Wyniki odebrane i mocz czyściutki, morfologia dobra odkąd brałam to żelazo to wzrosła mi do 11,9 więc nie jest źle, test obciążenia też dobrze tylko muszę sprawdzić jaka jest norma po 2h bo nie wiem tego a może któraś z was wie?? cukru w moczu nie stwierdzono:-):-)
reklama
Ewelinka:)
jesteśmy rodzicami:)
a u mnie kiepściutko:-( w poniedziałek byłam u ginki z tymi moimi wynikami..mam zapalenie pochwy..dostałam na to jakieś antybiotyki dopochwowe..mam też anemie na którą dostałam jakieś tabletki..no i rozwarcie na jeden palec..szyjka dość długa bo 3cm ale miękka
moje ciało przygotowuje się do porodu..ale ja psychicznie nie jestem jeszcze na to gotowa..ginka stwierdziła, że urodzę przed terminem
dała mi liste co zabrać ze sobą do szpitala..mam się spakować i czekać
trochę się martwię bo mój dzidziuś jest o dwa tyg mniejszy..wszystkie wymiary wskazują na 32 a nie 34 tydzień ciąży..ale ginka mówi, że z małą wszystko ok..może po prostu będzie małą kruszynką
a ja zaciskam nogi i czekam na luty
dała mi liste co zabrać ze sobą do szpitala..mam się spakować i czekać
trochę się martwię bo mój dzidziuś jest o dwa tyg mniejszy..wszystkie wymiary wskazują na 32 a nie 34 tydzień ciąży..ale ginka mówi, że z małą wszystko ok..może po prostu będzie małą kruszynką
a ja zaciskam nogi i czekam na luty
zapmarta
Karolkowa mama
zaciskaj Ewelinka, zaciskaj:-):-):-):-):-):-)
Ewelinka dobrze cie rozumiem
tez bym nie byla psychicznie gotowa do porodu jakby mi lekarz teraz ta cudowna nowine oglosil... Pewnie wpadlabym w panike...
Z dnia na dzien chyba coraz bardziej boje sie porodu i coraz czesciej mam wrazenie ze moge urodzic w kazdej chwili... No ale jak brzusiu juz taki duzy i cięzki to czasami wolalo by sie aby bylo juz po wszytskim
tez bym nie byla psychicznie gotowa do porodu jakby mi lekarz teraz ta cudowna nowine oglosil... Pewnie wpadlabym w panike...Z dnia na dzien chyba coraz bardziej boje sie porodu i coraz czesciej mam wrazenie ze moge urodzic w kazdej chwili... No ale jak brzusiu juz taki duzy i cięzki to czasami wolalo by sie aby bylo juz po wszytskim

MonikaWroclaw84
Mama Mateuszka
Bylam z moimi "rewelacyjnymi" wynikami u gina i na morfologie kazal zwiekszyc dawke Bioferu a na mocz i bakterie w nim dostalam jednorazowy antybiotyk
powiedzial ze ta jedna dawka tak mi przeczysci caly uklad moczowy ze juz nie bedzie zadnego problemu
KTG nie wykazalo zadnych skurczy, maluszek grzecznie czeka na luty
Dostalismy przyzwolenie na wyjazd sylwestrowy i blogoslawienstwo w sprawie sexu
Wiec oki
Pozdrawiam brzucholki!!!!
KTG nie wykazalo zadnych skurczy, maluszek grzecznie czeka na luty
Pozdrawiam brzucholki!!!!
aga221122
mama Jurandzika :))
Ewelinka
czy zapytałaś się swojej pani doktor co to znaczy, że twój organizm przygotowuje się do porodu ??, co miała namyśli wypowiadając te słowa ?? To chyba jasne, że się przygotowuje, i myślę, że robi to od dnia zapłodnienia :-):-):-)
jezyk dobrze, że wyniki oki doki
jezyk dobrze, że wyniki oki doki
Oj Ewelinka dzidziuś 32- tygodniowy to też już nie taka kruszynka. Dałby radę, ale wytrzymaj jeszcze kilka tygodni.
Ja też mam już poczucie że w każdej chwili mogę urodzić, ale torby boję spakować. Wg USG to już prawie 38 tydzień, więc zobaczymy jak to będzie. Mam przeczucie że urodzę w terminie małego wielkoludka.
Ja też mam już poczucie że w każdej chwili mogę urodzić, ale torby boję spakować. Wg USG to już prawie 38 tydzień, więc zobaczymy jak to będzie. Mam przeczucie że urodzę w terminie małego wielkoludka.
ja już mam torbę spakowaną. Wole mieć ja przygotowana w razie czego. Mam dziwne przeczucia. Miednica mnie strasznie boli, spojenie lonowe tez. Teraz dopiero przyjrzalam sie sobie w lustrze i faktycznie brzuch mi sie obniżył. Moge włozyc reke pomiedzy piersi i brzuch. Wczesniej mi sie opierały na brzuchu teraz juz nie. Głowka dziecka caly czas uderza w moj biedny pecherz. Czuje takie rozpieranie od dołu. Jakis dziwny ucisk na odbyt. Ciezko mi sie zalatwic. Ale za to super mi się oddycha, i nie mam w ogóle zgagi :-)
Obniżenie dna macicy jest sygnalem zbliżającego sie porodu. Zaciskam mocno nozki, leze, wstaje tylko do łazienki, a niech sie maz wkurza! Oby do 35 tyg.
Obniżenie dna macicy jest sygnalem zbliżającego sie porodu. Zaciskam mocno nozki, leze, wstaje tylko do łazienki, a niech sie maz wkurza! Oby do 35 tyg.
Ostatnia edycja:
reklama
Maluszek jak bedzie gotowy to i tak sie zacznie rodzic
Ja tam chce wytrzymac do konca stycznia zeby nie ominely mnie zajecia w szkole rodzenia
no ale torbe sobie spakuje juz niebawem... wole zrobic to teraz gdy mam jeszcze jakies resztki sil zachowanych :-) bo z dnia na dzien coraz wiecej leze a mniej robie.... Tylko co do kuchni i lazienki sie wybieram....
Ja tam chce wytrzymac do konca stycznia zeby nie ominely mnie zajecia w szkole rodzenia
no ale torbe sobie spakuje juz niebawem... wole zrobic to teraz gdy mam jeszcze jakies resztki sil zachowanych :-) bo z dnia na dzien coraz wiecej leze a mniej robie.... Tylko co do kuchni i lazienki sie wybieram....Podobne tematy
- Odpowiedzi
- 19
- Wyświetleń
- 2 tys
- Odpowiedzi
- 12
- Wyświetleń
- 4 tys
U
- Odpowiedzi
- 6
- Wyświetleń