reklama

mamusie grudniowe:)

A czego wy się boicie z tym przedszkolem?
W Gdańsku też są punkty za "przynalezność rasowo-zawodowo-statutowo-pobytową" ;-)
My ogólnie jesteśmy przegrani w wyścigach, bo nie dość że nie jestem samotną matką, to żadne z nas nie jest na etacie, ja nie pracuję i jeszcze mamy duży przychód. A w sumie jak mamy dać do przedszkola państwowego (czyli tanio) to wolę 100 m od domu a nie gdzieś w pizdu, gdzie akurat są miejsca, to poczekam aż będą miejsca (wg. kierowniczki jest to ok. listopada/grudnia). Na razie młody chodzi do swojego żłobka, gdzie można chodzić do skończenia 4 lat, więc spoko.

Roni, a jak ty zapisałaś go, przecież są zapisy internetowe? W kwietniu tego roku co kończy 3 lata dopiero się można zapisać. Chyba że w Pruszczu inaczej? Gratki chudnięcia i trzymam kciuki! 6 kg to niezły wynik :-)

Nonku, przekaż życzenia zdrowia dla Cosmo, biedactwa!:-(

Mój mały gnom spał, aczkolwiek 3 razy budził się jeść (pewnie dlatego że w dzień nie chciał bo zęby). Jeszcze kima, długo jak na niego. Drugi zakochany w przedszkolu znów. Wczoraj nie chciał z niego wyleźć, dobijał się do drzwi spowrotem "do przeszkola, do przeszkola... do domu nieee!" :laugh2:

reklama
Kasia, ja jestem mega matoł
nie moge znalesc w necie czy w pruszczu mozna tez tak zapisac
w gd to mnie urzadza za bardzo mo jak M pojedzie w sierpniu to ja musze sama go dostarczac do przedszkola, a nie wiem jak mialabym to zrobic jadac z Blanka do Gd

dzieki ze graty, ale naprawde nie ma czego

Nieistotna, ja mam zakaz cwiczenia na 3 lata minimum
przez ta moja blizne
nawet nie moge rozciagac nog, a o brzuszkach mowy nie ma
biore meridie i to spora dawke, do tego witaminy, jakies gowna do smarowania tego czego wycwiczyc nie moge, a od next tygodnia bede chodzila na jakiestam zabiegi pod cisnieniem :baffled:

Roni w Gdańsku się łatwo znajduje, więc może w Pruszczu tego po prostu nie ma :tak:
Nie martw się na zapas tymi zapisami bo generalnie to zawsze jest lista na dwa lata, a w październiku/listopadzie dużo osób rezygnuje bo dzieci chorują i przeważnie miejsce się znajduje. :tak: A propos Meridii, to są połowe tańsze odpowiedniki, wiesz?
Mam nadzieję że nie zaszkodzi a pomoże.
Spadam, bo dziecko jęczy :-p

we Wro jest jakaś internetowa rekrutacja:baffled: dostaje się punkty za "przynalezność rasowo-zawodowo-statutowo-pobytową"
koszmar:crazy:

Kasiu bracia podobni, ale jednak inni, super!!!

ejo

w Wawie tez tak samo, ja juz jestem w stresie, u nas nawet zahandlowac sie nie da, fak, teraz wybieram trzy przedszkola na ursynowie, jedno na stegnach, dwa na sadybie, moze gdzies sie dostana

kasiu faktycznie podobni, musz przyznac racje dziewczynom :)

pogoda u nas piekna, wczoraj bylismy na Skrzycznem, krzeselkowym wyciagiem, dziewczyny zachwycone, ale maksymalnie przemarzlismy, bo caly czas padal snieg i byla mgla

mam nadzieje ze sie nie pochoruja, chociaz Hanka juz ma jakiez zaczatki kataru

Roni meridia 10,15 czy 20? lekarz ci przepisal?
nie chce Ci odbierac nadziei ale bez aktywnosci fizycznej nie liczylabym na cuda, ona zwolni ci metabolizm i zmiejszy lakienie ale po odstawieniu lakienie wraca a metabolizm nie przyspiesza i dupa zimna, aktywnosc fizyczna jest w stanie to powstrzymac..
mowisz o bliznie po cesarce? co z nia jest nie tak?
rozwiazaniem dla Ciebie jest agua-aerobic bo nie obciaza miesni stawow tyle ze ciezko u ciebie z czasem.. zabiegi pod cienieniem? masz na mysli bieznie pod cisnieniem vacu, czy te zalazko-rolki do ciala?
moze jakies termogeniki- spalacze tluszczu i do tego szybkie spacery, mega szybkie :)
trzymam kciuki za powodzenie akcji ::tak: bo skoro zdecydowalas sie na meridie to chyba juz w desperacje wpadlas kochana

a my znow nie spalismy grr od 2 do 4.30 mlody spiewal ech
dostal czopa na sen ale jako o drugiej do niego podeszlam to mial mega drgawki, caly latal, wystraszylam sie bo zawsze telefpie go przy 40 a tu o dziwno termometr wskazal 37.7 zgupialam calkowicie
dlugo lezal i telepal sie obok mnie, dziwne, ogolnie ma katar i mokry kaszel i zobaczymy co nam dzis lekarka powie, bo ta jej grypa aladkowa trwala tylko pol dnia
moje dziecie zawsze ma dziwne choroby

Ostatnia edycja:
DLA MAM Z WARSZAWY!!!!!
Droga trzylatków do przedszkola

wskazówki dla rodziców

Wasze dziecko ma trzy lata. We wrześniu po raz pierwszy ma pójść do przedszkola.
Co w związku z tym trzeba załatwić?

Pod adresem edukacja.warszawa.pl dostępne są informacje o zasadach naboru i kryteriach kwalifikacyjnych.

W piątek, 29 lutego opublikowana zostanie oferta edukacyjna przedszkoli publicznych - ich godziny pracy (wiele z nich pracuje do późnych godzin popołudniowych lub wieczornych), rodzaj prowadzonych zajęć, wyposażenie, teren do zabaw oraz możliwości opieki nad dziećmi wymagającymi szczególnej troski, na przykład specjalnej diety.

Od poniedziałku, 3 marca, będzie można na stronie internetowej założyć konto użytkownika i wypełnić formularz wniosku o przyjęcie dziecka do wybranego przez Państwa przedszkola. We wniosku można wskazać kolejne placówki, do których gotowi jesteście Państwo posłać swoje dziecko, jeśli w wybranym przez Was przedszkolu zabraknie dla niego miejsca.

Wypełniony wniosek trzeba wydrukować i złożyć w wybranym przedszkolu do końca marca, a więc macie Państwo miesiąc na odwiedzenie przedszkoli, które uznacie za warte uwagi. Podstawowe kryteria przyjęć są wspólne dla wszystkich przedszkoli publicznych w Warszawie i kolejność składania podań nie ma znaczenia. Również wskazanie kilku przedszkoli nie wpływa na szanse przyjęcia do przedszkola wybranego w pierwszej kolejności.

Jeśli we wniosku powołujecie się Państwo na sytuację rodzinną, musicie ją potwierdzić. Lista dokumentów, które mogą być potrzebne, zostanie dołączona do wniosku.

Jeśli nie macie Państwo komputera z dostępem do internetu lub drukarki, wystarczy odwiedzić wybrane przedszkole. Pracownik przedszkola pomoże wypełnić wniosek i wydrukuje go.

Do czwartku, 10 kwietnia, złożone wnioski będą weryfikowane.

W piątek, 11 kwietnia do godziny 13.00 dyrektorzy przedszkoli ogłoszą listy zakwalifikowanych dzieci. Składający wnioski będą mogli (po zalogowaniu się) sprawdzić w internecie, czy ich dzieci zostały zakwalifikowane.

Do środy, 16 kwietnia, rodzice zakwalifikowanych dzieci muszą potwierdzić zamiar posłania dziecka do danego przedszkola.

W poniedziałek, 21 kwietnia do godziny 13.00 ogłoszone zostaną listy dzieci przyjętych do przedszkoli.

W piątek, 25 kwietnia opublikowane zostaną listy wolnych miejsc we wszystkich grupach wiekowych. Rodzice dzieci nigdzie nie przyjętych będą mogli je zgłaszać do przedszkoli mających wolne miejsca. Decyzje o przyjęciu podejmie dyrektor przedszkola. Listy wolnych miejsc uaktualniane będą do pierwszego tygodnia września, a ostateczna lista przyjętych zostanie ustalona w poniedziałek, 8 września, gdy będzie wiadomo, czy wszystkie przyjęte dzieci zgłosiły się.

Opisany tu system elektronicznej ewidencji podań dotyczy dzieci urodzonych w latach 2004 i 2005, które w tym roku szkolnym nie chodziły do przedszkola. Rodzice dzieci już uczęszczających do przedszkola nie muszą składać wniosków, wystarczy zgłosić zamiar posyłania dziecka w kolejnym roku dyrektorowi przedszkola.

Dodatkowych informacji udzielają zajmujący się przyjęciami pracownicy przedszkoli i ich dyrektorzy, odpowiedzialni za przedszkola pracownicy dzielnicowych Wydziałów Oświaty i Wychowania, a w sprawach ogólnowarszawskich - naczelnik Wydziału Przedszkoli, Szkół Podstawowych i Opieki Psychologiczno-pedagogicznej Biura Edukacji Alicja Ziarnik, tel. 22 5050937.

Sie witam

Roni a czym ty sie smarujesz?
Ja z "pszeczkolem" juz mam stres, normalnie mnie w dolku sciska. Oby moje dziecie sie dostalo, bo sie inaczej powiesze.

Ja pospalam dzis do 11:laugh2:. Moja bratanica kochana zajela sie dziewczynkami rano a ja odsypialam noc.

reklama
Sugar obdzwonilam 5 przedszkoli dookola (w promieniu od mojego domu do 2-3km). Listy beda dopiero w lutym.mam sledzic w necie bo tam bedzie napisane kiedy w danym przedszkolu, czy cos takiego. Bo to miasto wyznacza termin list a nie przedszkole i dyrektorzy sami ne wiedza. Wszedzie mi powiedzieli ze przyjma mi mala jak tylka beda miejsca, ale juz rok temu przyjmowali takie maluchy, wiec mam sie nie stresowac.

A u mnie kilka chwil spokoju kiedy obie spia...boze ale fajnie
No i konczy mi sie ostatecznie mleko przez tego mojego leniwego ssaka. od tyg tylko rano jadla bo byla malo przytonma i bardzo glodna i nie robila awantury ze musi mocniej ssac, ale juz dzisiaj rano jej nie starczylo ewidentnie, wiec juz koncowka.
No i jutro po 2tyg moj men wraca z Francji, wlasnie robi nam zakupy w Carrefourze

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry