• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

reklama
Witam ja czekam na @ już mnie wszystko boli.Dostałam dziś tel do niby dobrej doktorki na Śląsku, wiec może się zmobilizuję.Pomalutku czas zacząć staranka:)Wydaje mi się że się chyba pozbierałam w końcu do kupy.
Jestem w trakcie ocieplania domku, i mam taki bałagan wszędzie że nie wiem kiedy to posprzątam, bo cały przyszły tydzień w pracy:(
Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego week:)

Witam ja czekam na @ już mnie wszystko boli.Dostałam dziś tel do niby dobrej doktorki na Śląsku, wiec może się zmobilizuję.Pomalutku czas zacząć staranka:)Wydaje mi się że się chyba pozbierałam w końcu do kupy.
Jestem w trakcie ocieplania domku, i mam taki bałagan wszędzie że nie wiem kiedy to posprzątam, bo cały przyszły tydzień w pracy:(
Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego week:)

Zaczynaj staranka i zaglądaj tu do nas często, będziemy Cię wspierać :tak::-)
Trzymam kciuki by wszystko poszło po Twojej myśli;-)

hej dziewczynki
jak się dzisiaj miewacie. ja wpadłam sobie na chwilę do pracy... heheh w odwiedziny. dziś byłam pewna że jednak @ przyjdzie od wczoraj bolał mnie brzuch, a dzisiaj zamiast @ biały śluz...... brzuch pobolewa nadal. szyjka zamiast się obniżać to nadal jest średnio wysoko i zrobiła się miekka jakaś... ehhh ale zamknięta. narazie nie testuje... czekam na @. twarda jestem, hehe
pozdrawiam

hej dziewczynki
jak się dzisiaj miewacie. ja wpadłam sobie na chwilę do pracy... heheh w odwiedziny. dziś byłam pewna że jednak @ przyjdzie od wczoraj bolał mnie brzuch, a dzisiaj zamiast @ biały śluz...... brzuch pobolewa nadal. szyjka zamiast się obniżać to nadal jest średnio wysoko i zrobiła się miekka jakaś... ehhh ale zamknięta. narazie nie testuje... czekam na @. twarda jestem, hehe
pozdrawiam

Kochana jak można zbadać szyjkę macicy??:sorry2::baffled::confused:

Kochana jak można zbadać szyjkę macicy??:sorry2::baffled::confused:

szyjke badasz raz dziennie
obojętnie rano czy wieczorem, byleby mniej więcej o tej samej porze.
stajesz sobie na jednej nodze drugą opierasz np o wanne. wprowadzasz do pochwy dwa palce, wskazujący i środkowy, tak aby dotknąc szyjki. jeśli jest miękka jak warga i jest wysoko ( czyli powiedzmy ledwo jej sięgasz) to masz dni płodne, jeśli jet nisko i jest twarda i zamknięta (otworek w środku szyjki jest malutki) to dni niepłodne. tuż przed miesiączką szyjka twardnieje i obniża się.

nie wiem czy wszystko napisałam... jak cos mi się przypomni to dopiszę

szyjke badasz raz dziennie
obojętnie rano czy wieczorem, byleby mniej więcej o tej samej porze.
stajesz sobie na jednej nodze drugą opierasz np o wanne. wprowadzasz do pochwy dwa palce, wskazujący i środkowy, tak aby dotknąc szyjki. jeśli jest miękka jak warga i jest wysoko ( czyli powiedzmy ledwo jej sięgasz) to masz dni płodne, jeśli jet nisko i jest twarda i zamknięta (otworek w środku szyjki jest malutki) to dni niepłodne. tuż przed miesiączką szyjka twardnieje i obniża się.

nie wiem czy wszystko napisałam... jak cos mi się przypomni to dopiszę

Dziękuję Kochana za informacje:tak:

nie ma problemu
chyba nie doczekam do badania.na dodatek w poniedziałek i wtorek pracuje o 7 rano do 19, więc totalna masakra, nie zdążę nigdzie na bete skoczy a poza tym nie wiem czy w ogóle będę miała na to siłę. ehh więc musze poczeka do środy i dopiero test. no chyba że @ się jednak napatoczy....
słuchajcie macie może jakieś witaminki ziółka czy coś co pomaga zafasolkowac?

reklama
ja kobitki muszę na chwilę czmychnąć bo mój sąsiad coś ode mnie cierpi. dajcie znac co do tych ziólek:D może sobię kupię jakiegoś wspomagacza jakby co:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry