reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

hej!

kaskadaoj nie wiem kiedy:sorry2: ale! mam pomysł! niania z dwójką na spacer a Ty do wyrka;-)

agutekteż oddaję całe kuraki:-D poproszę tylko o przetwory z nich:-D

bluea co w IKEA kupowaliście? pokój Karolka gotowy? jeśli tak to poprosimy fotki koniecznie:tak:

sandiTobie się już wszystko do góry nogami przewróciło:rofl2:
oby nic Vaneski nie brało!

Zosia tak samo jak wczoraj:confused: jutro się dowiem więcej na kontroli. Kiszenia w domu ciąg dalszy bo wiatr że hej:baffled:

reklama
Madzik, pokój Karolka nawet nie zaczęty :no:. Chyba jak się zrobi cieplej go zrobimy, bo trzeba pomalować. Kupowaliśmy do dużego pokoju nową sofę i segment. Kupiliśmy też do pokoju Karolka komodę, ale jeszcze nie jest złożona.

Kaska - oj nie tak dobrze :no:;-)jak Wy sobie "bujalyscie w oblokach" to ja w pracy bylam po 5ej dopiero co sie kladlam :sorry2:

Napiszę wszystkie zabawy, które pamiętam ze wszystkich zajęć:

- robienie jeżyków z połówek jabłek i zapałek
- robienie myszek z połówek orzechów i plasteliny
- robienie pingwinków z papierowych kubeczków i czarnego papieru
- malowanie pastą do zębów na czarnym kartonie
- malowanie farbami (kolorowanie obrazka)
- wyklejanie watą obrazka igloo
- lepienie z ciasta ciasteczek dla ptaszków i ozdabianie ich makaronem, płatkami itp
- wyklejanie wacikami ogonka wiewiórkom
- wyklejanie zielonymi bibułkami obrazka choinki
- zimowy masaż plecków (udaje się, że pada śnieg, potem że się jeździ na sankach, nartach, łyżwach, że się zgarnia śnieg na kupki)
- stary niedźwiedź mocno śpi
- zabawa w sowy, które w dzień śpią, a w nocy latają
- przechodzenie przez tunel
- zabawa w pingwinki - chodzenie na stopach rodziców, ślizganie się na materacykach
- zabawa papierowymi zwierzątkami przyczepionymi do patyczków (pani pokazuje, dzieci zgadują co to za zwierzę, potem każde dziecko dostaje zwierzątko i się je ogląda, opowiada o nim)

Każdego dnia są zabawy na jakiś temat - zima, biegun, las

I zawsze jest zadanie domowe np wyobraź sobie, że śnieg jest kolorowy i stwórz kolorową rodzinę bałwanków. My wycinaliśmy z katalogu Ikei :-D. Oczywiście bardziej rodzice wykonują "prace", ale chodzi o to, by robić coś razem.

No a druga część zajęć to zawsze są zabawy dowolne - dzieci z paniami bawią się w drugiej sali.

Blue fajne te zajęcia, muszę się rozejrzeć za takimi u mnie w mieście.....

A mój m właśnie wrócił z Wiktoria od lekarza i p.doktor przepisała Eurespal. M poszedł do apteki wykupił a jak otworzylismy pudełko o zamiast Eurespala jakiś inny syrop:szok::szok::szok: Teraz poleciał do apteki wyjaśniać.

blue, fajne te zajęcia :tak: no i to malowanie pastą, moje dziecko byłoby zachwycone, wreszcie można by bezkarnie pojeść farbę :-D:-p
ja mam już całe archiwum prac mojego brzdąca :tak:ostatnio dostałam nawet kwiatka na dzień kobiet własnoręcznie robionego :-)

pozwólcie, że pożyczę zdrówka wszystkim niedomagającym :tak:
my też się powoli dołączamy ale na razie nie poddajemy się; ja serwuję: czosnek, eurespal, cevikap, inhalacje, otrivin, więcej pomysłów nie mam :no:
niestety i mnie bierze powoli :angry:

kaskada, może skorzystaj z pomysłu madzik :tak:

Ewela, współczuję powrotu do pobudek nocnych ...

hmmm, ja chyba też z tych odważnych, że kury itp. wolę martwe i podzielone, ugotować mogę si lubię sama ale jakoś królik mi nawet za bardzo przez gardło nie przechodzi, w sumie nie wiem czemu, jest smaczny ale nie mogę ...

reklama
Napiszę wszystkie zabawy, które pamiętam ze wszystkich zajęć:

- robienie jeżyków z połówek jabłek i zapałek
- robienie myszek z połówek orzechów i plasteliny
- robienie pingwinków z papierowych kubeczków i czarnego papieru
- malowanie pastą do zębów na czarnym kartonie
- malowanie farbami (kolorowanie obrazka)
- wyklejanie watą obrazka igloo
- lepienie z ciasta ciasteczek dla ptaszków i ozdabianie ich makaronem, płatkami itp
- wyklejanie wacikami ogonka wiewiórkom
- wyklejanie zielonymi bibułkami obrazka choinki
- zimowy masaż plecków (udaje się, że pada śnieg, potem że się jeździ na sankach, nartach, łyżwach, że się zgarnia śnieg na kupki)
- stary niedźwiedź mocno śpi
- zabawa w sowy, które w dzień śpią, a w nocy latają
- przechodzenie przez tunel
- zabawa w pingwinki - chodzenie na stopach rodziców, ślizganie się na materacykach
- zabawa papierowymi zwierzątkami przyczepionymi do patyczków (pani pokazuje, dzieci zgadują co to za zwierzę, potem każde dziecko dostaje zwierzątko i się je ogląda, opowiada o nim)

Każdego dnia są zabawy na jakiś temat - zima, biegun, las

I zawsze jest zadanie domowe np wyobraź sobie, że śnieg jest kolorowy i stwórz kolorową rodzinę bałwanków. My wycinaliśmy z katalogu Ikei :-D. Oczywiście bardziej rodzice wykonują "prace", ale chodzi o to, by robić coś razem.

No a druga część zajęć to zawsze są zabawy dowolne - dzieci z paniami bawią się w drugiej sali.

super to wygląda! bardzo fajnie :tak:

Do góry