reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mama u lekarza

lajfik lepiej :D
rano przyjechałam do swojej mamy, przy okazji odebrałam wyniki badań (morfologia mi spadła na łeb na szyję w tym miesiącu, chyba za dużo bułeczek słodkich a za mało buraczków ;)) co prawda dupsko nadal boli niemiłosiernie jak chodzę, aż musiałam sobie odmówić pojechania na zakupy :( (dzień bez zakupów dzień stracony)
kurde mogłabym codziennie chodzić po sklepach i nie to, że cos kupię, tylko zawsze szukam mega - okazji (tak jak ostatnio trafiłam na promocję w sklepie 5-10-15, że wybrane produkty -70%), a tu kurde za półtora tygodnia chrzciny mam, a prezentu w ogóle, dla męża pod choinkę też nic nie mam, czas leci a tyłek boli.

a jeśli chodzi o ten sklep nie znalazłam go nigdzie w pobliżu, ale właśnie takiego materacyku będziemy szukać teraz - jest idealny!

reklama
Na zwolnieniu lekarskim jestem juz od 20tc, przez charakter mojej pracy - stojaca i w ciaglym ruchu. Dwie kolezanki z mojej pracy poronily, a ja balam sie ze skoncze tak jak one. Na pracy nigdy mi nie zalezalo.... I tak jest to praca przejsciowa. Teraz jej nie chcialam zmieniac ze wzgledu na plany zwiazane z zalozeniem rodziny. Plany studiowania tez odlozylam na nastepny rok.... No i tak jak dziecko podrosnie i bede w trakcie studiow to licze na dorwanie lepszej pracy w administracji( zgodnie z moim kierunkiem wyuczonym) :tak: Mąż ma dość dobra prace wiec na razie nie narzekamy i możemy sie cieszyć rodzinką...

habcia czasem miewam uczucie swedzenia, ale wtedy po prostu ide wziąść prysznic - przy tym masuje skóre brzucha, a potem nawilżam ją...
Na noc stosuje oliwke, a na dzien preparat przeciw rozstępom Dax Cosmetics i rzadko mam problemy ze skórą :-)

Po wizycie u lekarza... Straszny ruch przedświąteczny :nerd: Kolejka do mojego lekarza była dwa razy dłuższa niż zwykle, przez co musiał się szybko uwijać. Jako że skurcze mineły mi teraz - odkad biore 4 x Magnez i 3 x Nospe Forte, to lekarz uznał, ze wszytsko jest w porzadku...
Z tym że brzuszek nieraz twardnieje, mysle ze to głównie od stresu. Bo dzis w przychodni sie poirytowalam przez ten natlok ludzi, no i na fotelu tez mi stwardniał brzuszek. akurat wtedy lekarz wykonywał pomiar tętna płodu.... Najpierw powiedział, że nie moze znalesc serca :szok: potem ze malenstwo dziwnie sie uklada :baffled: no i doszlismy do tego ze dzidzius jest bardzo ruchliwy i ani mysli o lezeniu główka w dół...

Poza tym USG dopiero po 34tc :-( a liczylam na to ze wczesniej sie dowiem conieco o malenstwie

Kurcze jestem wkurzona i przerażona. Mam anemię i bardzo liczne bakterie w moczu. Lekarz nic mi na to nie zapisał tylko wysłał na posiew moczu. Podobno anemia w trzecim trymestrze się zdarza, no i bakterie też.
Ponadto przygotowuje się do porodu. Szyjka skrócona do 2 cm ( badanie sondą) i jest miękka. Na szczęście zamknięta.Wkońcu musiało sie to zacząc dziać, nie ukrywam że się boję.
No ii z tym terminem porodu lekarza nie obchodzi że dzidziuś jest duży, sugeruje się OM. Powiedział że najwyżej urodzę wcześniej. Czyli dalej 3 luty.
Dziewczyny powiedzcie mi że te bakterie nic nie szkodzą, bo wiem że niektóre z was też je mają...
I ogólnie morfologia wszędzie prawie poniżej normy... dzidzia ze mnie wysysa,a ja nie wyrabiam. No i 10 kilo na plusie:angry:

Antar wez no porob sobie sok z marchwi i buraka.Ja w pierwszej ciazy w 3 trymestrze bardzo polepszylam nim sobie morfologie:tak:.w szybkim tempie.To jest naprawde dobry sposob.Niestety bakterie w moczu to nie moja specjalnosc.
Trzymaj sie i podrawiam.

Ja mam bakterie w moczu. Też miałam zalecenie od gina żeby zrobić posiew. Wyniki wyszły super, pomimo, że na zwykłym badaniu moczu znowu się pojawiły liczne bakterie. Ale najważniejszy jest wtedy wynik z posiewu - więc do dzieła! Zrób go :)
A ja przez dwa tygodnie miałam brać żurawinke = urinal. Ale teraz pomimo, że jakieś tam bakterie mam, to powiedział żeby już pożegnać się z urinalem.

ja mam liczne bakterie w ciąży od samego początku, robiłam posiew, ale nic nie wyszło, teraz co parę dni uroval tylko łykam i jest okej :)
a jeśli chodzi o wyniki morfologii w III trymestrze spadają najbardziej - widzę to nawet po sobie :)

JA też mam bakterie w moczu i lekarz dał mi od razu antybiotyk :baffled::baffled::baffled: Niewiem dlaczego. Posiewu nie miałam robionego. Teraz po zakonczeniu tej kuracji sama sobie zrobie dla pewnosci.

reklama
antar napisałąm na wymiarach naszych maleństw o tym czemu lekarze trzymają się terminu pierwszego usg lub miesiączki przeczytaj bo nie chce mi się kopiować.

Ja bakterii w moczu nie mam. Anemia mi wyszła wcześniej i dostałam żelazo w tabletkach no i wczoraj robiłam wyniki zobaczymy jak wyjdą ale odbieram je dopiero we wtorek bo nie chce mi się specjalnie po nie jeździć

Do góry