Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
To było do przewidzenia Ja mam trzy siostry, mąż dwie, a poza tym mam już córcię Najważniejsze,ze zdrowa. martwi mnie tylko troche II stopień dojrzałości łożyska. Nic konkretnego w internecie nie znalazłam, ale wiem,ze chyba to za wcześnie na II stopień. czy ktoś coś wie więcej na ten temat???
Hej babeczki.. ja zle sie czuje, maluszek lezy nizutko, bole i skurcze meczą mnie pomimo no-spy... dlatego staram sie lezec, chociaz nie do konca wychodzi
4 wrzesnia ide na kontrole wiec opowiem wam co i jak, co z cukrem i co z usg
Psychicznie czuje sie dobrze, nie mam czarnych mysli
Nie ma reguły kiedy jaki stopień dojrzałości.Jedne mają prawie całą ciążę 2 i jest ok a innym łożysko się starzeje znacznie szybciej i już w 5-6 miesiącu mają 3.czyli takie jak przed porodem. Lekarz sprawdza na USG przepływ i widzi jak łożysko pracuje i czy spełnia swoją funkcję.Po tym się rozpoznaje jaki jest stopień dojrzałości łożyska.
Pan Granum ocenił stopnie dojrzałości łożyska czyli inaczej jego starzenia się, co ma bezpośredni związek z jego wydolnością, a więc możliwością prawidłowej wymiany pomiędzy matka a płodem. iii stopień powinien dotyczyć ciąży 2 tygodnia przed porodem. Zbyt szybkie starzenie się łożyska w konsekwencji powoduje szybszy termin porodu.
Też znalazłam to co margaret i myśle, że stamtąd troche się dowiesz
Nieistotna to wypoczywaj kobietko dobrze, ze się odezwałaś trzymam kciuki za wasze zdrówko