reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
Witajcie:-)Sandi moja tez ostatnio ze spaniem nocnym wymysla wczoraj tez mi padla po 23,a skarpetki to chyba z 10 razy jej ubieralam bo ciagle je zdejmowala,rece to mi opadaly:angry:ja tez jestem zdania,ze konta fikcyjne powinni usunac!dobra ubieram sie i lece do kumpeli na kawke z Julka papa

hej,
mój wczoraj tez miał kryzys spaniowy:baffled:, co prawda poszedł wczesniej spać, bo po 21.00, ale kulał się bardzo długo i popłakiwał:confused:,

a dziś tez jakiś marudny jest, smoczek siedzi w buzi non stop i nie mogę go schowac, bo skubany wyczuł, że się czaję na niego:crazy:,

U nas na szczęście sytuacja smoczkowa opanowana - jest tylko do spania. Za to ostatnio są awantury o jogurty :baffled:. Mały dobija się do lodówki, jak mu dam jogurt, to się drze, że chce sam wybrać, jak mu pozwolę wybrać, to wybiera zawsze danonka, a nieraz jak już zagrzeję w ciepłej wodzie, to stwierdza, że chce inny :wściekła/y:. Nieraz mu nie pozwalam wybierać, bo np jest już jakiś otwarty, albo nie chcę żeby jadł kolejnego danonka i wtedy jest afera.

joł

u nas ostatnio zasypianie całkiem ładnie idzie, ale zaczęliśmy chodzić z nią do pokoju i kładziemy się z nią, 5 minut i śpi.

serków i jogurtów już nie ogrzewam, dostaje takie z lodówki, czasem wyciągnę z 10 minut wcześniej, ale rzadko, stwierdziłam, że jak lody jadła latem i nic nie było to serki też może i faktycznie od kilku miesięcy nie ogrzewam i jest ok

spanie opanowane :tak: młoda poszła spać przed chwilką:tak:

jak pozwalam Natuli wybrać jogurt to wybiera te budyniowe (paula, monte) więc upycham je za innymi produktami żeby ich nie przyczaiła;-) najczęściej wcina bakusie:tak:

mój nie wybiera sobie serków, bo lodówke ma wysoko, nad zamrazalnikiem, dostaje danonki, albo bakusie;-), wie że w lodówce trzymam mleczne kanapki i jak sobie przypomni, to drze sie pod lodówką, że chce am:-D

u nas smok tez do spania, ale jak go dobrze nie schowam i wyczi go, to trudno zabrac:baffled::angry: , bez ryków:no:, jak nie widzi, to nie chce:confused:

no i chyba zasnął, bo cisza nastała:tak:, bieganie na spacerku pomogło:-D

Ja wybieram produkty, które mają dużo wapnia, więc głównie jogurty i te nieszczęsne danonki. Jogurty kupuję takie bez kawałków owoców, np Danone aksamitny, albo Danone gratka. A lodówkę też mamy nad zamrażarką, ale młody się domaga żeby go wziąć na ręce ;-)

Oj dzisiaj jakos wszystko takie jest do d.....Julka dzisiaj okropna ,marudna.Wlasnie je zupke oczywiscie sama!Zosia Samosia!!!Moja lubi Danonki najbardziej truskawkowe,albo Bakusie.Wlasnie robi kupe w pampersa no nie:wściekła/y:

reklama
u nas tez smok do spania ,ale jakby mogl to by caly dzien ze smokiem chodzil

za to nie mamy problemow ze spaniem
niunik idzie spac o 20 czasmi 20.30 a wstaje kolo 9 ( jak mu zeby nie daja w kosc)

ja za to taka nie przytomna ostatnio chodze ze szok
spie cala noc i caly dzien tez bym spala
jakas kiepska jestem

kupilam mamie drugi bilet i juz za tydzien przylatuje mam z odsiecza :-)
wiec moze uda mi sie dotrwac do stycznia :tak::tak:

Do góry