• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamuski grudniowe

Mi sie wydaje że te liczenie to nie jest ze 10 ruchów co godzine tylko jak dziecko sie rusza bądz jest aktywne to powinno byc w ciągu godziny 10 ruchów...ja tego nawet nie licze bo czasami połowe dnia potrafi sie nie ruszać a na wieczór szaleje

reklama
Nathani- od popołudnia jak narazie spokój kupiliśmy borówki suszone ktore sie gotuje chetniej je pije zobaczymy efekty jutro:sorry2: Neska-fotelik samochodowy trzeba mieć od 0-9kg Fiolka-to masz już przyczyne ja tez sie naschylam przy myciu ale podlóg a zlew nie mam nisko tylko nieforemnie w rogu mój brzuch mi nie pozwala dobrze podejść i też troszke kombinuje:dry: Bulkasia ja nie licze ruchów bo moja mała caly czas taka wierci pięta ze nie widze potrzeby U nas jest rehabilitantka ćwiczy z malą a mi sie oczy już kleją zaraz do spania:happy2:

neska ja tez bym chciala, baaardzo, jest mi ciezko, mam problemy z oddychaniem i ciagle zatkany nos co strasznie mnie wkurza, poza tym czuje sie jak slonica, taka nieforemna i nieruchliwa, a tu za 3 latka trzeba sie nabiegac. Jak bylam w pierwszej ciazy to bylo zupelnie inaczej, nie tylkoz e ciaza sama w sobie lekko przeszla, ale mialam tez mnostwo czasu na odpoczynek, czego teraz mi brakuje, a do tego mam takie poczucie winy ze nie moge juz z cora tak sie bawic jak wczesniej tylko takie ograniczone wszystko. Mala jest bardzo wyrozumiala i nie narzeka ale ja to chyba gorzej przechodze. Odliczam czas! Moze sie uda bedzie juz pod koniec listopada a nie na poczatku grudnia,....

fiolka u mnie nuda, bolą mnie wszystkie kości od leżenia i wnętrzności bo Antoś je wszystkie kopie, ale ten ból jest akurat najprzyjemniejszy i wolę czuć że się rusza niż nie czuć w ogóle :)
neska można mieć nosidełko, ale ze specjalną podkładką do samochodu...

Poczytalam ale juz za duzo nie popisze cos mnie glowa dzis boli:sorry2:

Co do kregoslupa to i moj mi okropnie daje w kosc, jak sie ruszam boli jak leze tez boli oszalec mozna:sorry2:

A co do ruchow ja nie licze, bo moje dziecie sie ciagle rusza i nigdy bym nie przestala liczyc:-D:-D ciekawa jestem kiedy maly spi????

Wiola cos Nastka czesto ma problemy z brzuszkiem ja malemu daje codziennie actimela nie pomaga na infekcje wirusowe, ale zauwazylam, ze wlasnie brzuszek poratowal;-)

Ano właśnie, co do tego puchnięcia to przydałoby się już trochę poleżeć... :cool2: byle do piątku, pewnie da się coś zrobić w tym temacie. Strasznie mi się teraz dłuży czas oczekiwania na wizytę...

4madlen niestety nie mówiła nam położna o tym LifeNest, właściwie pierwszy raz to widzę, żebym wiedziała wtedy to bym popytała. Ale chyba Fiolka wybiera się na szkołę, może zrobi wywiad? ;)

Jakbym miała czekać co godzinę na 10 ruchów swojego dziecka... boziu, już bym chyba nie na ginekologii tylko na psychiatrii leżała ;p
W zaleceniach dla "słodkich" mam napisane tak (to jest informacja od poradni):
"liczenie ruchów płodu od 29tc wg schematu: od wyznaczonej samodzielnie godziny liczyć moment wystąpienia 10 ruchu - minimalna liczba ruchów w ciągu 3 godzin wynosi 10"

Moje Maleństwo ma takie akcje nad ranem i w nocy, za dnia to się nie spodziewam, ale to pewnie że więcej łażę niż siedzę. Noukie, Wiolka, 4Madlen zazdroszczę Wam takich aktywnych dzidziolków, moja dziś się nawet na badaniu nie chciała popisać, a przecież wiem, że umie :dry:

Vivienne On się tak rusza bo leżę, jak nie leżałam to sie ruszał mało- przeciez byłam az na badaniach z tego powodu... wtedy własnie ginka kazała zaobserwowac czy w ciagu dnia jest chociaz jedna godzina w której dzidzia ruszy się min 10 razy.

reklama
Witajcie. Dziś wstałam jakoś bez humoru strasznie kaszle .Jakis syrop będę musiała pić
mummy rozumiem cię w całej rozciągłości jeszcze trochę
liwus plan porodu i owszem ale ja przekonuje sie ze teoria i hasła swoje a prawdziwe realia swoje
ciril ja też się zastanawiam jak ogarnę dom, trójkę dzieciarni a po macierzyńskim dojdzie praca ale jakoś damy radę
wiolka mam nadzieje ze malej przeszło
Ruchów nie liczę bo młoda aktywna

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry