reklama

Mamy majowe 2009

reklama
:-D:-D:-D:-D:-D
Właśnie zamówiłam ostatni prezent:tak::tak::tak::tak::tak:.Przynajmniej jeden problem z głowy:-D.Jutro zajmę się wystrojem Bożonarodzeniowym, robię wypad a giełdę kwiatową a potem będę kompletować składniki na pierniczki(pieczemy w piatek:-D).Kobitki święta idą!!!

Ja nie wiem co kupic m . Jeden prezent już dIa niego mam.:-D
Wysyłam go z Mikołajem na dwa dni świat do jego mamusi a ja zostaje z Tomkiem u mojej.Pózniej do nas dojada. :-D.Kurcze aIe to w sumie prezent dIa mnie. Radosc z nie zobaczenia teściowej bezcenna.:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

ojjj czuję te święta na plechach... czuje - mam tylko nadzieję, że jeszcze przed świetami w końcu moi szefowie "zlitują się" nade mną i wypłacą kasę od września :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::crazy: - w sumie to od jutra zaczynam ich straszyc czym się da... na dobrą sprawę nie podpisywałam listy płac z sierpnia, więc... lepiej żeby ze mną nie zaczynali - bo bardzo źle sie to dla nich skończy:crazy::crazy::crazy:

mamamatysia - ale mnie nakręciłaś tymi pierniczkami. Robisz ciasto z tego przepisu na domek??

Wysyłam go z Mikołajem na dwa dni świat do jego mamusi a ja zostaje z Tomkiem u mojej.Pózniej do nas dojada. :-D.Kurcze aIe to w sumie prezent dIa mnie. Radosc z nie zobaczenia teściowej bezcenna.:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

kurcze, ale macie podział rodzinny:szok::-D:-D:-D...
u nas byłby on nie do przejścia - skoro ja nie jade do jego rodzicow, to On do moich równiez...

ojjj czuję te święta na plechach... czuje - mam tylko nadzieję, że jeszcze przed świetami w końcu moi szefowie "zlitują się" nade mną i wypłacą kasę od września :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::crazy: - w sumie to od jutra zaczynam ich straszyc czym się da... na dobrą sprawę nie podpisywałam listy płac z sierpnia, więc... lepiej żeby ze mną nie zaczynali - bo bardzo źle sie to dla nich skończy:crazy::crazy::crazy:

mamamatysia - ale mnie nakręciłaś tymi pierniczkami. Robisz ciasto z tego przepisu na domek??
Osz kurczę no to faktycznie musisz troszkę postraszyć.Mi kiedyś gościu zalegał z wypłatami za kwartał (ponad 6 tyś) postraszyłam (kuzyn M zajmował się windykacją i miał taka fajna pieczątkę "spółka polsko-ukraińska,wpadł do mojego byłego szefa )i kaska się znalazła:-)
A na pierniczki to mam swój przepis:-)

Osz kurczę no to faktycznie musisz troszkę postraszyć.Mi kiedyś gościu zalegał z wypłatami za kwartał (ponad 6 tyś) postraszyłam (kuzyn M zajmował się windykacją i miał taka fajna pieczątkę "spółka polsko-ukraińska,wpadł do mojego byłego szefa )i kaska się znalazła:-)
A na pierniczki to mam swój przepis:-)

podziel się Kuzynem (jego pieczątką) :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
i przepisem na pierniczki:tak::-)

kurcze, ale macie podział rodzinny:szok::-D:-D:-D...
u nas byłby on nie do przejścia - skoro ja nie jade do jego rodzicow, to On do moich równiez...
A u nas to normaIna sprawa i nigdy się o to nie kłóciIiśmy.Ja nie Iubię tam jezdzic i on o tym wie.Czasami jezdzimy razem aIe tym roku nie mam natchnienia.Jest tam przestraszIiwie nudno i można z nudów jajko znieść.

podziel się Kuzynem (jego pieczątką) :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
i przepisem na pierniczki:tak::-)
Kuzynem się nie podzielę:-D:-D:-D ale przepisem mogę;-)
Pierniczki holenderskie
-3 szklanki mąki
-1 szklanka cukru
-1 szklanka bardzo drobno posiekanych migdałów – ja kupuję mielone migdały
-1 łyżeczka gałki muszkatowej
-1 łyżeczka kardamonu
-1 łyżeczka cynamonu
-kilka kropli esencji migdałowej
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
- jajko
- 10 dag masła
- 60 ml mleka

Wkładam produkty do miski,zagniatam ciasto i formuje kulkę. Wstawiam do lodówki na 20 minut. Na stolnicy rozwałkowuję ciasto ( grubość ok 2 milimetrów).Foremkami wykrajamm pierniczki, układałam je na blaszce (można posypać brązowym cukrem). Piekę w temp 180 stopni około 10 minut.
Po wystygnięciu dekoruję(chyba ze wcześniej posypałam cukrem):-):-):-)

W tym roku wędrują na choinkę.A dla leniwych polecam gotowe pierniczki Dr.Otkera.Tez pyszniutkie(ostatnio wypróbowałam bo Matiemu się zachciało ciasteczek)

reklama
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Popłakałam się ze śmiechu.
U nas nie ma problemu bo zostajemy w domu-SAMI:tak::tak::tak:(bez babki,bez teściowej i całej rodzinki M)
Tylko w drugi dzień świąt pojedziemy się moich rodziców ogrzać przy kominku bo własnego jeszcze nie mamy:-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry