reklama

Mamy listopad 2013

No właśnie - pytanie do doświadczonych mamuś - jakie pieluszki kupować? 1 czy od razu 2? Może tylko jakieś mniejsze opakowanie 1?

A tak w ogóle to dzień dobry:) Na 14 jadę na kontrolę do mojego gina - chce mnie sam obejrzeć i postawić diagnozę, co tam się wydarzyło z tym plamieniem.

Pozdrawiam!

reklama
czekoladka21 no tak chodzimy do tej samej:-D wizyty jeszcze nie umówiłam ale chciałabym na 15.06 bo wiem że przyjmuje w soboty tylko nie wiem czy wszystkie, a chciałabym iść z facetem i tylko sobota raczej wchodzi w grę :) albo wieczorkiem. Muszę to przemyśleć ;) Mi powiedziała chłopca, niepewnie jeszcze ale jednak :)) sama jestem ciekawa co powie na następnej wizycie czy się nie wytrze na dziewczynkę :sorry2:
Zauważyłam że idziemy równo z suwaczkiem, fajnie :-)

Jeśli chodzi o rozmiar pieluszek, moja Basia urodziła się przed czasem dwa tygodnie i nawet 1 były dla niej za duże. Dlatego uważam, że warto kupić jedną paczkę 1 i jedną paczkę 2. Wziąć do szpitala 1 i kilka 2, a wrazie czego ktoś doniesie. Jeśli chodzi o markę pieluszek to ja używałam Pampers Premium care (białe), jak była rzadsza kupka to przechodziła przez taką siateczkę i nie miała kontaktu ze skórą, teraz zmienili trochę wkład, ale działa na podobnej zasadzie.
Po jakimś czasie spróbowałam Dada z Biedronki i jestem ogromnie zadowolona i do tej pory ich używam. Nie pęcznieją tak jak pampersy zielone. Uważam, że narazie nie ma co kupować dużych paczek, bo może sie okazać, ze wasze dzieci uczulą. Na początku spróbujcie małych paczek i jak będzie OK to wtedy zaopatrzycie się w większą ilość.
Co do chusteczek ja używam pampers zielone, są moim zdaniem najlepsze. wyróżnia je wielkość pojedynczej chusteczki, jej doskonałe nasączenie. Kupowałam rożne, ale te są moim zdaniem najlepsze.

U mnie dziś straszna pogoda. Byłam dziś rano na badaniach i wyrobiłam sobie kartę stałego klienta. Będę mogła on line podglądać swoje wyniki zarówno te zrobione prywatnie jak i na NFZ.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.:-)

justynka -Jajestem umówiona na 12.06 bo 15.06 mam wesele i chcialam sprawdzić czy wszystko z dzidzia ok.Mi powiedziala dziewczynke no ale pewnie tego 12 już mi blizej 100% powie.

Czekoladka musimy się kiedyś umówić na jeden dzień i podobną godzinę ;)) Gdyby był ten chłopak u mnie jednak to będę wydarzeniem na skalę rodziny ;) u mnie same dziewczyny się rodzą, jak to mój tato kiedyś zrezygnowanie ujął - z formy na cegłę pustak nie wyjdzie :huh: a tu o !

Justynka- tak pasowałoby kiedyś sie umówić może sie rozpoznamy, ja zawsze ze swoim chodze byłby zły gdybym go nie wzieła ze sobą, a czasem jak sie na niego wkurze to mu powiem nie wejdziesz ze mną do gabinetu to odrazu przeprasza hehe.U mnie natomiast od strony mojego A jest więcej dziewczyn a od mojej strony same chłopaki.Więc mi to obojętne.Ja się ucieszyłam bardzo z dziewczynki " o widzę tu hamburgerek" napoczątku zdziwienie a później skapowałam o co chodzi.:-)

Haha, jak coś walnie czasem ta lekarka to faktycznie można się uśmiać :-D
Pierwszy raz w sumie trafiłam na tak pogodnego rzeczowego lekarza, poprzedni zastanawiał się czy dać mi coś na podtrzymanie jak zaczęłam plamić w 5tyg :wściekła/y::szok: na drugi dzień byłam już u niej i wyszłam tak podbudowana i z zupełnie innym nastawieniem że aż mi się żyć chciało znowu. Ja na początku strasznie chciałam dziewczynkę, ale mam przeczucie że będzie inaczej jednak, to nie jest ważne, ważne żeby zdrowe :)

Justynka - tak pierwszy raz się uśmiałam o co chodzi tej lekarce co to za hamburgerek ale później sie zorientowałam heh.Ostatnio się spotkałam że 2 osoby były umówione na 18 ja i jakaś tam jeszcze dziewczyna.Nie wiem właśnie kto tam w recepcji jest mi się wydaje że mama chyba tej ginekolog.

reklama
Czekoladka a to już nie wiem wiesz, ja tam zawsze widzę taką młodą blondynkę na recepcji, ona mieszka w Radziszowie, wiem bo ja sama stamtąd właściwie ;) Mogło im się coś pokiełbasić, dlatego ja wolę się umawiać tak na tydzień przed.
Mi się tylko zdarzył raz taki zastój ale akurat prądu nie było i się nawarstwiło bo dziewczyny przychodziły z godzin wcześniej ;-)

Uciekam się jeszcze pokawkować chwilkę, wczoraj mi 24 stuknęło o zgrozo i dogaszczam rodzinkę ;)
3majcie się :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry