reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
u nas z drzemkami wszystko sie ostatnio pokopalo, chodzi o coraz to roznych porach spac i w ogole nie wiemy ktorego dnia o ktorej pojdzie:baffled:

dzisiaj np. poszla juz przed 9-ta, a normalnie szla po 10-tej:dry:

nie mozemy jej ostatnio absolutnie wyczuc
jedyne co pewne to, ze tych drzemek na pewno bedzie przynajmniej dwie :-p :-D

Dzień dobry :-)

jak tam postepy w zakladaniu firmy? ruszasz z marcem?:happy:
Jestem na etapie zakładania konta w banku. Mam już zarejestrowaną działalność, regon i pieczątkę. Jak otworzę konto, to muszę wysłać zgloszenie do US, a potem do ZUSu. W tym tygodniu planuję wybrać dostawców i w ogóle produkty do sprzedaży. Myślę o akcesoriach do karmienia Avent i Tommee Tippee. Może macie jakieś inne pomysły? :-)

blueberry spoko przyzwyczaisz sie do tego tempa, chociaz powiem ci że mnie sie czasami odechciewa. Teraz musieliśmy miec papiery o niezaleganiu z zusu i skarbówki i ta biurokracja to jest jedno wielkie przegiecie. I jak ktos teraz bedzie sie mnie pytał czy zakładać coś swojego to powiem żeby sie zastanowił dwa razy. ale powodzenia życzę!!!!
Ja mam o tyle bardziej skomplikowaną sytuację, że pracuję oprócz tego od 9 do 17:30 i muszę się ukrywać z firmą. To znaczy nie wiem czy muszę, ale jakoś tak wolę ;-).

na tym etapie to po prostu trzeba miec duzo szczescia by wstrzelic sie w moment kiedy dziecku zachce sie kupke ;-)
U nas Karol robi kupkę zawsze jak wstanie. Ale nie jest tak, że zaraz jak się obudzi to lecę go sadzać na nocnik. Z reguły się jeszcze w łóżku wałkujemy, przytulamy, wygłupiamy i dopiera jak się nam znudzi, to go zanoszę do pokoju i sadzam na nocniczek. I zawsze wtedy jest kupa. Oprócz tego wysadzam go po obiedzie i po deserku. Czasem robi kupkę, a czasem nie. Wczoraj tylko rano zrobił.

u nas z drzemkami wszystko sie ostatnio pokopalo, chodzi o coraz to roznych porach spac i w ogole nie wiemy ktorego dnia o ktorej pojdzie:baffled:
U nas znowu problemy z zasypianiem. Przez kilka dni było ok, a teraz znowu babcia musi usypiać. Przy mnie mały nie uśnie - wstaje, chce na ręce, chce się bawić... Porażka :-(.

kurde :angry:
napisalam sie i wszystko mi wcielo :dry:

a pisalam, ze wieczorne spanie idzie bez problemu, klade ja, gasze swiatlo i ona lezy sobie po cichu az w koncu usnie...tylko w dzien troche sie zawsze poawanturuje zanim zasnie. Problm w tym,ze nie wiem o ktorej bedzie miala drzemke, bo codziennie robi sobie o innej porze teraz :dry:

blueberry sporo tego zalatwiania jest w zwiazku z otwarciem firmy :baffled:
ja osobiscie jestem zawsze zainteresowana akcesoriami do karmienia i ciuszkami firmowymi, ktore niestety sa piekielnie drogie :eek: i pewnie nie da rady ich zbyt tanio dostac od dystrybutora nie? w koncu to marka i pewnie sie cenia :baffled:

moje dziecko zrobilo sobie pchacz - krzeslo :szok: i jezdzi z nim po pokoju :-D

Witam,
U nas tez słoneczko wyszło i zapowiada się super dzionek. :tak:
Widzę, że już sporo dzieciaczków przyzwyczajonych do nocniczka. Moja niestety jeszcze nie, a pierwszą kupkę to głównie robi po południu albo przed drzemką przedpołudniową. Więc ciężko namierzyć :-D

moje dziecko zrobilo sobie pchacz - krzeslo :szok: i jezdzi z nim po pokoju :-D

Agutek silna ta twoja córa :-)

Witam dziewczyny, my własńsie się wybieramy do teściów na obiad, tak więc miłego popołudnia życzymy.

Witajcie :-)

Wiecie co... mam chcicę na dziecko :-D Ni z tego ni z owego mi się zachciało :rofl2: Pewnie dlatego, że okres się zbliża :-p
Może jednak te staranka będą w tym roku... ;-) Chociaż mąż sceptycznie nastawiony :rofl2:

Miłego wieczorku Wam życzę :-)

Witajcie :-)

Wiecie co... mam chcicę na dziecko :-D Ni z tego ni z owego mi się zachciało :rofl2: Pewnie dlatego, że okres się zbliża :-p
Może jednak te staranka będą w tym roku... ;-) Chociaż mąż sceptycznie nastawiony :rofl2:

Miłego wieczorku Wam życzę :-)

Coz za radykalna zmiana nastawienia :-D
Mnie dzisiaj naszlo na wspomnienia i sobie przegladalam posty z ostatnich dwoch tygodni przed porodem i kilka dni po porodzie :sorry: Chcialabym znowu kruszynke miec ale na razie musze poczekac :sorry:

My wrocilismy niedawno ze spacerku. Jutro znowu do pracy, do tego maz ma dyzur, wiec do wieczora bedzie pracowal a my caly tydzien same :baffled:

reklama
Coz za radykalna zmiana nastawienia :-D
Mnie dzisiaj naszlo na wspomnienia i sobie przegladalam posty z ostatnich dwoch tygodni przed porodem i kilka dni po porodzie :sorry: Chcialabym znowu kruszynke miec ale na razie musze poczekac :sorry:
Pewnie dlatego, że zbliżają się urodziny Piotrusiowe wielkimi krokami :-) Jeszcze dwa tygodnie tylko :szok::-D Niecałe :rofl2: Przeglądałam zdjęcia, powspominałam.. ;-) Do tego koleżanka urodziła tydzień temu i jak zobaczyłam zdjęcia jej maleńkiego synusia... to jej pozazdrościłam :-D

Ja jutro do pracy na 9 godzin... Nie chce mi się..:-p

Do góry