Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

Ja po USG.
Generalnie tragedii nie ma, ale nie mogę powiedzieć, że wszystko oki.
Niestety mam tego pieprzonego paciorkowca, choć nie było to dla mnie zaskoczenie, bo wiedziałam już przed ciążą, że go mam. Także w trakcie porodu czeka mnie podanie antybiotyku
Jeśli chodzi o malutką, to nadal jest drobinką. Od ostatniego USG przytyła 0,5 kg i waży teraz 2400.
Przepływy oki, pomiary wszystkie też, tylko nadal ten brzuszek nie za duży i jeśli za 2 tygodnie nie przybierze za dużo, to będą mi wywoływać poród, a to dlatego, że możliwe, że łożysko już nie spełnia tak swojej funkcji i potrzeba jej jedzonka. No i jedna miedniczka nerki troszkę powiększona, ale podobno po porodzie to się najczęściej normuje.
Serducho oki, 140/min. Za tydzień wizyta, za 2 tygodnie USG.