reklama

Mamy 2011

reklama
oj puuuusto:)

ciakawa jestem jak spedzilyscie ten upalny weekend? my troche u tesciow bylismy i w domu tez bo dla malego to chyba za goraco na jakies wyprawy nad jezioro. choc w domu nie lepiej bo mamy 27.5 stopnia. jutro ide zamowic rolety swiatloszczelne bo zwariujemy tutaj;)
a moj synus chyba faktycznie ma skok rozwojowy bo od wczoraj ciagle sie na boki z plecow odwraca a wczesniej to bylo raz na jakis czas. do tego jak trzymam przed nim zabawke to siega po nia i lapie i do buzi zaraz. no i jeszcze swiadomie zaczal udzerzac w wiszace zabawki i jak mu sie uda to sie smieje na glos. kocham ten smiech:)

Dobry wieczór:) Normalnie zaraz się rozpuszczę...Okropne upały i duchota, ledwo je znoszę...a co dopiero nasze bobaski:/ Pod koniec tyg. ma być dopiero chłodniej:/ Dzisiaj wybyliśmy na wieś, Filo cały dzień spędził pod drzewkiem:) Spał w dzień 5 razy! Ale teraz na szczęscie też śpi:) Ja miałam pracowity uczelniany weekend, wszystko mam już zaliczone, o sorki seminarka mi została, jestem z siebie bardzo zadowolona, bo to najlepszy semestr w moim wykonaniu, mam średnią 5,0 z niego:))))))

I pochwalę się, widziałam naszego Johnego:) Taki malusi jest, robi super dzióbki usteczkami i w ogóle fajowy jest chłopak:)

Beti zaczyna się kolejny dzień, a nasze dzieciaki potrafią coś nowego:) To niby normalne, ale jestem pełna podziwu, że ten rozwój tak szybko idzie i w dodatku tak znienacka przychodzą nowe umiejętności:) A głosik Fila pamiętam doskonale, nawet pisałam, ze teściowa taka zdziwiona była co on tam tak piszczy:) Napisz jaki koszt takich rolet, bo chyba fajna sprawa, chociaż nierealna dla nas...no ale warto wiedzieć:)

Ostatnia edycja:
ej jak to widzilas Johnego?! ja tez chce:)

a co do uczelni to przybil mi pione bo ja tez mam 5,0!!! najlepiej w historii:) a masz moze jakies info o co chodzi z tymi stypendiami na przyszly rok? bo jak ostatnio skladalam wniosek o zapomoge to pani mowila, ze teraz w calej Polsce nie bedzie naukowych tylko jakies nagrody rektorskie ale niby powiedziala, ze na UAM bede przyznawane na podobnych zasadach co wczesniej...
a Dawidek tez dzis ladnie spal, co prawda 3 razy ale lacznie jakos ok. 4h:) w ofole jaby dziecka nie bylo;)

Beti całą kasę na stypendia podzielą teraz 60:40, większa część pójdzie na socjalne...do tej pory było 50:50. Naukowe będzie przyznawał rektor, na swoich zasadach. szacują, ze stypendia trafią do ok. 10% studentów. U nas podobno dla wybitnych tylko, którzy udzielają się gdzieś w kołąch naukowych, tworzą jakies własne teksty. No łądnie dałyśmy czadu z tymi ocenami, sama nie wiem jak mi to tak poszło:) Chociaż swoje przesiedziałam nad ksiązkami...

ale to nie tylko na UZecie jest mowa o tych niby wybitnychi udzielajacych sie:) bo to niby tak ma byc w calej Polsce. ja mimo to licze, ze w koncy jak mam najwyzsza srednia to uda mi sie dostac stypendium!!!!!!!
jeju wlasnie widzialam pogode. czekaja nas 3 dni po 30 stopni + burze = duchotaaaaaa. a w czwartek dla odmiany... 16st. i badz tu madra:)

Juhu,
No to sobie Beti z emri dialogi piszą a tak... nic się nie dzieje... reszta chyba faktycznie się roztopiła ;P
emri - jak to Johnego? a ja? ja będę jego najbliższą sąsiadka :|

Bolo dla odmiany od Waszych brzdąców mało dzisiaj spał, łącznie w dzień może ze 2h. Latał dzisiaj na golasa i zlał mi łóżko (na chwilę się z zsunął z maty i koca) ale co tam :) ale się pochwalę, że już od wielu dni wstaję tylko raz w nocy ok 3-4 :) także jest super :)
Bolo powędrował piętro niżej w łóżeczku. Jakoś nie widzę, żeby się kapnął, że coś inaczej jest. Jedyne co to nie dosięga do przewijaka nogami i nie może w niego nimi rąbać. Coraz częściej też przewraca się z brzuszka na plecy, dupsko podnosi tak wysoko leżąc na brzuchu, że normalnie zaczyna pełzać i śpiewa jak Pawarotti :)
A ja ciągle siedzę nad projektami naszego nowego gniazdka. Kombinuję jakie by tu kolory, meble, płytki itd. Dziewczynki macie jakieś doświadczenia z firmami robiącymi meble do zabudowy? Na razie mam 2 po obmiarach: Twój Styl i Kraina mebli Łoś. Słyszałyście coś o nich?

Jest 22 a ja ciągle się topię...
Miłych snów babki, niech Wam się przyśni Alaska :)

Ostatnia edycja:
oj laski, ale z Was kujonki ;P no, ale GRATULACJE się należą :)

ja już w zasadzie zdrowa, nie licząc kataru i lekkiej chrypki... Hania też ma katarek, ale w sumie już teraz tylko jak wstanie... na szczęście nie było temperatury :)

chwalicie się tym spaniem to ja też a co tam ;) od przeszło tygodnia nie wstajemy wcale :P Hania śpi od 20 do 8 :)

kuchnie już prawie mamy skończoną jeszcze przedpokój :) marze żeby już wyjść z tego syfu :/

Ostatnia edycja:
a u nas dla odmiany gorzej ze spaniem chyba w zwiazku z tym skokiem rozwojowym:( mlody budzi sie po 2 i pozniej kolo 5 i nie chce juz spac skubaniec:) a juz sie przyzwyczailam do dobrego:/

vii gratuluje, ze remon zmierza ku koncowi:)

katoryba niestety nie mam doswiadczenia z firmami od szaf bo mam wolnostojaca.

reklama
Katoryba a ile mniej więcej kosztuje taka szafa ?? :) też kiedyś chciałam, ale zawsze mi się wydawało, że to jakieś kosmiczne koszty będą...

Beti za to Hania przez upały w dzień dużo marudzi, w dodatku ostatnio ćwiczy wymuszanie wszystko strasznie histerycznym płaczem :/ teraz to już się boję, że policja przyjedzie, bo znęcam się nad dzieckiem ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry