reklama

Mamy 2011

:) super spotkanie! paula dzięki za odwiezienie-wesoło nam było całą paczką :D
maty są super z tiny love(dobrze napisałam?) fishera, albo mozna samemu zabawki dokupic -są na allegro pojedyncze sztuki i powiesic na czyms-ja mam z tiny love-używkę kupiłam na allegro za grosze-ale rewelacyjna :)

a wiecie że moja koza spi jeszcze? ehheeh ide budzić wycałować te moje szczęście ;)

reklama
hej i miłego dnia,
mała kopie od samego rana, wiercipętek nasz malutki :)

też polecam mate tiny love, bardzo sie sprawdziła a i zabaweczki super, jeździły z nami i w wózku i w aucie

marzena lezaczki fisher price i tiny love sa super. te drugie maja czesto wkladki niemowlece wiec glowka sie nie przekrzywia jak dziecko ma slabe miesnie. ceny podobne. mate mam taka prosta smiki ze smyka i maly ja bardz lubi ale dopiero od nie dawna. tiny love tez ma ekstra. karuzele mamu fp rainforesti mlody tez ja lubi ale jak bylismy u znajomych i oni mieli tiny love karuzela klasyczna to Dawidek lezal jak zaklety. nawet sie nic nie odzywal tylko lampil na te pluszaki. ta karuzela ma baaardzo spokojne melodyjki a misie kreca sie powoli (znacznie wolniej niz fp) i hipnotyzuja. do tego ma elementy czarno biale a taki kontrast najbardzie z poczatki fascynuje dzieciaczki. jakbym kupowala drugi raz to bym wziela te tiny love:)

ja też mam leżaczek-bujaczek z fp, chociaż po czasie muszę stwierdzić, że jak na to ile kosztował jest niedopracowany... teraz bym go nie kupiła, a raczej jakiś niedrogi leżaczek, a później bujaczek dla starszego dziecka :) mate mamy kupioną w Tobi, bardzo przepłaconą, a jedynym jej plusem jest to, że jest gruba i miękka :) często można kupić fajne bezfirmowe maty :) co do karuzeli to mamy z canpol'a z pluszowymi misiami i jest rewelacyjna :) do tego misie się odczepiają i Hania sobie je ściąga i się dłużej sama bawi :)

Juhu,
Ależ dzisiaj dziwna pogoda... musiałam cofnąć się do domu ubrać cieplej małego. Młody śpi a mama zaczyna szukać płytek do aneksu :/ emri usilnie mnie przekonywała, że jednak powinnam tam dać płytki (chciałam z nich zrezygnować na rzecz malowanej kuchenną farbą ściany) ech i znowu od początku... a z płytkami do łazienki to wyjdzie nam jedna wielka kupa. Wybraliśmy wszystkie jakie mieli na stanie z danego odcienia (z czego 12szt w lekko innym odcieniu) i okazało się przy wydawaniu, że 5 jest pękniętych a potem przy wnoszeniu, że jeszcze 2 pękły. Gościu dał nam 5 w tym drugim odcieniu + te połamane, także albo muszę przeliczyć na nowo z ułożeniem paska mniej w tym odcieniu albo wyjdzie misz masz we wnęce z pralką i szafką. Jak nie urok to...
Laski czy Wasze dzieci patrzą prosto? Tzn czy jak się patrzą na Was prosto to oba oczka są idealnie na wprost? Bo zauważyłam u Bola jak patrzy na prosto to jedno jest ok a drugie leciutko ucieka w lewo :/ nie wiem czy się tym przejmować czy to jeszcze może tak być?
Leżaczek mam FP ten co wszystkie :) ja uważam, że jest fajny, teraz służy mi też do karmienia, bo na razie nie mam gdzie rozłożyć stolika. Kupiłam używany i jest ok. Na nowy szkoda byłoby mi kasy, bo jest raczej drogi. Mat mam 3 rodzaje, nie wiem nawet jakich producentów i każda jest ok i każda ma niedociągnięcia.

vii
- Hania zachowuje się jak przystało na prawie 5 mies malucha, czyli interesuje się światem i zwraca na siebie uwagę. Teraz dopiero to widzisz, bo wcześniej przeważnie spała. Za jakiś czas przyzwyczaisz się do tego, że czasu dla siebie praktycznie nie ma. Tyle dobrego, że do tej pory miałaś fajnie a my od początku już tak... No a teraz faktycznie jest lepiej, bo można malucha zainteresować zabawkami i jakoś się powygłupiać z nim a wcześniej to tylko nosić i nosić.

Miłego popołudnia babki :)

ile powinien spać 2tygodniowy maluszek? bo wychodzi na to że ja potrzebuję więcej snu niż Dominika :/

ja też polecam Szkudlarka :)) myślę że u niego albo u Kowalika dużo lepiej się nauczycie jeździć niż w jakiś dużych szkołach jazdy, im zależy na dobrych rankingach więc robią co mogą, żeby kursant zdał za pierwszym razem :)

zamknęła oczy - idę robić obiad, lepiej późno niż wcale ;)

e: chciałam Wam powiedzieć że zazdroszczę wczorajszego wyjścia...

Dzięki dziewczyny za opinie:) Po dzisiejszym dniu stwierdziłam, że muszę mieć prawko bo często jest tak, że W. nie może mi zostać z małą a jak muszę coś załatwić to muszę być na czyjejś łasce, żeby albo mi popilnować albo mnie podwiózł jak biorę B.
Kajam się teraz przed tymi wszystkimi co mówili, że jak będzie mała to przyda się prawko a ja zaprzeczałam.

Martinni jasne, że idziemy razem:) trzeba się dogadać:)

E-v spanie to kwestia indywidualna w dużym zakresie. Moja B. i Hania Vii np śpią/spały długo a znowu Boluś krótko. Musisz wyczuć Dominikę, jak zaśnie to jej nie budź a jak nie śpi to na siłę nie położysz ją w kime.

heh moja B. wraca do systemu mam was w nosie idę spać i w dzień mi śpi długo i całą noc. dziś była może ze 4 godziny aktywna i znów śpi muszę ją chyba obudzić.

e_v czasem maluch nie potrzebuje dużo snu, patrz Boluś ;) a Hania spała praktycznie bez przerwy... dziewczyny się nawet śmiały, że ona na wszystkich zdjęciach śpiąca królewna i faktycznie z tego noworodkowego okresu mam mało zdjęć jak ona nie śpi ;) ja to się wręcz nudziłam ;)

Madzioszkaa i co załatwiłaś z promotorem ??

zdjęcia też robię tylko jak śpi ;) tak więc potem wyjdzie że ciągle spała, a ja tylko marudziłam ;) dziś w końcu pierwszy raz possała smoczka, nie wiem czy to dobrze że ją tego uczę?

reklama
e_v dawaj smoka i juz:) bedziesz miala troszke spokoju! ciekawe tylko czy to jednorazowa sytuacja czy juz terz bedzie chciala. a co do spania to u nas byl ksiazkowy przypadek z Dawidem. w ciagu doby raz spal jak z zegarkiem w reku 4,5h (mala dzidzia powinna sama robic sobie jedna 4-5h przerwe od jedzenie na dobe) a reszta to bylo tzw dosypianie. czasem 15 min, ze nie zdarzylam dobrzez kanapy wstac a tu ryk a czasem 2h. te dluzsze drzemki to zawsze na spacerze byly w wdomu zapomnij;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry