• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

Hejka:)
Ja nieobecna od czwartku po południu ale wiele nie naskrobałyście :-p
Niedługo ruszamy z M do miasta na jakies zakupki :) Śnieg u nas pada i wieje tak, że hej. Patrysiu to czekamy z Toba do tego 18:)

reklama
WITAM:-)
Cichutko tu ostatnio no gdzie się podziałyście kobitki;-)
Kochane moje Dziewczynki!
Dziękuję Wam za pamięć. Nie odzywam się ponieważ jestem zdołowana. Wczoraj mój M poprosił mnie żebym zrobiła test. Posłuchałam Go i niestety jedna paskudna kreska. Dzisiaj powinnam dostać @,ale cisza. Nawet piersi mnie nie bolą. Niby cykle mam dłuższe niż 30 dni więc może zbyt wcześnie zrobiłam ten test, nie wiem. Wczoraj w pracy nie byłam w stanie pracować. Ryczałam jak głupia. Nie wiem dlaczego tak bardzo zareagowałam na negatywny wynik. Przecież się tego spodziewałam. :-( Mało tego, dzisiaj na bieliźnie zauważyłam ślady śluzu PŁODNEGO!!! :szok: Co to kur..... ma znaczyć?????????? Ja nie wiem! Do lekarza długie terminy. Eh... Biednemu zawsze wiatr w oczy.
kochana tak mi przykro ale może faktycznie za syzbko ten test:confused:wiesz co ja naprawde w takim przypadku radziłabym pochodzić na monitoring bo skoro nie wiadomo kiedy dokładnie sa dni płodne(może nawet teraz on jest skoro masz taki śluz...sama nie wiem)a pomogłoby ci to na bank i byś zobaczyła czy masz tą owulke itd.:tak:

Witajcie kochane:-)

patrysia Tobie już tak niewiele zostało:-) masz jakieś przeczucia kiedy zacznie się akcja????:confused::happy2:

Agniesiak między nami niecałe 2 tygodnie różnicy:-D ciekawe, która będzie pierwsza????:confused::-p

U nas wszystko w porządeczku:-D w piątek 15 stycznia mamy wizytę:-) jak dotąd lekarz nie ma żadnych zastrzeżeń i jest nawet bardzo zadowolony:-D ja nie mam jakiś większych dolegliwości oprócz bólu kręgosłupa, ale to normalne:-p

Odezwę się niebawem:-D

Witajcie kochane:-)

patrysia Tobie już tak niewiele zostało:-) masz jakieś przeczucia kiedy zacznie się akcja????:confused::happy2:

Agniesiak między nami niecałe 2 tygodnie różnicy:-D ciekawe, która będzie pierwsza????:confused::-p

U nas wszystko w porządeczku:-D w piątek 15 stycznia mamy wizytę:-) jak dotąd lekarz nie ma żadnych zastrzeżeń i jest nawet bardzo zadowolony:-D ja nie mam jakiś większych dolegliwości oprócz bólu kręgosłupa, ale to normalne:-p

Odezwę się niebawem:-D
To super,że wszystko u Was dobrze:tak::-) Daj znać po wizycie:-)

Cześć dziewczynki!
Mamo Sówko bardzo fajny brzusio i dobrze, że wszystko jest w porządku.
Kasiulko powtórzę to co dziewczyny Ci napisały może faktycznie jest za wcześnie na test i może przydałby się jednak monitoring cyklu:tak: Trzymaj się Słonko. Pewnie Cię to nie pocieszy ale na pewno się w końcu uda.
Jak tam dziś Madziu się czujesz? A jak tam Kacperek?
Pozdrowienia dla Maggie i Igorka:-D

Cześć dziewczynki!
Mamo Sówko bardzo fajny brzusio i dobrze, że wszystko jest w porządku.
Kasiulko powtórzę to co dziewczyny Ci napisały może faktycznie jest za wcześnie na test i może przydałby się jednak monitoring cyklu:tak: Trzymaj się Słonko. Pewnie Cię to nie pocieszy ale na pewno się w końcu uda.
Jak tam dziś Madziu się czujesz? A jak tam Kacperek?
Pozdrowienia dla Maggie i Igorka:-D
Dobrze sie czuje,Kacperek przysypia:-):-)
A ty jak sie czujesz Kasiu?

Cześć dziewczynki :-)
Ja tak na chwilkę, ale chciałam Wam powiedzieć o swojej wizycie... Więc z ciążą jest dobrze,synuś :-D:-D rośnie i zdrowo się rozwija, ale z uwagi na moje b. częste bóle brzucha i siedzący tryb pracy przy kompie idę już na zwolnienie. Pani dr powiedziała, ze to już po połowie ciąży i nie ma co się męczyć w pracy siedząc i uciskając brzuch - być może dlatego, że prawie cały czas siedzę przy kompie to uciskam i mam te bóle podbrzusza... tylko jak to powiem szefowej ??? :baffled::szok:

Jeśli chodzi o moją glukozę to stwierdziła, że jest podwyższona i mam na razie pilnować diety a następnym razem da mi do powtórzenia glukozę po 75 g. Pozostałe wyniki są b. dobre, stwierdziła, że jak na wyniki morfologii po glukozie to są idealne. Oczywiście zdziwiła się, ze laborant tak zrobił... No i mam podwyższone trochę za bardzo ciśnienie, muszę go pilnować i sama sobie mierzyć i zapisywać :tak:
bo jak dalej tak będzie to terzba będzie coś z tym zrobić :-(
Dlatego na razie zaleciła więcej odpoczywać i spacerować, troszkę muszę zmienić tryb życia tymczasowo ... :-)

witam wszystkie mamusie,staraczki i cięzaroweczki:)
tak naprawde to jestem sfrustrowana. i jak w polsce ma byc lepiej, słyszałyscie o tym ze zaklad poracy moze teraz zwolnic kobiete w ciazy w kazdej chwili:wściekła/y: brak slow

Szczerze mówiąc to pierwsze słyszę. Aż przeleciałam teraz aktualna ustawę i nic takiego nie znalazłam. Jest kilka tylko możliwości zwolnienia ciężarnej z pracy:
1. likwidacja zakładu pracy
2. zwolnienie dyscyplinarne
3. gdy jest na umowie na zastępstwo
Tak mówi też kodeks pracy i żadnej innej ustawy nie znalazłam. Emma jeżeli możesz to prześlij linka do tej ustawy albo informację jak to ustawa. chętnie na to zerknę.

Patrysia super, ze możesz być jeszcze w domku :-) Trzymamy kciuki, teraz każdy dzień to już może być ten WIELKI DZIEŃ :-D

Kasiulek jak przeczytałam Twoją wiadomość to przypomniałam sobie o sobie samej. Ja tak zrobiłam test za wcześnie, ryczałam jak bóbr, niesamowitego doła miałam jak jeszcze lekarz mi powiedział, że niestey nie ma nic, nie tym razem a mój mąż wkurzał mnie bo chodził i mówił, że test i lekarz się pomylił, że na pewno jestem w ciąży - jeszcze bardziej się na niego wkurzałam i ryczałam. Ale okazało się, że on jedyny miał rację. Wszytko robiłam za wcześnie... a ok 19 dni później okazało się, że byłam w ciąży. Więc może u Ciebie też tak jest :-) trzymam kciuki mocno, mocno :tak::-):tak:

Rany ale się rozpisałam !!! Buziaczki dla Was :-D:-)

reklama
Cześć dziewczynki :-)
Ja tak na chwilkę, ale chciałam Wam powiedzieć o swojej wizycie... Więc z ciążą jest dobrze,synuś :-D:-D rośnie i zdrowo się rozwija, ale z uwagi na moje b. częste bóle brzucha i siedzący tryb pracy przy kompie idę już na zwolnienie. Pani dr powiedziała, ze to już po połowie ciąży i nie ma co się męczyć w pracy siedząc i uciskając brzuch - być może dlatego, że prawie cały czas siedzę przy kompie to uciskam i mam te bóle podbrzusza... tylko jak to powiem szefowej ??? :baffled::szok:

Jeśli chodzi o moją glukozę to stwierdziła, że jest podwyższona i mam na razie pilnować diety a następnym razem da mi do powtórzenia glukozę po 75 g. Pozostałe wyniki są b. dobre, stwierdziła, że jak na wyniki morfologii po glukozie to są idealne. Oczywiście zdziwiła się, ze laborant tak zrobił... No i mam podwyższone trochę za bardzo ciśnienie, muszę go pilnować i sama sobie mierzyć i zapisywać :tak:
bo jak dalej tak będzie to terzba będzie coś z tym zrobić :-(
Dlatego na razie zaleciła więcej odpoczywać i spacerować, troszkę muszę zmienić tryb życia tymczasowo ... :-)

Szczerze mówiąc to pierwsze słyszę. Aż przeleciałam teraz aktualna ustawę i nic takiego nie znalazłam. Jest kilka tylko możliwości zwolnienia ciężarnej z pracy:
1. likwidacja zakładu pracy
2. zwolnienie dyscyplinarne
3. gdy jest na umowie na zastępstwo
Tak mówi też kodeks pracy i żadnej innej ustawy nie znalazłam. Emma jeżeli możesz to prześlij linka do tej ustawy albo informację jak to ustawa. chętnie na to zerknę.

Patrysia super, ze możesz być jeszcze w domku :-) Trzymamy kciuki, teraz każdy dzień to już może być ten WIELKI DZIEŃ :-D

Kasiulek jak przeczytałam Twoją wiadomość to przypomniałam sobie o sobie samej. Ja tak zrobiłam test za wcześnie, ryczałam jak bóbr, niesamowitego doła miałam jak jeszcze lekarz mi powiedział, że niestey nie ma nic, nie tym razem a mój mąż wkurzał mnie bo chodził i mówił, że test i lekarz się pomylił, że na pewno jestem w ciąży - jeszcze bardziej się na niego wkurzałam i ryczałam. Ale okazało się, że on jedyny miał rację. Wszytko robiłam za wcześnie... a ok 19 dni później okazało się, że byłam w ciąży. Więc może u Ciebie też tak jest :-) trzymam kciuki mocno, mocno :tak::-):tak:

Rany ale się rozpisałam !!! Buziaczki dla Was :-D:-)
Gratuluje Synusia:tak::-):-)
To dobrze,że idziesz na zwolnienie,odpoczywaj dużo.A czemu jak to powiesz szefowej? Coś nie tak będzie jak jej powiesz?

Dziękuje za komentarzyk
:-)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry