reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

mou mów co chcesz! hehe ja za ciebie kciuki 3mam a jak zaczniesz nowy cykl to też bede 3mała bo wiem że każda z nas tutaj pragnie tego dzieciątka.. uda się uda!! każda z nas ma zapisane w gwazdach kiedy zaciąży, jestem przekonana ;] i co najważniejsze nie dołować się tak jak mowisz i być dobrej mysli! czasami dobrze też sie pomodlić jest.. poważne. :tak:

reklama
Kinga - może i bym się pomodliła, ale ja ateistka jestem :-D
Co będzie to będzie, nie mam na to wpływu. Połykam castagnusa od kolejnego cyklu i się zobaczy co i jak.

ok, wiesz ja czasem tez się budzę, bo np. młody coś marudzi, nie mierzę wtey, ale o ile nie wstaję, to nawet nie zapisuję że jest zaburzona, a jak wstaję mierzę o 6 [jak zadzwoni budzik] albo ciutkę wcześniej, jak mlody się już budzi i żąda mleczka to wtedy mierzę... jak wstaję- to sprawdzam czy są 3 godziny na dospanie, jak nie ma to tempka zaburzona, albo jak młody mocno marudzi i sporo mi zajmuje położenie go spać to wtedy też zaburzona...

dlatego zaznaczyłam jako zaburzoną :) byle do wtorku. W razie czego jeszcze jeden cykl z clo i z castagnusem plus luteina po owu, czyli full wypas :-D

wy tak o tej tempce a ja w tym cyklu wogóle nie mierzę i luz bluss :cool2: mnie to irytowało za bardzo i wogóle czasu brak ja za mało sypiam hehe
U mnie wystarcza mi obserwacja śluzu i badanie szyjki. no i od pn zaczynam testy owu robić:]
Bez ciśnień.. jak mou pisze co bedzie to bedzie :))) ;-)

kinga, ja no własnie nie badam szyjki i sluzu... a tempkę zaczęłam mierzyć, żeby pokazać laskom, że u mnie to trochę bez sensu ;-)

czemu zaraz bez sensu?! no coś ty.. :no: mierzenie tempki też pomocne i widzisz dokładnie kiedy co i jak ale na to potrzeba cierpliwości i czasami kilka cykli obserwacji aby mieć pełen jasny obraz. Teraz bierzesz castagnus wiec on wszystko w organizmie zmienia dlatego mogą być skoki itd. moja znajoma miała podobnie, ja też miałam dziwny wykres w styczniu nie wiem czy pamietasz.
:) musisz pozytywnie myslec

witam sie

Enya widziałam Twój wykres no dzisiejszy spadek może sugerować, ze dzisiaj może przyjść niestety @ albo jutro... Castagnus moze Ci albo wydłużyć albo skrócić cykle.

Moniś
współczuję @ zawsze jest nadzieja chociaż wy bez badań nasienia to ciezko

Ana super gratuluje wizyty:)

Mou ja zawsze budziłam się o 4 (to jest minimalna godzina , którą mozna już brać pod uwage - potem tą tempkę korygowałam... nie ma sensu mierzyć kilka razy :)

reklama
kinga tylko że po castagnusie to jest hmm najspokojniejszy mój wykres i to dopiero 1 cykl z castagnusem...
wiesz mierzę, ale u mnie cały cykl wygląda dość podobnie - spadki i skoki... więc się tym tak nie sugeruję, bardziej testy owu i persona...

Do góry