reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mama u lekarza

Tak, jeśli szyjka jest dluga i zamknięta faktycznie nie ma powodów do strachu, chociaż rozumiem ze odczuwasz niepokój. To normalne w naszym stanie, jesteśmy teraz mega ptrzeczulone na punkcie maluszka:)
Niczym się nie martw, bierz lekarstwa, duzo odpoczywaj(tylko nie w pozycji na plecach!!! - na lewym boku!!!) i wszystko bedzie dobrze!!!!!
Pozdrawiam!

reklama
Dziewczyny jeśli macie skurcze to trzeba temu zapobiec, a nie przyzwyczjac sie do nich! to nie jest normalnym objawem, jesli sa one częste i bolesne. Jesli nic nie pomaga to idzcie do szpitala. Trzeba je wyciszyć. Dadzą was kroplówkę i przejdą. Ja narazie biorę 6 tabl. Magnezu, po pol tabl. fenoterolu co 8 h i 3 tabl. isoptin. Dzis znów mnie troszeczkę pobolewa dół brzucha. JAk do 16 nie przejdzie idę do szpitala. Nie bagatelizujcie tych skurczy!

Nie wiem jak u Was, ale ja mam te przebrzydłe upławy:( znowu... Już raz w ciaży je leczyłam, ale oczywiście znowu wróciły. Do lekarza idę po tym długim weekendzie, a że wczoraj już nie wytrzymałam to wzięłam clotrimazol ten w globulce, nie maść... Ulga olbrzymia, ale teraz mam wątpliwości. W sumie to już 27 tydzień, ale mam wyrzuty sumienia...

też byłam u dentysty jakies dwa tygodnie temu, wypadła mi plomba, dzięku Bogu nie trzeba było dużo borować i nic nie bolało bo dentystka nie zgodziła się na znieczulenie juz na wstępie. ale wszystkie inne zęby mam zdrowe...ufff...

To ja mam super. Moja dentystka na wstępie powiedziała, że da mi znieczulenie, bo stres przeżyty podczas bólu borowania zęba może zaszkodzić dziecku. A tak wogóle co do zębów to ja przeżywam katastrofę przy codziennym ich myciu. Ale to chodzi o dziąsła, krew leci jak z otwartej rany. Normalnie rzeźnia... Dentystka dała mi jakiś płyn do płukania, ale średnio pomaga.

Mi na dziasla pomogla pasta Meridol...dostepne w drogeriach..koszt cos ok. 13zl...z tej serii jest rowniez plyn do plukania..ja na razie plyn sobie podarowalam (20zl) , a pasta swietnie sobie radzi.

asus TY też masz cukrzyce? Kiedy idziesz na kopernika? JA jak dobrze pojdzie w środę. O ile nic się ze mna do tej pory złego nie będzie działo.

To ja mam super. Moja dentystka na wstępie powiedziała, że da mi znieczulenie, bo stres przeżyty podczas bólu borowania zęba może zaszkodzić dziecku. A tak wogóle co do zębów to ja przeżywam katastrofę przy codziennym ich myciu. Ale to chodzi o dziąsła, krew leci jak z otwartej rany. Normalnie rzeźnia... Dentystka dała mi jakiś płyn do płukania, ale średnio pomaga.

W aptece zapytaj o specjalną pastę do krwawiących dziąseł dla kobiet w ciązy (mała czerwona tubka) nie pamiętam nazwy i kup też od razu szczoteczkę "ULTRA SOFT" i nie wykonuj kolistych ruchów tylko od góry do dołu z dziąsłem ,a nie pod dziąsło..powinno pomóc:tak::-)

W aptece zapytaj o specjalną pastę do krwawiących dziąseł dla kobiet w ciązy (mała czerwona tubka) nie pamiętam nazwy i kup też od razu szczoteczkę "ULTRA SOFT" i nie wykonuj kolistych ruchów tylko od góry do dołu z dziąsłem ,a nie pod dziąsło..powinno pomóc:tak::-)
Z tą szczoteczką to dobry pomysł :) Nie pomyślałam, że można sobie tak pomóc. Dzięki :)

pisałam o tym co powiedział mi lekarz, skurcze po 22 tc to norma, nie powinno być ich wiecej niż 3,4 dziennie, nie powinny być bolesne ale mogą powodowac nieprzyjemne uczucie ciężaru i napinania. Jesli szyjka jest zamknieta i długa to nie ma się czym martwić. Wcale nie trzeba ich nie wiadomo jak wyciszać. to naturalne zachowanie sie macicy. Jesli skurcze sa zbyt silne lub bolesne to lekarz przepisuje leki ale leki i tak nie zlikwidują ich całkowicie bo one po prostu musza być.
Habcia-straszysz. Napisałas mi, ze powinnam zrezygnować ze współżycia do końca ciąży-lekarz temu zaprzeczył. Piszesz, że trzeba skurcze likwidować, iść do szpitala itp mój lekarz też temu zaprzeczył...

reklama
samaola rób jak chcesz to tylko moje rady. Ja pytałam 3 lekarzy o to wszystko. Nie jednego. I każdy mówił mi to samo. Ale to Twoja sprawa.

Do góry