reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy majowe 2009

Majóweczki, u mnie niestety akcja porodowa sie nie rozkrecila :) Po srodowych skurczach tylko wspomnienie zostalo. Aczkolwiek tak jak wam pisalam wczoraj odszedl mi ten czop, dzis natomiast mam straszna biegunke i znow wyplywa ze mnie cos w postaci galarety tyle ze teraz to jest juz bardziej krwiste, a w zasadzie ciemnokrwiste. Czy to normalne? No i brzuch co jakis czas sie troszke "stawia" ale na tym koniec. Dzis mialam tz ktg ale wszytsko ok i skurczy brak :confused: sama nie wiem co o tym myslec.

reklama
aneteczka :sorry2::sorry2::sorry2: yyy, dziękuję, miło mi bardzo (zawstydziłam się)

Confi
Dzięki wielkie za te info :happy2:
Ja jak szukałam na początku ciąży w necie informacji o tym to wyskakiwały mi same sprośne strony, typu "moja owłosiona ci..." :sorry2: Dałam sobie spokój z szukaniem :tak:
Teraz już wiem o co chodzi. Faktycznie, mimo że jestem blondynką, to mam dość ciemną karnację, i pewnie stąd się to bierze. Pieprzyki też mi pociemniały bardzo.
No i tę linię mam do mostka a nie do pępka (full wypas ;-))
A te brodawki to był pierwszy objaw ciąży - tak około 3 tygodnia a może i wcześniej :shocked2: :tak:

Ej, a ja myślałam że ta pręga na brzuchu to coś normalnego :shocked2:
A nie?
No to dobra, i co z tą pręgą? Zostaje? czy co? No kurde :baffled:

O, proszę fotka
No jest napisane ,ze blednie :tak:

a to moja pręga ...myślałam ,ze będzie bardziej widoczna, ale ja mam jasną karnację...moze to dlatego :tak:
cki78.jpg

aneteczka , ja chyba tez będe musiała zacząć mierzyć częściej ciśnienie...zawsze miałam niskie więc takie skoki nie sa u mnie normalne...

Confi
Dzięki wielkie za te info :happy2:
Ja jak szukałam na początku ciąży w necie informacji o tym to wyskakiwały mi same sprośne strony, typu "moja owłosiona ci..." :sorry2: Dałam sobie spokój z szukaniem :tak:
Teraz już wiem o co chodzi. Faktycznie, mimo że jestem blondynką, to mam dość ciemną karnację, i pewnie stąd się to bierze. Pieprzyki też mi pociemniały bardzo.
No i tę linię mam do mostka a nie do pępka (full wypas ;-))
A te brodawki to był pierwszy objaw ciąży - tak około 3 tygodnia a może i wcześniej :shocked2: :tak:
heh nie ma za co ;-) ja też chyba bym się zniechęciła gdybym napotkała takie wiadomości :-D
aaa tak poza tematem...pięknie wyglądasz w ciązy :tak:
w którym to tygodniu było robione?

aaa tak poza tematem...pięknie wyglądasz w ciązy :tak:
w którym to tygodniu było robione? [/COLOR][/FONT]

No już dobra, ciiii :sorry2::sorry2::sorry2:
Ooo, zobaczyłam zdjęcie (faktycznie pręga tyle co nic widoczna). Na szczęście Ty wyglądasz jak zwykle do pozazdroszczenia (te Twoje włoski - są bombowe)

W 36 tc :happy2:

No już dobra, ciiii :sorry2::sorry2::sorry2:
Ooo, zobaczyłam zdjęcie (faktycznie pręga tyle co nic widoczna). Na szczęście Ty wyglądasz jak zwykle do pozazdroszczenia (te Twoje włoski - są bombowe)

W 36 tc :happy2:

moje włoski błagają o fryzjera ...niestety nie dam rady wysiedziec trzech godzin na fotelu :-(
moze po porodzie mi się uda coś z nimi zrobić...ale dziękuję ;-)

36 tydzień? To malutki brzusio masz :tak: byłam pewna że wcześniej..poczekaj poczekaj ja w 36 tygodniu wyglądałam tak..
jh5u7c.jpg

prawie taki sam jak dzisiaj
a tak w ogóle to od dwóch tygodni nie zmienia mi się obwód brzuszka...czy to normalne? maluszek rośnie a brzuch nie...:confused:

A tam błagają, są super, dla mnie bomba :tak:
No moja mama załamuje nade mną ręce, że dziecko będzie takie malenkie przez ten mój brzuch.
Ale mala ma już 3200 (pomiar sprzed kilku dni). No to chyba nie taka mała, a jeszcze przecież codziennie jej przybywa :tak:

Co do obwodu, ja mam tak zmienny, że ciężko mi powiedzieć ile mam.
W 35 tc miałam 104, w 37 102, za kilka dni 103, w międzyczasie 101. Idę zmierzyć teraz, chyba z tydzień już nie mierzyłam.

:szok::szok::szok: ej, jest 100! Nawet mąż się zdziwił i powiedział: "to jak to?nie rośnie? :confused:
A móże być tak, że to wód ubywa? Dlaczego jest mniejszy?

reklama
moniqsan błagaja błagaja ...ostatnio byłam u fryzjera...o boszsz aż wstyd przyznać...w grudniu :szok::zawstydzona/y:

no ale cóz...dobre ,ze mam grzywke no i dobrze ,że włosy wolno mi rosna...musze się przemęczyć.

ja z ciekawości też zmierzyłam no i wynik bez zmian...cały czas 112cm...
jednak wód może nie ubywa , ale słyszałam ze pod koniec jak maluch się zniża do kanału to brzuszek tez zmienia troszke kształt i maleje...

krystyna30 dzięki ..fajowa nie? taka...lekarska :-D

Do góry