reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Wiecie co, moje dziecko w weekend przeszło przemianę. Jak ja bym chciała żeby taki już został... Gdyby taki już został byłoby jak w niebie. Jednak nie łudzę się, bo już miał kilka takich przebłysków w swoim żywocie i później zawsze wracał "normalny" Olek.
Ech, mąż jutro z rańca wyrusza w delegację na kilka dni :/ Nie lubię być słomianą wdową.

reklama
Wczorajsza noc fatalna, pobudki z placzem w pewnym momencie co 20-30 minut. Potem juz spal z nami to nawet przestalam patrzec na zegarek. Jestem padnieta. Chlopaki juz spia wiec ja tez sie klade bo czuje ze dzisiaj lepiej nie bedzie. Wszystko wyslinione i pogryzione i wielkie nerwy na wieczor. Nawet nurofen nie pomaga.... do jutra.

Ostatnia edycja:
Wiecie co, moje dziecko w weekend przeszło przemianę. Jak ja bym chciała żeby taki już został... Gdyby taki już został byłoby jak w niebie. Jednak nie łudzę się, bo już miał kilka takich przebłysków w swoim żywocie i później zawsze wracał "normalny" Olek.
Ech, mąż jutro z rańca wyrusza w delegację na kilka dni :/ Nie lubię być słomianą wdową.

Trzymam kciuki za "naprawę" Olka, wiesz Tato wyjeżdża to Dzieć musi przejąć obowiązki faceta w domu :)

Viltutti - cieszmy się takimi chwilami nieważne ile trwają. Zawsze można złapać oddech i nabrać znów chęci do życia i do cieszenia się naszymi maluszkami:tak:
A Olek się naprawił bo wysłał swoją "olkowatość" do Irlandii:-p. Ciekawe ile u nas potrwa:confused: Narazie odstawiłam dodatek nowego mleka, i wróciłam tylko do jedynki. Oby to było to.

Ostatnia edycja:
A u nas noce są fatalne, ale za to w ciągu dnia mam cudowne dziecko. Dzisiaj jak byliśmy na obiedzie to babcia tak rozbawiła Julka, że aż nie mógł złapać oddechu ze śmiechu. A my razem z nim :-) U nas to na 100% zęby, które już całe szczęście się przebiły i okazało się, że wyszły od razu 3 sztuki :-)

A tak w ogóle to mamy weekend nowości, bo pojechaliśmy na zakupy i Julek dostał parę fajnych rzeczy. Po pierwsze uwielbia jak trzymamy go pod paszkami, a on "chodzi" dotykając paluszkami podłogi. Kupiliśmy mu więc szelki do nauki chodzenia i jest nimi zachwycony. Chichra się i piszczy z radości, a do tego mąż go w nich buja i wtedy to już jest całkowite szczęście. Kupiliśmy mu też miękką piłkę i gania za nią po całym mieszkaniu kopiąc ją jak szalony (oczywiście w szelkach i na paluszkach). Dostał też zestaw zabawek do kąpieli, a najbardziej pasuje mu kaczka z silniczkiem, która sama pływa. Dostał też kubeczki fischer price, które można ustawiać na sobie według wielkości i niesamowicie bawi go ich rozwalanie oraz jak kładziemy je na głowie swojej lub jego. No i ostatni gadżecik, a mianowicie silikonowy gryzak w kształcie smoczka, który namiętnie dziamga. W sumie zrobiliśmy zakupy za głupie 80 zł, a tyle radości sprawiliśmy dziecku :-)

Milenka!!! Na odsysanie tluszczu!!!
Viltutti- tez 3mam kciuki, zeby Olek byl grzeczny
Agunia- fajne zabaweczki!
A u nas super, narazie brak zebow, ale nie narzekam ;-), nocki przesypia juz calkiem na boku, a dzis jak bylismy w pubie jak ogladalismy mecz, a bylo glosno to sie chichral caly czas i byl dusza towarzystwa!!!

Witam :-)
U mnie noc dobra, ale pobudka o 5 i do tej pory nie śpi.

Chyba problem nie tkwi w tym, że nie jest głodna, bo wczoraj miała niemal 5 godzinną przerwę w jedzeniu przed obiadem a i tak jeść nie chciała, normalnie jej to jedzenie rosło w buzi, widać było że jej nie smakuje. Muszę dzisiaj jej coś wymyślić na obiad, żeby zjadła.

Agunia świetne zakupy.
Viltutti niech ta chwila grzeczności Olka trwa jak najdłużej.
Madzik a u Ciebie trzymam kciuki za naprawę Emmy.

Witajcie

Nocka ok, pobudka o 4 i kolejna o 7:15.

Musze mu dzisiaj jakieś ciepłe butki kupić bo wstyd, że takie zimno a on nie ma żadnych bambochów.

Agunia - 80zł to mało za tyle zabawek. Gdzie kupowaliscie ?
3 zęby bez większych objawów WOWWWW super.

Edysiek - przygotuj Kini to co najbardziej lubi i zobaczysz czy dostała ogólny wstręt do jedzenia czy na wybrane produkty.

reklama
AGUNIA to do Olka Mikołaj już przyszedł:-D,super,mały piłkarz Wam rośnie.

MADZIOLINA ty w temacie odchudzania,to co proponujesz mi czy mojej córce to odsysanie?bo mi to absolutnie nie przeszkadza,tylko jej w prawidłowym rozwoju.Możesz podać namiary na specjalistę który zajmuje sie odsysaniem u niemowlaków.

Do góry