Mama - he he ale by było dobrze, ale raczej nici z tego. Dziś szyjka zamknięta, a tempka wcale do góry nie poszła. Albo ja zaczęłam źle mierzyć. To znaczy, ja na pewno zaczęłam źle mierzyć, bo zamiast rtęciowego używam elektronicznego i zamiast dowcipnie to w ustach... wrrrr... Sama sobie skopsałam i nie mam pojęcia teraz co się dzieje. Może jutro zmierzę rtęciowym. Ten na pewno się nie pomyli.
Kiira - ja bym powtórzyła badanie, bo aż niemożliwe jest żeby ruch był zerowy. Badanie mogło zostać wykonane za późno, po czasie, i wszystkie mogły być już martwe.
Pajkaa - w sumie to napisałam że przeważnie od 3 dnia cyklu bierze się clo, bo Enya by tak miała przepisane raczej, ze względu na długość cykli, i w sumie owulację swoją normajną prawie tak jak przy max 32 dniowych cyklach. od 5-9 dc czytałam że już się odchodzi. Chyba że cykle są baaardzo długaśne ;-) chociaż sama już nie wiem czym się sugerują lekarze przy wyborze terminu, czy od 3 czy od 5dc... ciekawe to to jest.
Jak tam? robiłaś próby z paskami lakmusowymi już??? :-)
Enya - no te bóle u mnie to jeszcze za wczesne na ciążowe hi hi, bo musiałabym zaciążyć 20 godzin po serduszkowaniu, a to nie realne... niestety :-) Dziś nadal trochę boli, ale wczoraj nie dałam rady serduszkować bo ból był nie do zniesienia. Po nospie był znośny ale przy większych ruchach to masakra. Nie wiem czy to jedno serduszkowanie coś dało, a teraz śluz jest bardzo gęsty, i nie ma nawet śladu po BJ. Zero totalne. Może jeszcze się szyjka otworzy.
Pajkaa - ale czy to normalne że otworzyła się tylko na kilka godzin i BJ był o tylko przez jeden dzień??? Miałaś tak po clo?
Kariin - a czemu ja Ci zmieniłam nick na Kiira ????

he he
Mówię poważnie, dlatego takie badanie jest powtarzane, jak w przypadku mojego M. Wyniki były słabe więc po dwóch tygodniach były powtórzone.
Przed takim badaniem najlepiej nie współżyć minimum 5-7 dni. 3 to takie totalne minimum, ale lepiej wstrzymać się do 7 dni, i niech mąż pod prysznicem też się nie wspomaga ;-)
Sperma musi być oddana do max 60 min. A i tak to zbyt długo. Najlepiej wyrobić się w 30min. z oddaniem próbki do laboratorium. Zróbcie tak, a wtedy będziesz miała pewność co do wyników.