reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie czerwcowe u lekarza:)

Rysica powodzenia! ja to moge brzez brzuch alana za glowke zlapac:eek: jak leze na wznak to normalnie ja czuje na dole. ale nie wpadalabym na to jakby mi gin nie pokazal, zawsze na wizycie sprawdza i normalnie dziecko za glowe lapie dwoma rekoma przez brzuch. rzeczywiscie da sie to wyczuc:)

KAmila dziecko w 8 miesiacu rosnie podobno srednio 150-200 gr tygodniowo,m w 9 nawet 250 gr....z tego wynika ze Tobie przez te 8 tyg urosnie 2 kg jeszcze???:D to powodzenia Ci zycze... no ale coz... dzieci 7 kg tez sie rodza a 5 kg tez w sumie czesto hehe
moj w 31 tyg mial 1300 gr. wiec przy porodzie pewnie kolo 3 kg bedzie miec

reklama
Rysica powodzenia! ja to moge brzez brzuch alana za glowke zlapac:eek: jak leze na wznak to normalnie ja czuje na dole. ale nie wpadalabym na to jakby mi gin nie pokazal, zawsze na wizycie sprawdza i normalnie dziecko za glowe lapie dwoma rekoma przez brzuch. rzeczywiscie da sie to wyczuc:)

ja kiedyś swojego bąbla za stópkę dwoma palcami zlapałam, ale się biedaczek wystraszył i więcej już tego nie próbowałam :no:

wydaje mi się, że lekarz spokojnie bez USG jest w stanie wyczuć położenie dziecka, jesli nie przez brzuch to w ten mniej przyjemny sposób od środka

no moj wlasnie kiedy lapal mnie dwoma rekami wzdluz za brzuch, tak jakby 2 walki z obu stron dziecka i wyczuwal ze jest pionowo. ale teraz wlasnie juz 3 wizyta jak lapie za glowe, nie powiem bo mnie to troche boli bo on sie nie cyka wogole ale ja to robie delikatniej i tez czuc, ale mlodemu chyba nie do konca sie to podoba, bo kopie od razu.

Mój maluszek w 29 tygodniu obrócił się główką w dól i tak zostaje:) Lekarz mówił, że to bardzo wcześnie....
A w 33 ważył 2300 i gin powiedział, żebym się tak nastawiła na 3900 i w górę:) trochę mnie przeraził, ale ców zrobić:)
Najważniejsze, żeby zdrowe były te nasze bąbelki;)

Rysica nie ma co sie stresowac na przyszlosc, moze taki maly zarcik zrobila mamusi i tak naprawde sie nei przekrecila :tak:

Mój maluszek w 29 tygodniu obrócił się główką w dól i tak zostaje:) Lekarz mówił, że to bardzo wcześnie....
A w 33 ważył 2300 i gin powiedział, żebym się tak nastawiła na 3900 i w górę:) trochę mnie przeraził, ale ców zrobić:)
Najważniejsze, żeby zdrowe były te nasze bąbelki;)

u mnie od 22tygodnia jest główką w dół i lekarz nic nie mówił ze za wczesnie czy cos

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Lena u Ciebie to wogóle bardzo szybko.
Mi gin powiedział, że dzieciaczki się obracają tak miedzy 32 a 36 tygodniem. Marcel mi się obracał dopiero właśnie ok 36 tygodnia.

Monika od poczatku ciazy jak chodzilam na usg to juz w 12tygodniu na zdjeciu mial glowke jakby do dolu
Nasze malenstwo 12tc.jpg
no a pozniej mialam usg wlasnie cos kolo 20tygodnia to byl juz glowka w dol i tak do dnia dzisiejszego i pewnie juz tak do konca zostanie :-)

u mnie od 21 tyg mlody jest glowka w dol i sie nie zmienilo na zadnej wizycie nie byl inaczej. z rafalem bylo to samo, tez od polowkowego usg byl glowa w dol:)

reklama
U mnie też cały czas głową w dół :tak: Ale ja panikara jestem, więc będę molestować gina na każdej wizycie, żeby sprawdził, czy jest ok. A czy już na sali porodowej lekarz sprawdza ułożenie, bo nie pamiętam? No bo co, jeśli np. dziecię się obróci w ostatnim momencie i ułoży pośladkowo?

Do góry