reklama

Mamuski grudniowe

Hej mamuśki :-) Nie narzekajcie tak, że źle wam się leży, bo jak będziecie musiały tak jak ja to się zacznie makabra. Nie wiem gdzie wsadzić biodra, a leżę tylko na boku, bo na wznak mi dysk wyskakuje. Poza tym nie wiem czy to leżenie pomaga :-( W środę miałam kryzys twardego brzucha, wczoraj się z łóżka nie ruszałam i było ok, a dzisiaj zaraz po przebudzeniu znowu twardy :crazy: Za tydzień kontrola u innego gina, bo mój na urlopie. Może mi dawkę fenoterolu zwiększy, bo teraz biorę po pół tabletki 6 razy dziennie

Ostatnia edycja:
reklama
liwus krwotoki z nosa to oznaki anemii, też miewam w nocy właśnie... beznadziejne uczucie :dry:

Madlen anemii nie mam a wręcz wyniki mam rewelacyjne bo robiłam z 2 tyg temu ( pod kątem niedokrwistości zlecone przez fundację gdzie oddawałam szpik kostny i lekarz-hematolog który mnie nadzoruje był b.zadowolony z wyników) a hemoglobinę mam na poziomie 15. W poprzedniej ciąży też tak miałam i wyniki też były dobre także taka moja uroda - niestety.
Pocieszam się tym że to już bliżej końca niż początku :happy:

Anka- ja leze w lozku (tylko do toalety chodze i pod prysznic) juz od poczatku ciazy... i moge tak do grudnia, byle Franciszek przezyl. Juz tez czasem nie moge z bolu, ale co zrobic.... Mi brzuch caly czas sie stawia i twardy jak kamien! Nie biore lekow, bo robili badania nad nimi i okazalo sie ze dzialaja jak placebo! :baffled:

Muffy współczuję, zwłaszcza, że tak od początku leżysz :-( Wiadomo, że dzidzia najważniejsza, jeszcze minimum do 36 tc wytrzymać, to powinny być i płucka dobrze rozwinięte i możemy się rozpakowywać. Nie wiem czy leki nie działają, bo gdyby tak było to po co się tym faszerować? Tyle skutków ubocznych to więcej szkody niż pożytku. W poprzedniej ciąży jechałam na cordafenie bez leżenia i donosiłam do 38 tc. Wierzę mimo wszystko, że się nam wszystkim uda

Witajcie kobietki
Moje dziecie dzisiaj o 2 w nocy dokazywalo ze hej.

Ja tez nie spie za dobrze, jak dla mnie to za krotko spie no i za czesto sie budze w nocy a do tego za wygodnie mi nie jest.

Sarka mnie tez kregoslup pobolewa i czesto tez posladek raz jeden raz drugi czasem to az chodzi mi sie ciezko przez ten bol.
Muffy wspolczuje tego lezenia od samego poczatku, ale w koncu to dla zdrowia malego, wiec trzeba to wytrzymac. I pocieszenie jest ze juz blizej niz dalej

Wybaczcie dziewczyny ale jakoś nie chce mi sie nadrabiać ...chyba przez tą pogodę.

Ja dzisiaj musiałam poprasować ...bo jutro juz nie bede miała jak... na tydzień siorka podrzuca mi pieska, i bedzie wesolo w domku:rofl2:

Hej :)
My po wizycie, relacja w odpowiednim wątku.
U nas od rana, a właściwie to już od wieczora leje :dry: dzień senny, nic się nie chce, a jeszcze szkoła rodzenia dziś czeka.

Mi się wydaje że krwawienia z nosa to niekoniecznie anemia, raczej zwiększona ilość krwi i osłabienie śluzówki, jedne ciężarne tak mają, inne niekoniecznie, to jak i z tym puchnięciem paluchów czy kostek :tak: Taka uroda, rzec można :)

Co do spania to mnie się gorzej śpi, bo mała ciśnie pęcherz. Muszę po prostu częściej wstawać, a jak się kładę na boku to czasem boli. Ale tylko na chwilę i jak już zasnę to jest OK. Nie bolą mnie ani biodra ani plecy na szczęście, mogę się wiercić z boku na bok. Na plecach też mi dobrze :sorry2: Mam nadzieję, że tak do końca będzie... :tak:

Czesc dziewczyny,
ja dzis wolne, bez nadgodzin, a od poniedzialku urlopik w Polsce..juz nie moge sie doczekac, bo gdy juz potwierdze ze to chlopczyk na 100% to ogarnie mnie zakupowe szalenstwo :-D a weekend mam juz zaplanowany pod wzgledem ostatnich zakupow, jutro kosmetyczka i obiad u kolezanki, w niedziele bede odpoczywac i pakowac nasza trojeczke.

Ja na szczescie nie mam problemow ze spaniem, klade sie o 3 rano, wiec w pracy wyikuje sie za wszystkie czasy a potem jak juz padne to spie do 11. narazie mnie nic nie boli, ostatnio mnie bolal prawy bok, ale jak spojrzalam w kalendarzyk, to mialam miec planowana owulacje w ten dzien, wiec to chyba to...jak myslicie? na szczescie nad ranem przeszlo.
Teraz wypijam kawke, wskocze pod szybki prysznic i lecmy do miasta, musze kupic drobiazgi dla kuzynostwa Majki :-) i mojemu jakas bluze czy koszule, jego ciezko do sklepu wyciagnac....a sam to nie pojdzie kupic ehh, moze sobie tez cos kupie ;-)

A ja na urlopie juz od 3 miesięcy ehheheh :P Nie ma to jak byczenie sie w domku.

Kurcze nie mogę sie doczekac tego małego łobuziaka jutro ... mila jest jak dziecko wiec bedzie sie wiecznie przytulać i bawic z Alankiem.

Za 1,5 godzinki wraca mąz z pracy i jedziemy po zakupy ... pingwiny już w lodówce latają czas najwyższy ją uzupełnic, zwłaszcza ze jak wszystkiego jeść nie mogę, to musze dla siebie nakupować.
Dzisiaj mam pierwszy dzień na insulinie ... troche dziwnie sie po niej czuje, raz nawet zrobiło mi się słabo i niedobrze, teraz zaczyna mnie pobolewać głowa ... za 30 min mierze cukier i zobaczymy czy nie jest za niski przypadkiem , jak tak to bede musiał zjesc cos słodkiego bo dopadnie mnie hipoglikemia.

a ja dzisiaj tylko o sobie ... sorki ale jakoś nie mam weny do nadrabiania Was :*

reklama
Dzień dobry nie zaglądałam deo was bo dziś nie mikalam kiedy pojechal niedawno mój brat z żoną i malym serce mi sie krajalo jak odjeżdżali tak rzadko go widze mój jedyny bratanek a prawie cioci nie zna:-(zanim zdązył sie przywyczaić to już pojechali:no: będę teraz z wami bardziej na bieżąco mała od poniedzialku do przedszkola więc oddychne:-) już sie nie moge doczekać ale pewnie będzie mi sie nudzilo :baffled:wykończona jestem goścmi posprzatałam cały dom i oczy mi sie zamykają:dry: co ile macie wizyty teraz u gin bo ja mialam wczoraj a gin mnie już zapisał na 13 września nie wiem czy teraz juz tak czsto będe musiala chodzić:sorry2: ja jak siedze w pozycji pół leżącej to okropnie mi drętwieją plecy calutki krgoslup aż po pośladki:crazy:mam takiie dni że usypaim jak dziecko a mam takie dni że ni moge usnąć ostatnio nie miałam problemów ze snem bo cały czas pelno roboty było ze wszystkim

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry