reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mama u lekarza

Ja zamieniłam się w Pamelę ;-) przed ciążą słodkie "B" a w miesiąc po teście mega "D" i podejrzewam, że to nie koniec zmian. Aj, lubiłam swój mały biust, po cichu liczę, że z czasem wróci do swoich wcześniejszych rozmiarów...choć mężowi podoba się ta moja "klęska urodzaju" :-)

reklama
Mnie biust urósł też. Ale całkiem "przyzwoicie".. No jest wyraźnie większy ale spoko- nie narzekam.. mąż się cieszy:-)

habcia ale 2 cm w badaniu ginekologicznym czy przy usg?
Bo ja w badaniu też mam 2 cm a w usg 3,4cm no i miękka też jest

kamylka
mam nadzieję że leki pomogły

Mi niestety fenoterol w tabletkach nie bardzo pomógł i byłam w szpitalu pod kroplówką dostawałam ją dwa dni i czuję się teraz super nie biorę nai nospy ani fenoterolu uspokoiło się wszystko i oby tak dalej

Kasikk to mit, że małe piersi to mało pokarmu. Wogóle w to nie wierz! Zapytaj lekarza a zobaczysz co ci powie. Małe piersi maja wszystko co potrzeba by wykramić dziecko. To taki sam zabobon jak wiele innych absurdów rozpowszechnianych przez babcie, mamy i tesciowe. Nie daj się tej paranoi! Spokojnie wykarmisz swoje dziecko, jesli tylko będziesz tego chciała, jak każda kobietaz z resztą.

Może to skracanie się szyjki na naszym etapie to normalne?Jednym może skraca się szybciej innym wolniej.Nie mam pojęcia.

jezyk nigdzie mi nie chcieli zrobić USG, choć wszędzie prosiłam. Uznali, że nie potrzebne to jest. I te 2 cm. były przy badaniu ginekologicznym.

Byłaś w szpitalu teraz? Dali Ci fenoterol? U mnie w szpitalu nikomu tego nie dają, bo uważają, że to szkodzi dziecku. JA wczesniej też brałam fenoterol w tabl. W szpitalu dostawałam magnez w kroplówce i progesteron domięśniowo. Po wyjściu nie kazali mi używać fenoterolu tylko mam przepisany magnez 3x2 tabl. i Luteina 2x2 tabl. dopochwowo. I czuje się jak narazie dobrze :)

habcia nie ma takich leków które w ogóle nie oddziaływałyby na dziecko. tak w szpitalu byłam teraz i dostałam fenoterol w kroplówce zresztą mnóstwo kobiet go dostaje i jak narazie nie wykryto aby wpływał szkodliwie w jakiś sposób na dziecko, ja też brałam go w pierwszej ciąży i mam cudownego zdrowego synka, poza tym lepiej chyba wziąć fenoterol niż urodzić w 27 tc.;-):-)

wiesz Ty na pewno przy usg też miałabyś dłuższą szyjkę głowa do góra bedzie dobrze tylko nie zadręczaj się ciągłym mysleniem czy to xle czy dobrze po prostu rozluźnij się i nabierz dystansu a wszystko bedzie ok

reklama
Juz się nie zadręczam:-) leże sobie w łożeczku spokojnie. Nie mam skurczy tak często, ale jak tylko dłużej gdzieś przejdę to mi twardnieje. W moim szpitalu nikt nie dostawał fenoterolu. Lekarz mi powiedział, że w ekstremalnych przypadkach to dają, ale bardzo rzadko.
Magnez i progesteron bardzo pomagają. I nie ma takiego ryzyka przedwczesnym porodem. JA tam wolę brać bardziej bezpieczne leki. Po fenoterolu serce strasznie kołata, do tego ręce się trzęsą, skacze ciśnienie. Niewiem czy to jest bez znaczenia dla dziecka. Najgorsze są leki na zwalczanie tego, np. Isoptin.
Ujastek ma pierwsze miejsce w polsce jesli chodzi o przeciwdziałanie przedwczenym porodom, więc uważam, że jednak warto się liczyć z ich zdaniem :)

JA nie rodzę w 27 tyg.!!!!

Ostatnia edycja:
Do góry