kokos. :sorry2:

Catedra, fajny ten organizer. Ja się tylko zastanawiam czy taki organizer nie jest za mały właśnie.

Alpine, zastanawiam się nad taką torbą:
6.jpg 70zł

ewentualnie taki organizer:
sqpkwx.jpg60zł

Załączniki

• 6.jpg
    6.jpg
    14,5 KB · Wyświetleń: 64
  • sqpkwx.jpg
    sqpkwx.jpg
    23,8 KB · Wyświetleń: 63
Ostatnia edycja:
reklama
soniafka widziałam go na żywo w sklepie jakiej jest wielkości. Na portfel, telefon, chusteczki i butelkę jest ok. Jest fajny bo jest sztywny. Większe rzeczy będę trzymać w koszu pod wózkiem a zawsze mi brakowało czegoś przy rączce aby pochować te głupotki... Nad tym pimkie też się zastanawiam ale on jest chyba miękki a tamten sztywny właśnie jakoś mi bardziej odpowiada..

W poprzednim wózku przy córce kupiłam siatkę na zakupy i to nie było fajne :/ nie było wtedy takich bajerów...

spadam po łóżeczko i materac

Dzięki. Chyba rzeczywiście poczekam z tym i przemyślę temat. W sumie wrzesień może być upalny, ale na szczęście widzę, że parasolka to nie rzecz pierwszej potrzeby.

Zastanawiam się czy prać pokrowiec z materaca. Już drugi dzień się wietrzy i jego zapach pozostawia wiele do życzenia. Prałyście swoje?

Ja mam zboczenie co do prania i prałam wszystko, łącznie z wkładką do wózka :-) niektórzy nie piorą i też dobrze, ale jak to silny zapach, lepiej wypierz.
Dobrze, że jeszcze gaci i skarpet nie prasuję :-D

Marciątko jak bardzo go czuć to wypierz jeszcze raz,ja nie prałam,z parasolką ja bym poczekała zawsze możesz dokupić a najlepiej przymierzyć do wózka,ja miałam taką najzwyklejszą i mnie tylko wkurzała bo opadała na wszystkie strony

parasolkę również tylko do spacerówki dokupowałam, ale wkurzała mnie niesamowicie, majtała się na wszystkie strony :p
a materac kupiłam z pianki termoelastycznej czy coś w tym stylu, jeśli chodzi o kokos - gryka a pianka to wybrałabym jakąś porządną piankę. Czytałam dużo o różnych materacach i w sumie odchodzi się od leżenia na twardym, no ale każda mama postąpi wg uznania.
ja taki kupiłam teraz ALVI Materac Klima Kim 70x140 cm | pinkorblue.pl a przy Mai miałam własnie gryka - kokos bo mówiło się, że takie najlepsze na tamte czasy.

a oto moje dzisiejsze nabytki:
20140807_131505.jpg20140807_131535.jpg te mocno różowe śpioszki wyhaczyłam w cocodrillo. reszta z lumpka :)
ech szkoda, że nie mam więcej kasy, bo cocodrillo uwielbiam :)) takie ładne rzeczy tam mają.

A ja uważam, że torba przy wózku niezbędna, Catedra a jak do organizera Ci śnieg naleci?? :p

Załączniki

• 20140807_131505.jpg
    20140807_131505.jpg
    26 KB · Wyświetleń: 68
  • 20140807_131535.jpg
    20140807_131535.jpg
    29,6 KB · Wyświetleń: 71
Ostatnia edycja:
Jeśli chodzi o materac to my wzięliśmy latex kokos. Nie był tani ale uważam że na materacu nie warto oszczędzać. ..

Co do parasolki to ja wzięłam w zestawie di wózka (wykorzystałam trochę to że teściu płacił, potem musiałabym kupić sama ;))

A ja uważam, że torba przy wózku niezbędna, Catedra a jak do organizera Ci śnieg naleci?? :p

Alicja ale ja z tych co nie wyjdą z domu jak będzie padać. Ani razu przez pięć lat życia mojej córki nie użyłam czegoś takiego jak te folie przeciwdeszczowe czy cokolwiek w tym klimacie :p

ale dla innych pewnie słuszna uwaga :)

catedra a nigdy przez te 5 lat nie zaskoczył Cię deszcz:-D

ten organizer fajny ale zamiast torby nie widzi mi się,

ja idąc na spacer pakuje do torby,pieluszki,chusteczki,pieluche tetrową,podkład jednorazowy,jakiś kremik,portfel,telefon i inne rzeczy dla starszego dziecka wiec torba pojemna musi być

Joani to ja mam tego samego "fioła" odnośnie prania
piore wszystko!

Ostatnia edycja:
reklama
Sawi o tym samym pomyślałam, że trochę dziwne, żeby przez tyle czasu nigdy pogoda nie zaskoczyła;-)
Ja też praktycznie piorę wszystko co się da:D

Do góry