reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamusie październikowe u lekarza

reklama
Witajcie
Ja już po wizycie:tak: Okazuje sie że jakoś zbyt szybko skraca mi sie szyjka:szok: Od ostatniej wizyty 12 mm, a to podobno dużo. Poza tym dzidziuś uderza główka o szyjke, i dlatego mnie bola te wiązadła.Zalecenie wiecej poziomo niż pionowo+nospa+magnez. I do kontroli za 2 tygodnie...Mam nadzieje że doczekam października:-(
uważaj na siebie kochana
Ja niestety musze pożegnać sie z Wami ..... Myślałam ze bede dumna i szczesliwa mamusia pazdziernikowa .....Jednak los okazał sie dla mnie okrutny - straciłam dzidzisuia swojego synusia :((((

.....Życze ABY wam sie poszczesciło i zebysie urodzily zdrowe dzieciatka ktore bedziecie kochac całym serduchem.
To straszne TAK MI PRZYKRO {*}
u mnie mały ok, serduszko pika, macha rączkami, powiedzial ze chłopiec, a nioe wiedział ze byliśmy na 4d, więc potwierdzone, mam łozysko na górze ufff, szyjka zamknieta ale krótka, ale powiedział ze w porządku, na skurcze łydek mam wziąść więcej Mg, wzioł mi cytologie i juz się boje, ale tym, razem udało się pobrać, mam nadzieje że lepiej będzie. Mały ok, ale jest mały wg wielkości główki na 23 tydz +_ 2 tyg, a ja jestem 26, ale powiedział ze wszystko z nim w porządku i mam się nie martwić, ja jednak martwie się tym ze mały
Spokojnie moja tez była malutka
No wiec jestem!!!!!
A wiec moja Weronisia wazy juz 1,300g!!!!!!!!!i z nia wszystko w porzadku:-D:-D
Serduszko bije ładnie i miarowo, ale moja laseczka nadal dupka do dołu wiec nadal ida posladki:-(no ma jeszcze czas ale ja juz sie stresuje ze bedzie cc chociaz mam mieszane uczucia moze i bym nawet chciala miec ta cc.
jednak ja tak jak sadzilam mam minimalne rozwarcie i skrocona szyjke:-(wiec zapisal mi FENOTEROL:angry:a to jest paskudne!!!!!!!!bo ma wiele skutkow ubocznych kolatanie serca, drzenie rak, wymioty, oslabienie itp.same wspanialosci;-)Wiec skoro mam to wziasc to najpierw sie najem i maluda zrobie kolacje potem ich wykapie wezme prysznic i wezme tableteczke zeby wrazie czego polozyc sie i iec spokoj.Juz to bralam z Mateuszkiem i wiem jak sie czlowiek po tym czuje-mam stracha!!Brala to ktoras?
Magdziunia gratuluje dobrych wiesci!!!!!!!!!!!!!!!!a ja mam usg podczas kazdej wizyty a moj gin to naprawde nie byle kto i napewno wie co robi takze nie sadze bys przez to usg zrobila maludzie krzywde.
wow to ci wielkoludek rośnie:)))

A ja w tej ciazy nie mialam wogole skierowania i nie zrobilam tych badan.
też nie miałam skierowania od lekarza, ale chyba zrobie sobie na własną rękę. I tak płace za wszystkie badania, więc czy mi lekarz zlecił czy nie wolę spawdzić jak tam u mnie ze słodyczą, tym bardziej, że jej sobie nie żałuję ostatnimi czasy :cool2:

Gosia czekamy na niusy od lekarza !!!

ANIA moim zdaniem wez wyniki tej glukozy powiesz gin ze zapomnialas wziasc tej karteczki i dlatego zrobilas 50 g i jak ona bedzie kazala ci powtorzyc to wtedy to zrobisz :-)

GOSIA ma gina od 9 do 13 wiec juz pewnie tam siedzi Mam nadzieje ze szybko przyniesie nam dobre wiesci ;-)

Ja tam chucham na zimne i często sama zlecam sobie badania:-), np. jak przez długi czasm nie miałam morfologii robionej to poleciałam i zrobiłam, tak samo z moczem. Mój lekarz pod tym względem jest trochę niedbaluszek, ale ogólnie na niego nie narzekam. Zna się na rzeczy i pomógł mi w trudnych momentach, a to ważne.

Wiesci dobre. Mam skierowanie na badania (morfologia, mocz, obciazenie glukoza 50g) i USG (na 6. sierpnia). Dzis uslyszalam pierwszy raz bicie serduszka... :-D:-D:-D. Nastepna wizyta... 20.sierpnia, ale i tak polece wczesniej :-p. Przyjal mnie dzis inny ginekolog (tak nawiasem niesympatyczny :dry: zepsul mi troche humor:dry:), a nie moja ginka (pracuje w piatki), wiec zglosze sie do niej juz po USG ;-). Bedzie dobrze :tak::-D

reklama
Gosia Gratulation!
olej lekarza i ciesz się, że maluszek zdrowy :-). Teraz czekamy na wieści z USG. Tak dawno nie miałaś robionego, że może tam się co jeszcze dokluło?:-p

Do góry