reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Witam!

A ja znowu 2w1 :( To haslo to juz u mnie standard, chyba bede tak pisac do konca mojego zycia :laugh: BOli zadnych, pomijajac oczywiscie te z kregoslupa gdy cos zrobie, samopoczucie wzgledne, wiec dzisiaj pewnie znow nic nie bedzie. Musze sobie za chwile zmienic suwaczek na ta date z OM a nie z USG bo juz nie wierze ze urodze w tym tygodniu tak jak mowil to lekarz, ehhh.. :(

MariaOla z tymi snami w ciazy to mokkate ma racje; mnie sie zazwyczaj prawie nic nie snilo, albo nie pamietalam a jak bylam w drugim trymestrze i na poczatku trzeciego to rodzilam w snie prawie co noc :) i to jeszcze jeakies rozne istotki albo dorosle juz dzieci :laugh: wszyscy w domu mieli ze mnie niezly ubaw jak im to opowiadalam ;)

reklama
Mokkate właśnie sprawdziłam komórkę, sms od Basi nie przyszedł więc jak na razie to chyba nie urodziła ;) A z Dagmarą widziałaś się w takim razie wcześniej niż ja, a ona się nie pochwaliła że z Tobą rozmawiała. Wiesz szczerze mówiąc to ja się cieszę że Karolinka jest taka i nie waży tak dużo jak Marta, a Ty co o tym myślisz? No ale przecież jak mała ma apetyt to co zrobi? Przecież nie zabroni jej jeść.

Trysia trzymam kciuki za Twoją Kicie!

A co do tych kartek to ja napisałam swoją datę urodzenia bo w pierwszym (chyba ;)) poście na ten temat MamaBoo pisała o tych dwóch datach, dopiero potem Karolinna za proponowała żeby pisać tylko datę dzidziolków. Jestem za, myslę że to wystarczy. W każdym razie mnie karteczek nie musicie wysyłać, myślę że lepiej byłoby ustalić że wysyłamy tylko dla dzieci karteczki albo dla dzieci i dla mam. Żeby było sprawiedliwie ;) a co do podpisu to mam taką propozycję zeby podpisywać się imieniem i nazwiskiem a w nawiasie napisać nick z bb, żeby było wiadomo od kogo karteczka, no bo nicki znamy lepiej ;)

Karolinna - Lenka już niedługo będzie chodzić, to tylko kwestia czasu kiedy pierwszy raz się puści i podrepta, a potem już będzie miała z górki :) A @ dostałaś? Lenka będzie mieć to rodzeństwo czy na razie nie ??? ;)

MamaBoo tak teściowa mieszka na dolnym ;)

MariaOla nie mamy śpiworka jak na razie, Karolinka to bardzo gorąca dziewczynka i byłoby jej za ciepło. Zresztą chyba i tak to by nie zdało ezgaminu bo mała przekręca się w taki dziwny sposób, wykorzystuje do tego główkę, ma w wniej strasznie dużo siły a za główką idzie reszta ciałka. Wystarczy jej przytrzymać główkę i juz się nie przekręci, dlatego te poduszki zdają egzamin :)

Nasze maleństwo zasnęło, po ciężkich bojach, bardzo chciała na brzuszek, tak mi jej żal :(

Lece po pora się szykować. Pa Pa! Pewnie wieczorkiem zajrze :)

Basia melduj się, co z Tobą, może już na porodówce jesteś ???

No, zasnęła.... Wkleję kilka fotek (kiedy miała jeszcze dobry humor  :(), może coś to pomoże ;D
Z góry przepraszam MamęBoo, ale jeszcze nie nauczyłam się wklejac inaczej..

W domu się uśmiechałam....
radoztatusiemqp5.jpg

Na spacerku też się uśmiechałam...
wwzkuwe8.jpg

Ciekawe kto kogo naśladuje...
paluszkinr4.jpg

Dzis jadę z teściowa zamówić pomnik dla teścia.
(brrr..przykry obowiązek)
Od cen mozna dostac zwrotu głowy. I uwaga- 10% od postawienia pomnika  jest dla księdza...
Dobre, co?

no czesc slaskie mamy :) juz po slubie prawie tydzien a ja jak zamroczona chodze:) w sumie nie odczowam duzej zmiany procz takiej ze zasypiam ibudze obk mojego meza ;) mieszkamy u mnie, tzn z moimi rodzicami, uznalam ze tak bedzie lepiej az do rozwiazania i na poczatku, bo pomoc bedzie mi potrzebna, a co bedzie pozniej to zobaczymy:) fotek nie bede tutaj wklejac ale wskakujcie na moj album tutaj ----> http://photos.yahoo.com/karolina.pawel/albums/

buziaki :)

Mokatte ..... wiadomo, że ksiądz musi mieć swoją działkę, bo przecież patrzy na niego i modli się, by się nie zapadał ;) Też mnie to wkurzyło, bo przecież i tak się płaci opłatę za miejsce :mad:, a to że ma tylko ładniejszy cmentarzyk to powinien się cieszyć .... Wbrew ślubom ubóstwa księża są bardzo pazerni, stąd też tracą wiernych .... Ach ... przecież nie mogę się denerwować :-[
A ja myślę, że one naśladują ciebie, mokatka ;)

Trysia ... ojjjjjjjj biedulek kitek, co z nim ??? Ja strasznie kocham wszelkie zwierzaki, nawet kociaki, na którem mam uczulenie (a psiiiik) ::)

Iza .... tego się jeszcze nauczę tzn. jak bardzo silne potrafią być dzieci ;) Doświadczenie mam tylko w ciociowaniu, a więc w opiece z doskoku. Ale zawsze mogę Was pytać o radę, kochane doświadczone cioteczki forumowe :)

Karolinna, Kubusiowa ... Niedawno wróciłam ze spacerku i spotkałam listonosza ... on faktycznie ma ciemne włosy i piegi :o ..... ale wcześniej jakoś tego nie zauważyłam, więc bez podtekstów :laugh:
A co do snów to śniło mi się też, że wyciągałam dzieci nawet z komina, wyławiałam z wody, wykopywałam w doniczce na balkonie, także mnie już w snach chyba nic już nie jest w stanie zdziwić. Choć pierwszy raz rodziłam, ale na stojąco, z rękami opartymi o ścianę, jak w trakcie przeszukania osobistego przez policję :laugh: :laugh: :laugh:

Lista ..... ale na liście nie mam nazwiska Kubusiowej !!!

No i koleżanka miała przyjechać (sama nawet się zaproponowała) a teraz dostałam smsa, ze od wczoraj ją boli noga i zaczęła jej teraz puchnąć i chyba nie przyjedzie. A jakby się coś zmieniło to da znać.... Chyba dzisiaj pójdę na spacer sama z Oskarem, bo R. pewnie znowu będzie marudził, ze chce do domu (biedulek się narobi - wrrrr).
Mokatte księża już tacy są. To samo było z grobem Dawidka, tylko Moja mama narazie postawiła mu takie deseczki w koło i posypała kamyczkami. Jak sama mówi - nie chce narazie pomnika, bo  i tak miał ciężkie życie i jeszcze to by go przygniotło.
Wracająć do księży i to mnie w nich wqrza a potem się dziwią, że się do kościoła nie chodzi.....
MariaOla fajne masz sny - no no - nie powiem :D

Karla jesczze wszystkich fotek nie przejrzałam, ale zaczynam właśnie i są super - a szcególnie te opsiy do zdjęć :) No i widzę, że zaczyna być brzuszek widać :)

Karlam właśnie doszłam do ostatniego zdjęcia i nei wierzę własnym oczom !!!!!! Obok Ciebie stoi Gosia - znam ją z widzenia - chodziła do podstawówki z Karoliną Sosną (to sisotra mojej przyjaciółki z lat szkolnych) i w zasadzie ze mną też. Mieszka w Zabrzu prawda ? Boże jaki świat jest mały......

no i jestem again :D ;)

jutro z Lenką idziemy na odczyt badania krwi ,bo nie wiele mi mówi o co tam chodzi ::) . No ale twoja wiedza mokkate to mnie zadziwiła ;D .

mokkate no super fotecki :D Martynka jaka uchachana 8) w ogóle jak ja zobaczyłam ze taka energiczna jest to dalej cieżko mi w to uwierzyć! :D zawsze spała albo taka spokojniutka :) .

iza jeszcze @ nie mam ::) niedługo chyba kupię test ::) ;) .mam nadzieję ze faktycznie Lenka niedługo będzie chodzić :D miłego pobytu u teściowej ;D ;) co do spotkania to jestem za! póki piękna pogoda :) .

karlam no widać ze imprezka udana :) .

mamaboo szkoda ze z koleżanką się nie spotkasz ::) a Rafał... bez komentarza ::) .

mariaola no dziwne ,bo ja mam nazwisko kubusiowej na liscie ,nie doćć ze cię nie pogrubia to jeszcze nie chce ci udostępnić nazwiska ;D ;) ale ty masz sny :o ło matko ::) ;)

luczynka pewnie cieżko ci w to uwierzyć ale k i e d y ś urodzisz ;D ;) .

Lecę cosik przekąsić póki Lenka śpi :) .

reklama
karolinna a zebys wiedziala ze jest mi juz coraz truddniej uwierzyc w to ze kiedys urodze ;D moze bede jak slon, hmmm? ::) :laugh:

a wie ktoś może co sie dzieje z Baśką? jakos cicho jest dzisiaj? moze lezy juz na porodowce? ;D mam tylko nadzieje ze nie znowu czegos sobie nie zrobila i nie jest u chirurga ;)

Do góry