• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

A to twardnienie to może jednak dłużej niż 30 s:

Napięcie i stwardnienie macicy, jakie często ma miejsce po 20. tygodniu ciąży, przyszłe mamy odczuwają jako rytmiczne, bezbolesne, choć nieprzyjemne skurcze, tzw. skurcze Braxtona-Hicksa.

Skurcze Braxtona-Hicksa są nieregularne i niebolesne. Z czasem staną się silniejsze, bo muszą przygotować macicę do porodu. Wzmacniają ją, ustalają pozycję dziecka i pomagają w procesie skracania się szyjki macicy.

Napięcie może trwać nawet dwie minuty, choć zazwyczaj czas jednego skurczu nie przekracza 30 sekund. Im bliżej porodu, tym skurcze stają się bardziej odczuwalne, częstsze i trudno je odróżnić od skurczów porodowych. Jeśli oprócz rytmicznych, coraz częstszych skurczów czujesz ból brzucha lub w okolicy krzyża, to najprawdopodobniej rozpoczął się poród.
to mnie zmartwiłaś:-(bo ja mam problemy ze szyjka i już jakieś rozwarcie jest bo gin chciał mi szew zakładać tylko jest już za późno:sorry:no i tez mnie od pewnego czasu męczą skurcze nawet były niekiedy regularne a ostatnio to aż po krzyże:-(niemoge się doczekać tego poniedziałku aby było wszystko dobrze przez to humoru tak nie mam i weny do pisania:sorry:trzeba mysleć pozytywnie:tak:no ale zaczełam dzisiaj 34 tc co się ciesze tylko jakoś tej radości nie moge wydusic z siebie:sorry:
dzieki,ze pytacie,brat dobrze,rozmawialismy jeszcze wczoraj dosc dugo przez telefon jutro idzie do domu:))ma sie lepiej po woli sie oswaja z tym co go czeka mysle,ze bedzie dobrze na razie sie zastanawia,czy bedzie mial chrzesniaka,czy chrzesniaczke:) co chwile sie pyta
ciesze się ze z bratem już lepiej że także mysli pozytywniej oby tak dalej:tak:

reklama
to mnie zmartwiłaś:-(bo ja mam problemy ze szyjka i już jakieś rozwarcie jest bo gin chciał mi szew zakładać tylko jest już za późno:sorry:no i tez mnie od pewnego czasu męczą skurcze nawet były niekiedy regularne a ostatnio to aż po krzyże:-(niemoge się doczekać tego poniedziałku aby było wszystko dobrze przez to humoru tak nie mam i weny do pisania:sorry:trzeba mysleć pozytywnie:tak:no ale zaczełam dzisiaj 34 tc co się ciesze tylko jakoś tej radości nie moge wydusic z siebie:sorry:

PATRYSIA BEDZIE DOBRZE:tak:A DO PONIEDZIALKU JUZ NIEDLUGO:tak:

DZIEWCZYNY ZROBILAM DZISIAJ TEST!!!!I WYSZEDL:-D:-D:-D
WPRAWDZIE TA 2 KRESKA JEST JASNIU5TKA ALE TO JUZ NIE JEST CIEN I NIE TRZEBA SIE DOMYSLAC CZY ONA WOGOLE TAM JEST:-D:-D
DZISIAJ POSZLAM UMOWIC SIE DO MOJEGO GINA....NAJBLIZSZE TERMINY NA STYCZEN:szok: MAM ZAMIAR POJSC DO PRYWATNEGO (PODOBNO SWIETNY) TYLKO MAM DO WAS PYTANIE - KIEDY M0ZNA STWIERDZIC U GINA, ZE TO CIAZA? BO NIE CHCE WYDAC 100ZL ZA WIZYTE I SIE OKAZE, ZE JESZCZE ZA WCZESNIE ZEBY COS ZOBACZYC....:sorry:

reklama

haha sie zgadalysmy same usmieszki

U mnie na szczescie poprawa sytuacji z M i zanim wyszedl do pracy to byly staranka, takie pol godzinne nawet. :szok:

Poza tym martwi mnie jedna rzecz- troszke mnie piecze i ma lekko serowatkowaty sluz- bialy bezzapachowy- mysle nad powodem- tzn od moze dwóch lub trzech dni mylam sie zelem pod prysznic zamiast plynem do higieny intymnej a doszlam kiedys do wniosku ze moja pipka :-D nie toleruje mydla i poprawil sie jej stan po plynach. Albo jakas bakteria mi sie przyplatala, jutro musze leciec po plyn bo mi sie skonczyl dzisiaj i poczekam moze ze 3 dni jak nie przejdzie po plynie to musze sobie cos na to kupic tzn jakas masc albo macie jakies domowe sposoby- rumianek chyba?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry