reklama

Mamy majowe 2009

Wogóle to odpowiadam na to co mi się przypomniało, chociaz było dawno.:-p:-p

moja Maja śpi w innym pokoju od 5 miesiąca. I ja jestem z tego mega zadowolona.:tak::tak:

Świąt nie spedzamy we czwórkę, ale w małym gronie z moją rodziną.:cool::cool:

było coś jeszcze ale zapomnialam.:sorry::sorry:

aha, gdzie jest Florencja?
moja malinka sama spi w pokoju od urodzenia...:tak:
zawsze mialam otwarta swoja i jej sypialnie aby slyszec co sie dzieje.... i tak do dzis sama w lozeczku...:-)
super :-) ja jestem z tego zadowolona:-)

reklama
ale to dużo pracy jest, bo trzeba odkurzyć wannę, umywalkę, kibelek no i lodówkę.:-D:-D:-D :laugh2::laugh2::laugh2: :rofl2::rofl2::rofl2:
no to fakt:-D teraz każda za kibelkiem będzie odkurzała:tak::tak::tak:

no to aby wszystko poszło gładko i wieczorem proszę napisać od siebiei jakieś fotki proszę :tak:
postaram się:tak:

marzenko - ja tez tego nie znosze...wszystko pakowac a pozniej na nowo rozpakowac szok....
przeprowadzki są straszne:shocked2: już ich kilka przerobiłam...:sorry: najgorsze jest to, że mieszkając 4 miesiące u teściów ngromadziło się tu tyle gratów, że chyba Sławek tirem będzie musiał podjechać:tak::tak::tak:

No i muszę się Wam pochwalić, że Natasza w końcu dziś sama usiadła. Oczywiście jak leżała tak wyżej na poduszce to siadała, ale dziś była prawie płasko w łóżeczku i usiadła! A jak szczęśliwa była!!!

no to fakt:-D teraz każda za kibelkiem będzie odkurzała:tak::tak::tak:

postaram się:tak:

przeprowadzki są straszne:shocked2: już ich kilka przerobiłam...:sorry: najgorsze jest to, że mieszkając 4 miesiące u teściów ngromadziło się tu tyle gratów, że chyba Sławek tirem będzie musiał podjechać:tak::tak::tak:

No i muszę się Wam pochwalić, że Natasza w końcu dziś sama usiadła. Oczywiście jak leżała tak wyżej na poduszce to siadała, ale dziś była prawie płasko w łóżeczku i usiadła! A jak szczęśliwa była!!!
no a u nas malinka usiadla z lezacego ale podciagnela sie za kocyk... a cieszyla sie jak szalona:-D:-D:-D i krzyczala oooooo....

czesc kobitki

ja na forum a tu nkogo nie ma :( , a juz myslallam ze balagan w domu zrzuce na to ze gadalam na forum a tu gucio nie mam na kogo zrzucic tego ze nie posprzatalam :( :wściekła/y:;-) buziaczki mamauski

reklama
dziewczynki dajcie mi jakiś łatwy i dobry przepis na śledzie bo wiecie ja noga jestem a nie chcem ze słoika z góry dziękuję ;-)

kasiu, u nas zawsze śledzie mojej mamy wiedzą prym. Od kilku lat już nikt nie robi innych bo i tak szły tylko te. Też je kilka razy robiłam i zawsze smakowały wszystkim. A są bardzo proste

W zależności od tego jakie lubicie kupujesz albo w zalewie octowej, albo grejfrutowej/cytrynowej

1 rodzaj (z warzywami)
-marchew
-seler
-pietruszka
-cebula
-2-3 śliwki suszone
-ketchup/koncentrat pom
-sól
-pieprz
-oliwa

Wszystie warzywa ścierasz na tarce na grubych oczkach, cebulkę kroisz w kostkę, dusisz na oliwie aż do miękkości, dodajesz ze 2 łyżki Żetchupu lub jedną koncentratu, i śliwki pokrojone w paseczki. Przekładasz farszem śkedzie pokrojone w kawałki i gotowe

2 rodzaj (w cebulce ze śliwkami suszonymi)
-kilka dużych cebul
-10-14 śliwek kalifornijskich
-sól-pieprz
Podobnie jak wyżej-kroisz cebulkę, dusisz, dodajesz śliwki (można wrzucić garstkę rodzynek jak ktoś lubi.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry