reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

elahar ale kłopot kurczę.....nie wiem jak tu teraz znależć w 2 tygodnie kogos, dobrego, zaufanego...po raz kolejny wygłaszam moją wdzięczność za babcie :rolleyes2:

reklama
Witam:tak:

elahar no to masz mało czasu:baffled: w dwa tygodnie znaleść kogoś zaufanego:baffled: trzymam kciuki:tak:
dzisiaj rano przeczytałam na interii że polka urodziła w londyńskim metrze i tak zaraz pomyślalam i miloku:-D ale laska miała 19 lat:-D

elahar ale kłopot kurczę.....nie wiem jak tu teraz znależć w 2 tygodnie kogos, dobrego, zaufanego...po raz kolejny wygłaszam moją wdzięczność za babcie :rolleyes2:

Na pewno nie będzie łatwo i bardzo żałuję, że nie mam właśnie takiej babci do pomocy. Madzi babcie niestety pracują :-(

Roksi rzeczywiście ciężko wymyć rurkę po soczku.

dzisiaj rano przeczytałam na interii że polka urodziła w londyńskim metrze i tak zaraz pomyślalam i miloku:-D ale laska miała 19 lat:-D
hehehe to było chyba w grudniu:-) ale też pomyślałam o Miloku:-D

Jeżeli chodzi o przedszkola to dziecko idzie w tym roku, w którym skończy 3 lata, ew. do niektórych niepublicznych przyjmują dzieci od 2,5 jak chodzi bez pampersa i umie samo jeść:-) Ignaś będzie chodził do żłobka do końca sierpnia 2010 czyli będzie miał 3,5 roku, moja znajoma od września zapisuje córkę do żłobka i będzie tam chodziła przez rok a potem do przedszkola a jest od Ignasia miesiąc starsza. Także Ewelina zapraszam na błonie:-D mógłby Piotruś razem z Ignasiem chodzić do grupy:-) mozna zostawiać na ile się chce, ja jak pracuje to wtedy jest do 17 a jak mam wolne i mi się chce wstać to też go zaprowadzam i odbieram po spaniu, ok 14, mam wtedy czas na zakupy i porządki w domu;-)
Elahar ja szukałam na niania.pl,

Soppana, dzięki za podpowiedź;-), muszę o tym pomysleć, bo do przedszkola pojdzie od września 2010, a mnie sie kończy wychowaczy w sierpniu i co przez ten miesiąc zrobię:confused:,
podaj proszę adres tego żłobka:tak:

Ewelina proszę bardzo:
Żłobek miejski nr 13
Marcina Kasprzaka 5
85-317 Bydgoszcz
52 373 13 64
chociaż bliżej ciebie to będzie na brzozowej "biedroneczka" chyba, poszukaj na necie, a żeby była szansa na wrzesień to już by trzeba się wciągać na listę:baffled:

Hej :-).

Ja dzisiaj zaszalałam u fryzjera - zrobiłam sobie fryzurkę i brwi. Dziewczyna miała wenę i ostrzygła mnie dość odważnie, ale ja tak lubię :tak:.

blue chodzicie już do Kangura?
Nie, dopiero od marca ma być ta nasza grupa, a w drugiej połowie lutego mają nas zaprosić na spotkanie zapisowe.

Elahar, moi znajomi mieli ostatnio taką sytuację, że niania się wycofała w ostatniej chwili (miała zacząć przychodzić od stycznia i zrezygnowała). Szukali przez niania.pl i znaleźli jakąś fajną opiekunkę w kilka dni dosłownie.

elahar, no to masz problem straszny :-(a nie brałas pod uwagę jakiegoś klubu maluszka (prywatny złobek), u nas to taniej kosztuje niż niania a warunki rewelacyjne są; może to jakieś wyjście jak nie uda się z nianią

roksi, możesz chyba jedynie wymianę rurki do TT kupić (nuby), są super i w zestawie jest specjalna szczoteczka do czyszczenia rurek :tak:

ewela, no to dobrze żeście z soppaną się info o żłobkach wymieniły:tak: zawsze łatwiej jak sprawdzony; jak rok temu chciałam Szymka do żłobka zapisać to byliśmy na 150 pozycji na liście REZERWOWEJ :szok: meksyk jakiś normalnie

miloku pewnie masażami się rozkoszuje ;-) oby nie długo ją męczyli

a moje dziecko drugi dzień z rzędu odmawia spania w dzień :baffled:, właśnie tapla się w naleśnikach, a myślałam, ze z chęcią zje i niby je ale cały jest w powidłach i owocach :crazy:

reklama
h
Elahar ja szukałam na niania.pl,

Hej :-).
Elahar, moi znajomi mieli ostatnio taką sytuację, że niania się wycofała w ostatniej chwili (miała zacząć przychodzić od stycznia i zrezygnowała). Szukali przez niania.pl i znaleźli jakąś fajną opiekunkę w kilka dni dosłownie.

Na niania.pl jeszcze nie zaglądałam. Dzięki wielkie :tak:

hej

ojej elahar wspolczuje:-( a wiesz cos dlaczego tak nagle zrezygnowala? i moze ona by kogos polecila:confused::-(
Powiedziała mi że musi znaleźć pracę z ubezpieczeniem bo ostatnio często chodzi do lekarzy i płaci a wyrejestrowali ja z UP. Ja raczej nie mogę chyba jej płacić tego ubezpieczenia bo to podobno strasznie drogo wychodzi. Dokładnie nie wiem. Wybieram sie jutro do ZUSu bo telefonicznie nieczego się nie dowiedziałam.

Do góry