reklama

Mamy majowe 2009

Barmanka jak jest imię dla Marysi to Marysia we własnej osobie też napewno się pojawi:tak: tak przynajmniej w mojej rodzinie jest - ja wiedziałam, że Mateuszka robimy, moja ciotka wiedziała, że robi Julkę z Wujem, a potem Wiktorka;-) może to kwestia nastawienia a może przypadku... ale myślę, że Marysieńki się doczekacie:tak:
Dzięki za wsparcie, dobrze wiedzieć, że ktoś się boryka z tym co ja... właściwie to ja początkująca jestem...
Narazie jak myślę ile rzeczy Matiemu szkodzi to wolę wogóle nie jeść - tzn straciłam apetyt zupełnie. Dziś zjadłam tylko bułkę z wędliną i hot-doga (mąż na obiadku firmowym)... Zaraz wchodzę na te Twoje przepisy bo karmiąca musi się przecież najadać inaczej można pokarm stracić:szok:
Powiedz mi jeszcze kochana, ile brać tego wapna? Łykasz też jakieś witaminki? Mam jeszcze sporo Prenatalu on jest dla ciężarnych i karmiących, może by się nadał?

reklama
Saro podpowiem Ci, że nie wolno jeść wędlin - często zawierają mleko albo jego pochodne, a tym bardziej hot-dogów. Bułka do nich też z pewnością trąci mlekiem, a w parówce aż się boję co może się znaleźć....

Monika to przestawienie na butelkę musiało być dla Was trudne.. Dlugo maluszek protestował i głodował?
Gdybym chciała karmić sztucznym mlekiem to Mati miałby traumę.. Zrobię co mogę, żeby tego uniknąć, ale łatwo mi nie będzie (fanka maślanki z owocami, naleśników z twarożkiem, serków wiejskich, past rybnych, czekolady z orzechami itp itd:hmm:)
Z drugiej strony czasem sobie myślę, że małe dzieci łatwiej zapominają.. Odstawienie roczniaka to już wyczyn..

ja jak ogladam te wasze dziewczynki to tez chcialabym miec takie slicznotki ,w sukieniusie ubierac a nie ino spodnie spodnie.......ale moj maz tez niestety same chlopaki w rodzinie .wsumie mam coreczke niestety juz nie na ziemi ale jest, byla urodzila sie w osmym mscu bardzo chora i zmarla po dwoch dniach,ale w moim sercu bedzie na zawsze.

jakbym byla jeszcze kiedys w ciazy to i tak mam imie wybrane bardzo podoba mi sie marta czyli moje:-)ale ze wzgledu zeby nie mylic wybralam martyna i tak bym wolala martusia:tak:.moze kiedys jeszcze bede miec corenke
.
co do imion naszych pociech jak mnie denerwuja ludzie ktorzy mowia do mojego starszego syna olivier a on ma oliver bez i ,abo teraz do xavera -ksawery a zawsze mowie ze tak nie ma na imie.wam tez tak zmieniaja?

Mamstud no właśnie - pięknie - może przerzucę się na bretharianizm czy jak im tam.. Ci co się żywią powietrzem;-) idę już te przepisy poczytać..
Najważniejsze jest czytać etykiety, nie jeść niczego niewiadomego pochodzenia i fast foodów.... Ja od ponad 2 miesięcy daję radę. Przy skazie trzeba też odstawić :
- wołowinę i cielęcinę,
- jajka,
- ryby,
- kakao,
- orzechy,
- soję.
Moja córcia dodatkowo nie toleruje kurczaka...

Witam Majóweczki.Widzę, ze dzisiaj wena dopisała .Aż 3 stronki;-).Pamiętacie w ciąży było z 17:-).My dzisiaj cały dzień u dziadków na wsi więc teraz powoli nadrabiam.po kolei:
Futuremom-Rodziłam w prywatnym szpitalu w Katowicach,a data 2 maj rzeczywiście super(święto flagi-jak uświadomił mi starsza).Leżaczek mamy odkąd Fifi skończył 3 tygodnie.Wibracje (zwane też "trzęsidupkami) sprawdzaja się w 100%.Mały śpi jak mops:-).Niestety jeszcze z dwa miesiace i bedziemy musieli zamienic go na krzesełko do karmienia.
Confi-Jak bym moja teściową słyszła z tymi włoskami;-)
M&m's-Zakupiłam chustę o rozmiarze M(38-42) a powinnam kupić S(36) chociaz noszę rozmiar 38/40.Chusta ma 4,8 m a powinna mieć 4,2:baffled:
Kasiu 1208-Krzesełka ogladamy oto moje typy:
KRZESEŁKO DO KARMIENIA BABY ACTIVE

Krzeselko do karmienia, SUPER CENA TYLKO 199zł

KRZESEŁKO DO KARMIENIA BETTY KRZESEŁKO+STOLICZEK
Nina 27-myslę, że 2 godz jazdy to spokojnie jesli mała lubi fotelik samochodowy.Masz dwie godziny do Szczyrku to skąd jesteś jeśli mozna spytać bo mamy podobne odległości:-).
Marzenko80-Jesteśmy rówiesniczkami:happy:
Saro1983-Jesli znajdziesz jakieś przepisy to podrzuć;-)

dziewczyny dzięki za odpowiedzi...i to właśnie chciałam usłyszeć:tak: powiem Wam, że to nawet nie chodzi mi o podróż tylko.. jak mała zareaguje na zmianę powietrza..mój brat do dzisiaj (a jest dorosłym chopem:-)) może zapomnieć o górach...tak czy tak za dwie godzinki wyjeżdżamy:-)

mamamatysia
koło Katowic:-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry