reklama

Mamuski grudniowe

Mi sie wydaje że te liczenie to nie jest ze 10 ruchów co godzine tylko jak dziecko sie rusza bądz jest aktywne to powinno byc w ciągu godziny 10 ruchów...ja tego nawet nie licze bo czasami połowe dnia potrafi sie nie ruszać a na wieczór szaleje

reklama
Nathani- od popołudnia jak narazie spokój kupiliśmy borówki suszone ktore sie gotuje chetniej je pije zobaczymy efekty jutro:sorry2: Neska-fotelik samochodowy trzeba mieć od 0-9kg Fiolka-to masz już przyczyne ja tez sie naschylam przy myciu ale podlóg a zlew nie mam nisko tylko nieforemnie w rogu mój brzuch mi nie pozwala dobrze podejść i też troszke kombinuje:dry: Bulkasia ja nie licze ruchów bo moja mała caly czas taka wierci pięta ze nie widze potrzeby U nas jest rehabilitantka ćwiczy z malą a mi sie oczy już kleją zaraz do spania:happy2:

neska ja tez bym chciala, baaardzo, jest mi ciezko, mam problemy z oddychaniem i ciagle zatkany nos co strasznie mnie wkurza, poza tym czuje sie jak slonica, taka nieforemna i nieruchliwa, a tu za 3 latka trzeba sie nabiegac. Jak bylam w pierwszej ciazy to bylo zupelnie inaczej, nie tylkoz e ciaza sama w sobie lekko przeszla, ale mialam tez mnostwo czasu na odpoczynek, czego teraz mi brakuje, a do tego mam takie poczucie winy ze nie moge juz z cora tak sie bawic jak wczesniej tylko takie ograniczone wszystko. Mala jest bardzo wyrozumiala i nie narzeka ale ja to chyba gorzej przechodze. Odliczam czas! Moze sie uda bedzie juz pod koniec listopada a nie na poczatku grudnia,....

fiolka u mnie nuda, bolą mnie wszystkie kości od leżenia i wnętrzności bo Antoś je wszystkie kopie, ale ten ból jest akurat najprzyjemniejszy i wolę czuć że się rusza niż nie czuć w ogóle :)
neska można mieć nosidełko, ale ze specjalną podkładką do samochodu...

Poczytalam ale juz za duzo nie popisze cos mnie glowa dzis boli:sorry2:

Co do kregoslupa to i moj mi okropnie daje w kosc, jak sie ruszam boli jak leze tez boli oszalec mozna:sorry2:

A co do ruchow ja nie licze, bo moje dziecie sie ciagle rusza i nigdy bym nie przestala liczyc:-D:-D ciekawa jestem kiedy maly spi????

Wiola cos Nastka czesto ma problemy z brzuszkiem ja malemu daje codziennie actimela nie pomaga na infekcje wirusowe, ale zauwazylam, ze wlasnie brzuszek poratowal;-)

Ano właśnie, co do tego puchnięcia to przydałoby się już trochę poleżeć... :cool2: byle do piątku, pewnie da się coś zrobić w tym temacie. Strasznie mi się teraz dłuży czas oczekiwania na wizytę...

4madlen niestety nie mówiła nam położna o tym LifeNest, właściwie pierwszy raz to widzę, żebym wiedziała wtedy to bym popytała. Ale chyba Fiolka wybiera się na szkołę, może zrobi wywiad? ;)

Jakbym miała czekać co godzinę na 10 ruchów swojego dziecka... boziu, już bym chyba nie na ginekologii tylko na psychiatrii leżała ;p
W zaleceniach dla "słodkich" mam napisane tak (to jest informacja od poradni):
"liczenie ruchów płodu od 29tc wg schematu: od wyznaczonej samodzielnie godziny liczyć moment wystąpienia 10 ruchu - minimalna liczba ruchów w ciągu 3 godzin wynosi 10"

Moje Maleństwo ma takie akcje nad ranem i w nocy, za dnia to się nie spodziewam, ale to pewnie że więcej łażę niż siedzę. Noukie, Wiolka, 4Madlen zazdroszczę Wam takich aktywnych dzidziolków, moja dziś się nawet na badaniu nie chciała popisać, a przecież wiem, że umie :dry:

Vivienne On się tak rusza bo leżę, jak nie leżałam to sie ruszał mało- przeciez byłam az na badaniach z tego powodu... wtedy własnie ginka kazała zaobserwowac czy w ciagu dnia jest chociaz jedna godzina w której dzidzia ruszy się min 10 razy.

reklama
Witajcie. Dziś wstałam jakoś bez humoru strasznie kaszle .Jakis syrop będę musiała pić
mummy rozumiem cię w całej rozciągłości jeszcze trochę
liwus plan porodu i owszem ale ja przekonuje sie ze teoria i hasła swoje a prawdziwe realia swoje
ciril ja też się zastanawiam jak ogarnę dom, trójkę dzieciarni a po macierzyńskim dojdzie praca ale jakoś damy radę
wiolka mam nadzieje ze malej przeszło
Ruchów nie liczę bo młoda aktywna

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry