reklama

Mamy listopad 2013

Super :-)
mi się też wydawało, że coś poczułam (jestem w 17 tygodniu) ale pani doktor powiedziała, że mało możliwe bo ja mam trochę tłuszczyku :-p i mam się nie przejmować jak nawet do 20-22 tygodnia nic nie poczuję :-p

reklama
martula znam to, nie raz wracałam z płaczem do domu, otwierałam winko i ryczałam. A teraz jestem cholernie wyczulona na takie rady, porady i ciekawe pytania. Wczoraj usłyszałam "nie widziałam Cię dwa tygodnie, jesteś pewnie już gruba!" Nosz kurczaki!!! zgodnie za radą (przepraszam ale już nie wiem której - ale serdecznie dziękuję:)) usunęłam wpis z FB i mi ulżyło :P
A moja mama jest mistrzem rad i miłych uwag, już kiedyś o tym wspominałam. Np bardzo często słyszę, że ja jej dałam w kość jak byłam mała i ma nadzieję, że moje dziecko mi się odwdzięczy. Albo nie rozumiem jej poczucia humoru albo to po prostu w ogóle nie jest śmieszne...
Co ja bym bez Was zrobiła :happy2:

hej dziewczyny nie mam jak poodpisywać kazdej z kolei zrbię to może jutro :(( bede miala dużo zaległości..

ale poradzcie mi coś boli mnie 3 dzień , dziś apogeum z boku brzucha tzn między kolcem biodrowym prawym a pępkiem, tyle że ból jest taki wzdłuż, gdy podnosze nogę boli..i najgorzej jest z rana po wysikaniu. może kolka ? może wyrostek ? kurcze nie wiem..a dziiiaj mam wazne dwa testy z anatomii w szkole. ale chyba zamiast tego pójdę do lekarza..iść do ginekologa jakiegos? szpitala czy do ogólnego do przechodni ?

dodatkowo jakies przeziębienie mnie złapało, ogromny ból gardła <zielona wydzielina> , no i gęsty katar czerwono brązowy..jakies combo normalnie :(((

marys25 ja robię tak: szparagi obieram, kroję w paseczki około 2 cm, ale końcówki odkładam do osobnego garnuszka. Pokrojone szparagi wrzucam na bulion i gotuję około 20 minut, oczywiście sól, pieprz do smaku. Jak już będą miękkie to znęcam sie nad nimi blenderem :D Następnie można dodać trochę słodkiej śmietanki, albo serka topionego takiego w kostce, żeby się w zupie rozpuścił albo żółtko surowe wcześniej rozbełtane z odrobiną ciepłej zupy a później wlane do garnka, to już jak kto lubi :) no i koperek można dać, a te końcówki są delikatne więc gotuję je około 10 minut w innym garnuszku z odrobiną soli oraz cukru i później wrzucam je na wierzch kremu, można też wrzucić grzanki.

P.S. jak to robicie, żeby podświetlić nick osoby, do której piszecie?:nerd:

Mama Kangurka dzieki. Ja akurat nie mieszkam w Polsce i moge zostac dluzej z dzieckiem, ale chcialam rok i wrocic do pracy tak, jak przy pierwszym dziecku. Teraz zobaczymy czy mi sie uda tak szybko znalezc nowa prace.
Ursula kurcze to niezbyt mile ze strony twojej mamy. Albo ja tez nie rozumiem tego humoru.
Jejku piszecie o takich dobrych rzeczach, ze az glodna sie zrobilam.

akaiah wyrostek boli z prawej nie wiem z której Ciebie dopadło, niepokojące że boli jak nogę podnosisz. Nospa nie pomaga? Ja bym się przeszła albo do gin albo do szpitala. Nie wiem co masz lepiej dostępne. A z choróbskiem to idź do internisty bo brzmi złowieszczo:baffled: Zdrowiej!

ursula rozumiem Cię doskonale, moja mama też nie była ostatnio zbyt miła, mąż na nią warknął aż, co mu się nie zdarza.. bo miałam plamienia, lekarz kazał leżeć w łóżku i prawie nic nie robić, mąż się przejął tak samo jak ja, więc nawet pretensji nie miał, że w domu nic nie zrobione, albo, że obiadu nie było a moja mama co? usłyszałam od niej tylko, że ciąża to nie choroba i mam nie wymyślać :-(

ursula - Ty się w ogóle nie przejmuj, ludzie tacy są "życzliwi". Moja "najlepsza" przyjaciółka (za taką ją miałam), jak się dowiedziała, że jestem w ciąży to się do mnie przez 3 miesiące nie odzywała, tak po prostu... a z mamą to Cię rozumiem, moja wyprowadza mnie z równowagi średnio dwa razy w tygodniu ( a mieszkamy w innych miastach :)
akaiah - koniecznie idź do lekarza, może to być to np. kolka nerkowa. A jak z zaparciami?, bo czasem to mogą też być jelita. A katar to wygląda na zapalenie zatok.
Gusiak88 - mam nadzieje, że już lepiej się czujesz :-)
Nonek - wracaj do nas :-) jak tam praca licencjacka? jaki masz temat?
mb_1 - współczuję sytuacji z pracą, ale na pewno jakoś się ułoży :)

Mnie się dziś pracowity dzień zapowiada, a od rana mam wilczy apetyt, tylko bym jadła :-) Pojechałam zrobić ten posiew moczu i pierwszy raz jakieś profity mnie spotkały, pan wyszedł, wziął ode mnie pojemnik z moczem i nie musiałam czekać w kolejce. Mała rzecz a ciesz ;-)

reklama
martula1985 dzięki za przepis :) zaznaczam Twój nic i wklejam w odpowiedź, ech te nasze mamy :( potrafią dokopać człowiekowi :(
Ursula nie wydaje mi się to wcale śmieszne :( tylko wredne :(
akaiah leć do lekarza rodzinnego zbada i brzuch i poradzi coś na chorobę a jak stwierdzi że brzuch ginekologiczny to Ci powie że masz iść do gina.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry