reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy listopad 2013

reklama
ja też mam szeroką stopę i wysoką w podbiciu...........i dlatego do tej pory jeszcze ich nie zamówiłam.... w sklepie dużo więcej pewnie trzeba będzie zapłacić za coś takiego..... na allegro już kupowałam buty i zawsze były dobre ale teraz w ciąży to nie wiem ..... niby można wymienić.....

Ja szperam jeszcze po bonprixie, tam jest pare modeli, które są znośne, a wydają się dość szerokie, więc nie wiem, czy tam nie kupię.

kaaroo właśnie w Lidlu chciałam upolować bluzę, ale dla starszej, tylko że nie wiem, czy uda mi się dotrzeć tam na tyle wcześniej, żeby jeszcze był jej rozmiar :D

hej mamuśki!) Wielkie dzięki za słowa otuchy..no co sie nastresowałam to moje..matko ile nerwow w tej ciązy...:no: Zatem powiem Wam że po tych dwóch dniach latania po lekarzach mam 3 diagnozy:szok: mononukleoza, zapalenie wezła chłonnego lub zapelenie ślinianek..dodam że każda Pani doktor byla święcie przekonana do swoich racji...:confused: i kazda wypisała mi antybiotyk. Przy tym moja gin okazała się totalnie olewczą babą grr jezu tylko kase brać a jak pod koniec ciązy ma ze mną pierwszy problem to już nie moge na nią liczyc...Tak czy siak po konsutacji z...moim M ,w sumie tez lekarz, postanowiłam poczekać 24h i niestety ale zacznę łykać Duomox:-( Troszkę się obawiam antybiotyków w ciązy ile by mi nie mówili że są bezpieczne...:baffled:

Tyle z "atrakcji" zdrowotnych poza tym czytam Was i kurcze wszystkie mamy podobne problemy na finishu.
deharia, rojku kaskaalecznaa aa już dawno pozegnałam wszystkie swoje buty i wlasnie na allegro pierwszy raz zamówilam sobie parke. Wybrałam sztyblety takie buty robotnika jak to moj M mowi, za kostkę czarne wiązane. Sam sex hehhe ale co tam...ważne ze wygodne. Nic innego do porodu nie mam zamiaru kupować. Chodze w kurtce mamy tzw do ogrodu i taka byla jej funkcja zanim ją dostałam w spadku wiec wyobraźcie sobie moj jesienny styl:-D Wcale sie tym nie przejmuję i człapie w tych buciorach i rózowej ogrodowej kurteczce po okolicy hmm i tylko po okolicy nie zapuszczając się w bardziej zaludnione tereny;-)

Ktoś pytał o apteczke..to co moge dorzucić to octenisept na pępuszek. Podobno niezastąpiony. Tak słyszałam zarówno od kolezanek jak i na sr. Nie znam tych chusteczek ale fakt że są nasączone 70% spirytusem troszke by mnie powstrzymał przed kupnem...

A na koniec pokaże Wam jak sobie poprawiłam humor a co...nie wiem czy kojarzycie Glossy box ale właśnie dotarla do mnie paczuka z serii mamusiowej...uwielbiam te słodkie paczuszki:) no nie nie pokaże bo coś mi nie przerzuca fotki z telefonu

Ostatnia edycja:
powiększone stopy to i mój problem :angry: na szczęście mam adisady które były za duże i chodziłam z wkładkami teraz te wkładki wyjęłam i sa idealne :-) Dzisiaj cały dzień się kuruje herbatką z miodem i cytryną próbuje pokonać przeziebienie. Także wybieram się w poniedziałek do lidla chciałam kupić ogrodniczki i sweterek i na szczęście u mnie w mieście chyba z 6 lidlów więc tak szybko nie wykupują te termometry bezdotykowe co były miesiąc temu jeszcze w zeszłym tygodniu były :p

Tak czytam wasze wypowiedzi i zastanawiam się, czy kupiłam wszystkie kosmetyki do pielęgnacji noworodka..

W kosmetyczce dla dzidziusia na razie mam: mydełka (Bambino i Oillan), Octenisept, olej parafinowy, oliwkę Johnson, chusteczki nawilżające Johnson, waciki, gaziki, macierzankę (zamiast płynu do kąpieli), krem pielęgnacyjny PUPIK.. Jak myślicie, czy powinnam dokupić coś jeszcze?

Jeśli idzie o buty - znam ten ból, ostatnio odpina mi się rzep w jednym adidasie, a moje nogi coraz bardziej puchną. Ostatnio smaruję je specjalnym kremem "Dzidziuś", który faktycznie pomaga.

Ostatnia edycja:
reklama
anoula82 myślę, że z tymi workerami i kurtką "ogrodowa" zostaniesz trendsetterką :)
A "od czego" jest Twój lekarzomąż?

sylvie_b w tym co wypisałaś brakuje mi wody morskiej do noska.

Do góry