reklama

Mamy majowe 2009

dziewczyny ja już nie wiem co się dzieję z moim dzieckiem, o godzinie 19 dałam jej kaszkę hippa HiPP: Kaszka manna z mlekiem i owocami podobno sycaca, jasne chyba nie dla mojego dziecka, wykapałam ja jeszcze dostała cyca i wiecie co?? godzina 21 moje dziecko wstało już wyspane :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, byłam ja ululać wziełam do łóżka zasnęła, tylko wyszłam a ta znowu się obudziła :confused2::confused2::confused2:, teraz leży sama , narazie nie płacze więc nie idę do niej może się pomeczy i zasnie, bo ja już mam dość :confused2:

agakm- gratulacje ciociu :-). Jak już będziesz mieć fotelik to daj znać, bo też się zastanawiam nad jego kupnem ;-)

martalis- ja tez ostatnio rozmyslałam o prezenatch haha . Kurcze ale zrobicie niespodziankę ;-) wyobrazam sobie ich zaskoczenie

monika1977- wiesz co ja mam tylko jedno dziecko, no ale nie ukrywam, że za pare lat bedziemy chcieli miec drugie, poczatkowo myslalam zeby zostawic ciuszki, wozek itd po malej, ale teraz z czasem zdecydowałam, że sprzedam, bo chce żeby moje drugie dziecko miało coś innego a pozatym tak jak piszesz zmienia się moda no i pewne rzeczy tez sie nudza :-) O kurcze ale dobrze ze test wyszedł neg. Ja na chwile obecna sobie nie wyobrazam miec 2 dziecko za szybko

aneteczka- ja chce kupic fotelik ale dopiero w styczniu zobaczymy jak bedzie z tym naszym fotelikiem bo mam od 0-13 kg chicco, jesli zobacze ze malej jest ciasno to kupie wiekszy taki od 9 kg. A jaka spacerowke kupilas?? czemu sie nie chwalisz? Dzieci same sygnalizują, że maja ochote już na zmianę pokarmu i tak np moja Maja, łapie mnei za rekaw jak jem, wyrywa mi widelec, łyzeczkę, łapie za chleb jak trzymam w rece jak pije ze szklanki to ona też chce, widziałam że jest gotowa do zmiany menu. Może synus jeszcze nie jest gotowy. Powiem ci, ze moja mała wszytsko je co jej podaje oczywiscie mówię tu o słoiczkach po 4 m-cu i kaszkach

mamamatysia- biedny fifi, trzebabyło podać jabluszko gotowane, moja maja wtedy robi po kilka kupek . Maja ma róznie raz spi a innym razem ma oparcie w gondolce podniesione i na wpolleżaco ogląda świat

owca121- ja nie wiem co się dzieje z tymi naszymi bąblami, Maja o 20 zasypia a po 21 juz jest wyspana kurcze juz godzine z nia walcze, wzielam ja do lozka i nic lezy kolo mnie, gaworzy, wklada nogi do buzi:rofl2:

jola466- ale świetna fotka, w jakim programie obrabiała

malinka- jesli znajdziesz czas to pewnie napisz prace ;-)A jak ci się podoba Olsztyn, ja mam sentyment do tego miasta tam studiowałam na UWM

reklama
ankzoc a dlugo Maja spi w ciagu dnia ?? Ja nie chce zapeszac ale uspilam Wiktorka o 20 ( dzis 5 min bujania wystarczylo ) i ladnie spi do tej pory ciekawe o ktorej sie obudzi bo cos nie chce mi jesc w ciagu dnia i nadrabia w nocy, zreszta moj kochany urwis jeszcze nigdy nie przespal nocy ciekawe czy kiedys to nastapi :-D

No wlasnie tez nie wiem co z tymi naszymi skarbami sie dzieje.....
u nas dzien to poprostu masakra....dziewczyny nie spia a jak maja drzemne to 15 minut...a tak to by chcialy zeby tylko im caly czas uwage poswiecac a jak nie to przeobrazaja sie w male jeczydupy ( tak wlasnie z mezem na nie wolamy a na amelie dzis to zygadelko bo znow mi zwymiotowala).....dobrze ze chociaz usypiaja mi o 19.30 i spia do 7.30......musze wstac w nocy podac im czasami smoka no i staram sie zawsze "wcisnac" im troszke mleczka bo one to by najchetniej nie jadly....:-(

jest godzina 22.30 - moje dziecko nadal bryka :wściekła/y::confused2:

owca121- dzis np spala rano od 8-9, pozniej 11-11.30, nastpenie 13.45-14 na spacerze, póżniej padłysmy we dwie o 16 do 17 , no i teraz zasnęła o 20 i obudzila sie o 21, także wydaje mi sie, że nie spi długo w ciągu dnia! A co do nocy to tez jeszcze niegdy nie przespała całej nocy

ankzoc no to faktycznie mala nie spi wcale tak duzo w ciagu dnia. Wiktorek tez tyle przesypia przewaznie w drzemkach 15-20 min przed ktorymi musze go bujac czesto tak dlugo jak trwa drzemka :-( musze konecznie nauczyc go zasypiac w inny sposob bo ece po calym dniu mi opadaja a on przeciez lzejszy sie nie robi :-p

A moze to jakies przesilenie jesienno-zimowe i nasze skarby sie uspokoja wkrotce :-) Trzeba sie jakos pocieszac :tak:

moje 2 male chlopcy spia a najstarszy w pracy na nocce to sobie moge troszke poklikac.

oj dziewczyny to macie z tymi dziecmi ,nosic bujac itp.ja nie musze usypia sam przy cycusiu abo w lozeczku.jak bylam w polsce na wakacjach to maly mial 2 msce ,wszyscy na rekach go nosili ,myslalam ze jak wroce po miesiecznym urlopie to sie przyzwyczaji ale nic takiego sie nie stalo.

ankzoc - jest godzina 22:47 i moja Niuńka też nie spi:confused2:. Usnęła przed 21:00 i po 30 minutach juz było po spaniu. Zapewne uśnie ok. 00:00 - 1:00..

otrzymałam przed chwilą 8 maili z fotkami dzisiaj narodzonej Zuzi - znowu sie poryczałam. Nawet moj M zarliwie ogladał fotki, tlumaczac Jadze, ze tez taka malusia była:tak:;-)

ankzoc- faktycznie mała nie śpi za długo w dzień i jeszcze w nocy daje popalić:sorry:kurcze niefajnie. Mój maly juz od 19 spi i zawsze całe noce przesypia, budzi sie o 6-7 rano.ja w sumie nie wiem co to nie przespanee noce, bo mały od początku góra raaz w nocy sie budzil. Za to w dzień śpi moze w sumie z godzine.
Kupiliśmy wózek http://www.max24.pl/peg-perego-pliko-p3-completo-titanio,p1875992.html?utm_source=nokaut
bo juz mialad dość wnoszenia swojego xlandera na pierwsze pietro i rozkładania go do samochodu:crazy:

reklama
jest godzina 22.30 - moje dziecko nadal bryka :wściekła/y::confused2:

owca121- dzis np spala rano od 8-9, pozniej 11-11.30, nastpenie 13.45-14 na spacerze, póżniej padłysmy we dwie o 16 do 17 , no i teraz zasnęła o 20 i obudzila sie o 21, także wydaje mi sie, że nie spi długo w ciągu dnia! A co do nocy to tez jeszcze niegdy nie przespała całej nocy

Ankzoc ja po przedwczorajszym sukcesie, wczoraj i dziś porażka. Mój synek nie lubi niczego poza mleczkiem mamy i to najlepiej z cycusia. Wczoraj kaszki nie wypił, a dziś wetknełam mu zamiast piersi jak już usypiał. Wypił 90 ml a za 30 minut już był obudzony. Dałam mu pierś i usnął, ale jak przekładałam do łóżeczka to od nowa obudzony - teraz leży, a ja czekam może uśnie:(
Zobaczyny jak to będzie dziś z tym spaniem:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry