Justys84
Fanka BB :)
moze jakas niespodziankaNo właśnie nie,już wszystko przyszło co pozamawiałam,chyba o niczym nie zapomniałam![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
moze jakas niespodziankaNo właśnie nie,już wszystko przyszło co pozamawiałam,chyba o niczym nie zapomniałam![]()
Justyś to zadzwoń do lekarzakurcze mi sie wydaje,ze te moje twardnienie jest dluzsze niz 30 sek.ale tylko dwa-trzy razy w ciagu dnia
Hmmmoze jakas niespodzianka![]()

no chyba zadzwonie potemJustyś to zadzwoń do lekarza
jeszcze raz bardzo ci dziekuje za tak wyczerpujaca odpowiedzJustyś - fajnie że brat wychodzi. Zobaczysz ogarnie się tylko musi się oswoić z sytuacją.
A to twardnienie to może jednak dłużej niż 30 s:
Napięcie i stwardnienie macicy, jakie często ma miejsce po 20. tygodniu ciąży, przyszłe mamy odczuwają jako rytmiczne, bezbolesne, choć nieprzyjemne skurcze, tzw. skurcze Braxtona-Hicksa.
Skurcze Braxtona-Hicksa są nieregularne i niebolesne. Z czasem staną się silniejsze, bo muszą przygotować macicę do porodu. Wzmacniają ją, ustalają pozycję dziecka i pomagają w procesie skracania się szyjki macicy.
Napięcie może trwać nawet dwie minuty, choć zazwyczaj czas jednego skurczu nie przekracza 30 sekund. Im bliżej porodu, tym skurcze stają się bardziej odczuwalne, częstsze i trudno je odróżnić od skurczów porodowych. Jeśli oprócz rytmicznych, coraz częstszych skurczów czujesz ból brzucha lub w okolicy krzyża, to najprawdopodobniej rozpoczął się poród.
Wiem,że to nie tyCo do awizo - to nie ja. Chyba że zamiast do mnie wysłali do Ciebie
Dziewczynki ja tylko będę zaglądać na nie za długo bo mam coś ważnego do ogarnięcia ale wieczorkiem powinnam być na stałe.