reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Dziewczyny a czy czujecie znużenie wykonywaniem ciągle tych samych czynności, taką powtarzalnością? Bo ja tak...do tego wieczorami dochodzi zmęczenie i jak pomyślę, że mam od nowa wszystko powtarzać to czasami już mi się nic nie chce :-p

reklama
Ja nawet nie.. Tylko zmęczona jestem, niewyspana.. I tak mi brakuje "wychodnego".. Ale cóż zrobić - pogoda nie sprzyja spacerom z dzieckiem...

W ulotkach od położnej znalazłam fajną mini - książeczkę z zestawem ćwiczeń po porodzie :tak: Zamierzam od jutra ćwiczyć (tam pisze, że po cesarce od 3 dnia połogu powinno się ćwiczyć :szok:), jeśli mi Piotruś pozwoli :rolleyes:

u nas dzisiaj dzień śpiocha Natalka cąły czas śpi budzi się tylko na jedzonko:tak: jutro rano zostaje sama z tatą tak na 2 godzinki a mama idzie poprawić sobie humor zakupami:laugh2: może jakieś butki wiosenne kupie a no i jeszcze muszę kupić kilka par majtosów, bo jak byłam w szpitalu mąż urządził pranie i teraz są lekko fioletowawe:no:

Po długiej nieobecności chciałam się przywitać ze wszystkimi Marcowkami i małymi pisklakami. Wrócilismy ze szpitala po 4 dniach ze zdrowym i pięknym Boryskiem - niestety ze mną było kiepsko (szwy się coś rozwalały) i tak naprawdę dopiero dziś , po 13 dniach od porodu moge usiąść jak człowiek i coś napisać. Nadrobie zaległości w czytaniu, oglądaniu zdjęć naszych dzidziusiów i mam nadzieje że wróce do grona MARCÓWEK. Juz przeczytałam że dużo nas używa silikony a myslalam sobie karmiąc codzień że tylko ja ...i było mi jakoś smutno. Tęskniłam już za forum, więc jak Borysek pozwoli będę znowu sie udzielać.

dziewczyny planuje zakup niani elektronicznej i nie wiem jaką wybrać macie już doświadczenie z jakimiś:confused:

Ja rozważałam zakup, ale na szczeście dostałam super nowiutką nianię Philipsa:-) mieszkam w domu jednorodzinnym i jak po nim biegam;-) to przyczepiam sobie odpowiednią część za spodnie i jestem spokojna. Każdy szmer słychać, super!:tak:

Dziewczyny a czy czujecie znużenie wykonywaniem ciągle tych samych czynności, taką powtarzalnością? Bo ja tak...do tego wieczorami dochodzi zmęczenie i jak pomyślę, że mam od nowa wszystko powtarzać to czasami już mi się nic nie chce :-p

W dzień nic mnie raczej nie przytłacza ale wieczory i noce zaczynają być naprawdę męczące:-(
Czy Wasze dzieci podczas nocnych karmień zaraz ponownie zasypiają?
Bo u mnie nadal mimo, że synek budzi sie tylko 3 razy to strasznie długo potem nie zasypia - nawet do 2 godzin!:no: Padam na ryjek:no:

Kamilas
łelkom egejnn :-D
:-):-):-)

uuuuu niedobrze z tymi szwami ale ja Tobie powiem, ze po pierwszym porodzie tak mnie pocieli, ze w 14 dzień po cięciu ryczałam, ze mnie strasznie boli :no:
także nie jest źle jak możesz siedzieć w 13 dniu ;-)

Ja rozważałam zakup, ale na szczeście dostałam super nowiutką nianię Philipsa:-) mieszkam w domu jednorodzinnym i jak po nim biegam;-) to przyczepiam sobie odpowiednią część za spodnie i jestem spokojna. Każdy szmer słychać, super!:tak:

ja tez polecam Philipsa, kiedyś a aniją polecałyśmy nasze philipsowe nianie na wątku wyprawka :tak:

ehero.jpg

teraz chcemy kupić kamerke bezprzewodową z detektorem ruchu
muszę mieć takie cacko, bo Paris jest głośną laską
synek jeszcze umie spać przy jej wrzaskach ale z czasem będzie mniej spał i do szału będzie mnie doprowadzala sytuacja jak ja uśpię małego a córa go szybko obudzi swoimi zabawami w stukanie albo krzykami

boję się synka samego zostawić w sypialni, bo mu się czasem wymiotuje i niania by mi mogła nie zaalarmować, że coś się dzieje
a detektor ruchu z podglądem na komputerze da mi cynk ;-)

Ja mam Tomee teepee(chyba tak to sie pisze) z detektorem ruchu i puki co jestem zadowolona i moge polecici. nawet w ogrodku slychac co si eu gory u malego dzieje

Melanie moj tristan juz dosc dawno nie wymiotowal chyba unormowal sobie ilosc jedzonka
ja go zostawian na gorze w lozeczku i bo slysze na dole nawet jak maly ziewa:tak:

reklama
Czy Wasze dzieci podczas nocnych karmień zaraz ponownie zasypiają?

U mnie pojawił się inny problem. Maleńka zasypia w kółko podczas karmienia i nie ściąga mi pokarmu. Przez co w nocy mam cycki jak kamienie, obolałe, cieknące, a ona nic sobie z tego nie robi tylko śpi ;-) :-p

Do góry